Webanalist
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
9 dagen geleden

In het kort

Over de toekomst van bankieren weten we één ding zeker : het gaat vooral online gebeuren. Daarom werken we bij ABN AMRO zakelijk hard om onze dienstverlening naar de digitale wereld te brengen.

Bij Commercial Banking Digital (CB Digital) doen we dat voor al onze zakelijke klanten : van ZZP-ers tot large corporates.

Een doelgroep met complexe financiële behoeften, waarvoor we relevante en innovatieve oplossingen ontwikkelen, die passen bij de specifieke wensen van onze doelgroep.

Wij zijn een team met groeiambities. Daarom zoeken wij mensen die met ons mee willen reizen om deze ambities samen waar te maken.

We hebben meerdere vacatures, waaronder die van Web-analist. Als Web-analist (Digital Data Expert) ben je bezig met het vertalen van bezoekdata naar leesbare informatie, waardoor wij onze klant beter leren kennen.

Dit doe je vanuit het propositieteam’ Online Channels & Innovation. Alles in ons team met business developers, data experts en design experts, is erop gericht om een visie te creëren hoe het digitale landschap er uit moet komen te zien, maar vooral concrete activiteiten te ontwikkelen waar we in de Delivery-

teams mee aan de slag gaan. En daar hebben we vooral goede informatie voor nodig. Als Web-analist verdiep je je in vraagstukken waar onze klant zich in de digitale kanalen bevindt, wat zij daar zoeken, vinden en gebruiken.

Als web-analist ben je enorm handig met website data (Adobe Analytics), ben je analytisch, stel je de juiste vragen om snel naar een antwoord te komen, heb je zin om je handen uit de mouwen te steken om data te vinden waar dat nog niet eenvoudig te vinden is, en doe jij er alles aan om met effectieve analyses te komen waar de teams op verder bouwen.

Je werk

Jij bent de webanalist die dagelijks in de webdata (vooral de mijn-omgeving, de gesloten klantomgeving) zit en het gedrag analyseert van klanten en prospects in onze online omgeving (Internet Bankieren).

Adobe Analytics kent geen geheimen meer voor jou. Je maakt leesbare rapportages, brengt online sales funnels (in- en extern) en customer journeys in kaart en geeft daarbij aan waar de kansen ter conversie verbetering liggen.

Hoe snel vinden bezoekers wat ze zoeken, op welke punten haken ze af en hoe vragen ze producten en diensten aan? Welke features en producten gebruiken onze klanten en hoe?

Hoe zien de verschillende online customer journeys eruit op basis van jouw webdata?Wat kunnen wij als team doen om de klanttevredenheid en het gebruik te verbeteren naar aanleiding van jouw analyses en conclusies?

Jij bent de spin in dit web. Naar aanleiding van jouw analyses bedenk je samen met het team oplossingen en verbeteringen om onze online dienstverlening voor de zakelijke klanten te verbeteren.

Ook onderzoek je (samen met een extern bureau en interne data analisten) of we op het gebied van pixels en tagmanagement bijvoorbeeld attributiemodellen kunnen maken die ons nog meer kunnen vertellen over (assisted) conversies.

Daarnaast vragen we van je dat je als senior web-analist de overige analisten uit de teams meeneemt in jouw visie op data en acties uitzet om de kwaliteit van onze data snel op een hoger niveau te krijgen.

Je werkomgeving

Zakelijke klanten willen steeds meer zaken eenvoudig online regelen. Met de uitbreiding van zakelijk betalingsverkeer en het toevoegen van nieuwe en verbeterde digitale services, bereiken we straks meer klanten dan ooit, volledig via alle digitale kanalen.

En dat vraagt om een digitale mindset.Je gaat aan de slag binnen het Online Channels & Innovation team, een van de multidisciplinaire agile teams.

Je bent daarmee onderdeel van de afdeling Commercial Banking Digital, die met verschillende teams end-to-end verantwoordelijk is voor onze digitale kanalen : Internet Bankieren Zakelijk, abnamro.

nl / grootzakelijk en onze grootzakelijke portal.Een team binnen CB Digital is een multidisciplinair agile team dat bestaat uit professionals met zowel business als IT-

achtergrond (gemiddeld 10 personen) samenwerken aan één doel. Binnen de afdeling kennen we Value Proposition teams (propositie-

en visie ontwikkeling, MVP ontwikkeling) en Value Delivery teams, waarin met developers ook echt gebouwd wordt aan de front-end software.

Je profiel

Net als wij, ben je ervan overtuigd dat de toekomst van financiële dienstverlening online ligt. In data-gedreven oplossingen om precies te zijn, die perfect op de behoeften van de klant aansluiten.

Met je scherpe onderzoekersgeest duik je graag de complexe materie van webdata in. Die weet je vervolgens gestructureerd uit te werken én uit te leggen in heldere verbeteracties, zodat je collega’s ermee aan de slag kunnen.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel :

 • je hebt een afgeronde opleiding op hbo / wo niveau, bij voorkeur in een bètarichting;
 • minimaal 5 jaar ervaring in een digitale omgeving;
 • je bent sterk analytisch onderlegd; dingen onderzoeken en in kaart brengen, is absoluut je forte
 • je bent ondernemend en innovatief, maar blijft met beide benen op de grond;
 • Adobe Omniture, Google Analytics of Hotjar kennen geen geheimen meer voor jou;
 • je bent bekend met conversiepixels en tagmanagers en ervaring met A-B testen;
 • je deinst niet terug voor een omgeving waarin nog veel te verbeteren is;
 • je neemt graag andere teamleden mee in jouw visie;
 • ervaring met Adobe Test&Target is een pre;
 • je kunt (web)data omzetten in concrete acties;
 • je kent de agile way of working, en de scrummethode;
 • je bent een teamplayer;
 • je hebt een digital mindset.
 • Wij bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een bruto maandsalaris tussen eur en eur op basis van een 36-urige werkweek
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier