Teamleider nautisch
Rijkswaterstaat
Dordrecht, NL
9 uur geleden

Heb jij ervaring in het succesvol leiding geven aan een team van medewerkers? Wil jij met jouw enthousiasmerend leiderschap bijdragen aan een optimale inzet en effectiviteit van onze menskracht?

En wil jij coachen én motiveren? Dan zoeken wij jou!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

 • 3.460 kilometer kanalen en rivieren, 3.544 kilometer zeetoegangsgeulen en zeecorridors, 93 sluiscomplexen en 328 bruggen;
 • het hoofdvaarwegennet van Nederland is imposant. Aan Rijkswaterstaat de taak om dagelijks te zorgen voor vlot, veilig en betrouwbaar vervoer over het water.

  En hier kan jij ook een bijdrage aan leveren.

  Je hebt de dagelijkse leiding over een groep van circa 30 operationele nautische medewerkers die toezien en handhaven op een veilige en vlotte doorstroming van het scheepvaartverkeer.

  Samen met collega-teamleiders van andere nautische teams werk je aan het realiseren van de doelstellingen uit het jaarplan.

  Dit is waar jij voldoening uit haalt

  Je draagt bij aan de organisatieontwikkeling van gecentraliseerde begeleiding van de scheepvaart. Human resource management taken voer je effectief uit en je zorgt voor de efficiënte inzet van de medewerkers.

  Als teamleider zorg je ervoor dat bedrijfsvoeringsaspecten zoals het inhuurbudget en ziekteverzuim onder controle zijn en je stuur op handhaving prestaties.

  Medewerkers neem je mee in vernieuwingen en organisatieverandering en je draagt bij aan hun ontwikkeling en mobiliteit. Je coacht en motiveert hen en zorgt voor een prettige werksfeer binnen het team.

  Je draagt bij aan een open cultuur, bent aanspreekbaar en spreekt aan.

  Wat wij aan jou waarderen

  Als schakel tussen medewerkers en management vertaal je de wensen van het management naar de werkvloer en andersom. Samen met het managementteam geef je vorm aan procesverbetering, zowel binnen de afdeling als landelijk.

  Je onderhoudt in- en externe contacten waarmee je inhoudelijk en procesmatig afstemt ten behoeve van optimale samenwerking.

  Je hebt veel vrijheid in de uitvoering van je werk en doet voorstellen voor verbetering, vernieuwing en standaardisatie van werkprocessen.

  Vanuit je voorbeeldfunctie draag je continu het imago van Rijkswaterstaat uit. Je bent zelfstandig, daadkrachtig, organisatiesensitief, netwerkvaardig en kunt goed plannen en organiseren.

  Rijkswaterstaat werkt conform de adviezen van het RIVM rondom COVID-19

  en heeft een aangepaste .

 • je hebt een hbo-diploma in een relevante richting;
 • kennis en ervaring met nautische processen en verkeersmanagement is een pre;
 • je hebt aantoonbare ervaring met het vormgeven en uitvoeren van veranderprocessen;
 • je bent bereid om een rol in de crisisorganisatie te spelen en hiertoe periodiek (telefonische) consignatiediensten te draaien.
 • Salarisniveau Schaal 11 Salaris Min €3344 - Max €5139 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 36 Maximaal aantal uur per week 36

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering.

  Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en / of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • jouw standplaats is voornamelijk Dordrecht maar je bent ook bereid om naar Nijmegen of Tiel te gaan. Volgens de richtlijnen van het RIVM adviseren wij iedereen op dit moment : werk thuis als het kan en op locatie wanneer het nodig is;
 • bereikbaarheidsdiensten, zoals piketdiensten, zijn onderdeel van deze functie;
 • gesprekken zullen naar verwachting (online) plaatsvinden op een nog nader te bepalen datum in december of januari;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Talent als basis, diversiteit als kracht

  Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.

  Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  Verkeer- en Watermanagement (VWM) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Wij zorgen ervoor dat iedereen, onder gewone én bijzondere omstandigheden, vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen.

  Dit doen wij onder meer door regulering van waterstanden, een efficiënte fileaanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject.

  Onze prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer.

  Daarom werken we nauw samen met relevante regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen we zichtbaar werk wat ertoe doet en waaraan medewerkers direct of indirect een bijdrage leveren.

  In totaal werken er 1850 medewerkers bij VWM : 1300 in het veld en 550 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.

  Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement

  De afdeling Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement is 24 / 7 verantwoordelijk voor betrouwbaar, duurzaam en efficiënt watermanagement, vlot en veilig verkeer over de rijksvaarwegen en heldere berichtgeving over de watersituatie.

  We handelen incidenten zo goed en zo snel mogelijk af en waarschuwen betrokken instanties over dreigingen voor overstromingen, milieu-incidenten en watertekorten.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier