Radiotherapeutisch Laborant met aandachtsgebied treatment planning
AMC
Amsterdam, Noord-Holland, NL
2 dagen geleden

Wat ga je doen

Voor onze innovatieve radiotherapie afdeling van Amsterdam UMC locatie AMC zijn wij op zoek naar enthousiaste treatmentplanners die zich net als wij willen inzetten voor het leveren van topklinische zorg! Onze afdeling is doorlopend bezig met onderzoek, ontwikkeling en implementatie.

Momenteel wordt de afdeling uitgebreid met 6 ETHOS versnellers waarmee wij de volgende stap zetten in online adaptieve radiotherapie.

Jij zult met een team van 5 andere betrokken collega’s bestralingsplannen gaan maken voor zowel onze Elekta- als ETHOS- versnellers.

Op locatie de Boelelaan worden bestralingsplannen gemaakt voor zowel de Truebeam- MRI- als ETHOS- versnellers. Het streven is om in het eerste kwartaal van 2021 de gehele treatmentplanning te huisvesten op locatie de Boelelaan waardoor alle expertise nauw met elkaar kan worden verbonden kunnen..

Afhankelijk van jouw ervaring, interesse en capaciteit zal het leveren van patiëntenzorg op de bestralingstoestellen en bestralingsvoorbereiding een onderdeel van de werkzaamheden uitmaken.

Waar mogelijk is er ook ruimte voor deelname aan projectgroepen die zich bezig houden met ontwikkeling en implementatie.

De afdeling radiotherapie van Amsterdam UMC is een dynamische en stimulerende omgeving waarin ruimte is voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Wij bieden gelegenheid voor het volgen van opleidingen, cursussen en bijscholingen die nodig zijn voor het uitoefenen van je functie of voor je persoonlijke ontwikkeling.

Het team kenmerkt zich door de prettige multidisciplinaire werksfeer met een hoge betrokkenheid en collegialiteit.

Bereikbaarheidsdiensten worden uitgevoerd op vrijdagen, weekenden en feestdagen. Tevens ben je inzetbaar op enkele compensatie doorstraaldagen in het jaar.

Kom je van ver?

We vinden het belangrijk dat je op een prettige manier kunt starten met je nieuwe baan! Mocht reisafstand of het vinden van woonruimte belemmerend zijn in jouw overwegingen om te solliciteren, weet dat wij kunnen bemiddelen bij het vinden van woonruimte.

Woon je op grote afstand, met een reistijd per OV van meer dan 75 minuten van onze locaties in Amsterdam, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdelijk gebruik te maken van een gemeubileerde studio op korte afstand van Amsterdam UMC.

Deze mogelijkheid geeft je tot maximaal een jaar de tijd om naast het werken in een nieuwe omgeving, rustig op zoek te gaan naar geschikte eigen woonruimte.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de tegemoetkoming in de kosten van deze tijdelijke studio’s, kun je contact opnemen met de contactpersoon onderaan de vacature.

Deze vacature kan zowel parttime als fulltime (32-36 uur per week) vervuld worden.

Wat we van je verwachten

Je dient in het bezit te zijn van een diploma HBO- MBRT of in-service opleiding radiotherapeutisch laborant. Je hebt recente ervaring binnen het vakgebied radiotherapie met kennis van treatment planning.

Als bestralingstherapeut werk je voornamelijk op locatie AMC.

De ideale kandidaat :

 • heeft bij voorkeur minimaal 1 jaar relevante treatmentplanningservaring;
 • is flexibel, communicatief vaardig en spreekt vloeiend de Nederlandse taal;
 • is een enthousiaste multidisciplinaire teamspeler;
 • beschikt over een stimulerende en oplossingsgerichte stijl van werken;
 • ziet en benut kansen in de behandeling van kankerpatiënten;
 • kan zelfstandig taken uitvoeren;
 • beschikt over goede contactuele eigenschappen, denkt graag mee en kan daarnaast duidelijk zijn grenzen aangeven.
 • Floreer jij in een dynamische werkomgeving waarin samenwerken en collegialiteit voorop staan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Waar ga je werken

  De afdeling radiotherapie van Amsterdam UMC wil dicht bij haar patiënten staan en heeft naast de locaties in Amsterdam (AMC en VUmc) ook nog een vestiging in Almere en Hoorn.

  Deze vacature is voor locatie AMC waar een team van in totaal 40 bestralingstherapeuten werkzaam zijn, waarvan 5 op de treatmentplanning.

  Het treatmentplanning team kenmerkt zich door een intensieve, multidisciplinaire samenwerking tegenover een grote mate van zelfstandigheid.

  Een klein maar een vooruitstrevend team, waarbinnen een open en betrokken sfeer heerst. Het team is bij veel innovaties betrokken.

  Voorbeelden hiervan zijn het mogelijk maken van automatisch plannen, het gebruik maken van Multi Criterial Optimisation (MCO) en het mogelijk maken van een MR-only workflow waarbij er planningen gemaakt kunnen worden op MRI beelden.

  Locatie AMC heeft meerdere grote parkeerterreinen die gratis toegankelijk zijn voor medewerkers. Ook na werktijd is er mogelijkheid om een sportieve uitdaging met elkaar aan te gaan.

  Je kunt jezelf aansluiten bij het bedrijfshockeyteam van de afdeling en / of meedoen aan het jaarlijks volleybal toernooi.

  De afdeling radiotherapie van Amsterdam UMC onderscheid zich in innovatie, onderwijs, onderzoek en uitmuntende patiëntenzorg.

  Wat jij hiervan zal merken? Jij komt op een afdeling te werken met de nieuwste apparatuur en de meest revolutionaire bestralingstechnieken.

  Of te wel een innoverende afdeling die uitmuntende patiëntenzorg hoog in het vaandel heeft staan. Zo heeft locatie VUmc april 2018 een wereldprimeur gemaakt door de eerste patiënt te bestralen op een hybride systeem die bestaat uit een MR scanner en een lineaire versneller, waarbij gebruik is gemaakt van een online adaptieve workflow’.

  Deze online adaptieve workflow wordt nu verder uitgebreid door de aanschaf en installatie van 6 ETHOS versnellers, waarvan 2 op de locatie AMC, 2 op de locatie Almere en 2 op locatie VUmc.

  Op onze gezamenlijke afdeling worden jaarlijks meer dan 6.000 nieuwe patiënten behandeld door meer dan 350 medewerkers. De gezamenlijke afdeling beschikt over 15 lineaire versnellers, waaronder 2 MRI-linacs, apparatuur voor oppervlakkige en diepe hyperthermie en een uitgebreide brachytherapie faciliteit met zowel PDR als HDR afterloaders.

  Ons streven is om in de toekomst locatie de Boelelaan als hoofdlocatie te gaan gebruiken en locatie AMC, Almere en Hoorn als belangrijke satellieten.

  Elke medewerker zal op maximaal 1 andere satelliet afdeling werkzaam zijn.

  Wat we je bieden

  Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris ligt tussen € 2.769,- en € 3.712,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 8 CAO UMC).
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl / arbeidsvoorwaarden .

  Laten we kennis maken

  Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop 'solliciteren' op deze pagina.

  Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Nancy Blockhuis (Leidinggevende radiotherapie), via n.t.m.blockhuis amsterdamumc.nl

  Wij zien uit naar onze kennismaking!

  Een screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier