Hbo verpleegkundige Adolescentenkliniek
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
5 dagen geleden

Functie inhoud

Op de Adolescentenkliniek werk je roulerend binnen het begeleidingsteam op één van de twee klinische groepen. Dit team bestaat uit hbo verpleegkundigen en sociaal pedagogisch hulpverleners.

Op de groepen worden jongeren opgenomen met ernstige psychiatrische problematiek voor diagnostiek en kortdurende behandeling van maximaal drie tot zes maanden.

De nadruk ligt op de behandeling van jongeren waarbij psychiatrie en somatiek samenvalt. Hierbij kan gedacht worden aan Anorexia Nervosa, Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en ziekenhuispsychiatrie.

De leeftijd ligt tussen de 12 en 18-21 jaar. Je werkt in onregelmatige diensten, waarbij zowel dag-, avond- en nachtdiensten als weekenddiensten gedraaid worden.

Verpleegtechnische handelingen en ADL-activiteiten behoren naast het hebben van pedagogische vaardigheden tot de werkzaamheden.

Werkomgeving

De Adolescentenkliniek maakt deel uit van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie / Psychologie. Op de kliniek wordt vanuit een systemische visie gewerkt waarbij ouders en jongeren zo veel als mogelijk als gesprekspartner worden betrokken.

De Adolescentenkliniek bestaat uit twee klinische groepen, een gesloten en een open groep met respectievelijk zes en acht jongeren.

Daarnaast is er een deeltijdgroep met zes jongeren. Als begeleider ben je onderdeel van het multidisciplinaire team van de Adolescentenkliniek.

Verder is er een actieve samenwerking met de afdeling Psychiatrie met betrekking tot agressiebeheersing. Interne scholing, supervisie en intervisie zijn opgenomen in het takenpakket.

Profiel

 • Je bent gedipomeerd hbo verpleegkundige.
 • Je bent een proactieve en flexibele collega die vanuit de samenwerking met het multidisciplinaire team zelfstandig en afgestemd binnen het begeleidingsteam kan opereren.
 • Kennis van zowel kinder- en jeugdpsychiatrische als adequate basiskennis betreffende somatische problematiek heeft een sterke voorkeur maar is niet strikt noodzakelijk.
 • Een actieve leerhouding en patiëntgericht denken en handelen is daarentegen wel essentieel.
 • Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

  Wat bieden wij

  Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.280,- (schaal 7) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.
 • Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier