Operatieassistent in opleiding (september 2021)
Medisch Centrum Haaglanden
Den Haag
6 dagen geleden

Wat ga je doen?

Op alle locaties van HMC vinden chirurgische ingrepen plaats. Op HMC Antoniushove vinden voornamelijk planbare ingrepen en oncologische ingrepen plaats.

Op HMC Westeinde ligt de focus op neurochirurgie en traumatologie. Op HMC Bronovo worden voornamelijk veelvoorkomende en planbare ingrepen uitgevoerd.

Er heerst op iedere locatie een intense en laagdrempelige samenwerking met de collega operatieassistenten, anesthesiemedewerkers, recoveryverpleegkundigen én de medisch specialisten.

Als operatieassistent is het jouw taak om de chirurg te assisteren voor, tijdens en na de operatie. Voor de operatie zorg jij ervoor dat de operatiekamer met alle instrumenten, apparatuur en andere middelen klaar staat.

Tijdens de operatie geef je de chirurg op het juiste moment de benodigde instrumenten aan. Je bewaakt de steriliteit daarvan en je bedient de apparatuur.

Om de chirurg goed te kunnen assisteren, moet je weten wat de behandeling inhoudt en welke complicaties daarbij kunnen optreden.

Van elke operatie moet je weten welke techniek wordt gebruikt, welke apparatuur daarbij nodig is en hoe deze functioneert.

Je houdt altijd de veiligheid van de patiënt in de gaten. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de administratie en een goede begeleiding van de patiënt.

Voor het werken op de OK is het van belang, dat je het hoofd koel kunt houden in hectische situaties, dat je helder en duidelijk kunt communiceren, dat je aanvoelt wat je wel en niet kunt zeggen en dat je, op gepaste wijze, assertief bent.

Verder moet je fysiek in staat zijn het werk te kunnen doen. Dit betekent dat je langdurig geconcentreerd kunt blijven.

De opleiding

De opleiding tot operatieassistent is een driejarige in-service opleiding op hbo-niveau. Het theoretische gedeelte volg je bij het opleidingsinstituut , het praktijkgedeelte volg je op alle locaties bij HMC.

Tijdens de opleiding heb je regelmatig een theoretische week volgens het rooster van het LUMC. Bij HMC word je begeleidt door gekwalificeerde praktijkopleiders.

Op deze manier is er optimale afstemming tussen theorie en praktijk. De eerste 16 weken van de opleiding zullen voornamelijk theoretisch zijn (beroepsvoorbereidende periode).

De opleiding start in september 2021.

Aan het einde van je opleiding ben je allround operatieassistent en ontvang je het landelijk erkende CZO-diploma operatieassistent.

Wil je meer informatie over dit leerwerktraject? Bekijk dan .

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier