Senior SAP CD Engineer
NN
Rotterdam, NL
6 dagen geleden

Jij helpt onze verschillende business units met innovatieve en klantgerichte oplossingen, gebruik makende van de nieuwste SAP programmatuur.

Als afdeling maken we (financiële) rapportages, verzorgen we een belangrijk deel van de in- en excasso processen voor Nationale-Nederlanden en beheren we alle klantrelaties in Nederland.

Daarnaast bieden we meer dan duizend medewerkers een betrouwbaar en een snel werkend SAP platform.

Jouw toegevoegde waarde

Nationale-Nederlanden is een grote speler in de Nederlandse financiële markt. Voor ons is het belangrijk dat onze klanten vertrouwen hebben en houden in onze producten en dienstverlening.

Vanuit de IT teams ondersteunen we onze interne opdrachtgevers en wordt er gerapporteerd naar onze toezichthouders.

Alle informatie die wij leveren via ons platform moet daarmee voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit, volledigheid en tijdigheid.

Als collega maak je onderdeel uit van alle business processen die wij ondersteunen. Daarmee streven we naar een hoge mate van optimalisatie en geautomatiseerde processen.

Je speelt een belangrijke rol in het team, realiseert aanpassingen in onze applicaties (analyse, ontwikkeling en test), voert onderhoud (beheer) uit en monitor je de werkprocessen met transactionele gegevens.

De doelstellingen op de agenda

Als senior in jouw vakgebied bereik je graag goede en toekomst bewuste resultaten. Je ondersteund daarbij op de volgende onderwerpen :

 • Een continu geoptimaliseerd SAP-platform in de cloud via HANA.
 • Een kwalitatieve en snelle Change & Run van onze SAP-applicaties, en hiermee ook verbeterde, efficiënte businessprocessen.
 • Stabiele, veilige, simpele én betrouwbare State of the art applicatieplatformen.
 • We care

  Je wilt blijven groeien in je professionaliteit, nieuwe technieken eigen maken en blijft investeren in je eigen ontwikkelingen.

  Hiervoor bieden we je uitgebreide mogelijkheden en een fijne werkomgeving. We faciliteren je via :

 • Ons Learning & Development Centre.
 • Een uitgebreid (internationaal) netwerk van professionals.
 • Verdiepende seminars en congressen, zowel nationaal als internationaal.
 • We werken binnen onze afdeling met een grote verscheidenheid van SAP modules, waaronder : ERP for insurance (BP, FS-CD, FICO, FS-ICM), HCM, BW, BO, SLT, GRC en Solution Manager.

  We draaien hierbij volledig op HANA in de SAP Enterprise Cloud (HEC). Alle DevOps teams die we hebben, zijn een mix van Engineers in Rotterdam en offshore in Bangalore.

  Er zijn in totaal 22 Agile teams die zich stuk voor stuk bezighouden met het ontwikkelen en onderhouden van ons SAP-platform, allemaal met hun eigen focusgebied.

  Jij werkt in een dynamisch team van 6 tot 9 Engineers. We nemen ons werk erg serieus, maar verliezen daarbij ook niet uit het oog dat er ruimte moet zijn voor teambuilding.

  We organiseren met regelmaat een teamuitje en er wordt van tijd tot tijd een drankje gedronken

  Binnen NN wordt SAP FS-CD gebruikt als de module, waarin het in- en excasso proces draait. Daarbij is een directe connectie met de systemen die de inningen en uitbetalingen verzorgen, portalen (MijnNN, MijnAdviseur en MijnNN Zakelijk), IDEAL, de NN App en aansluitende systemen om onze interne organisatie te voorzien van up to date betaalinformatie (oa ons callcenter).

  SAP CD is voor de NN organisatie één van de belangrijkste systemen, kent 24x7 support en wordt gebruikt door alle business units.

  In totaal werken drie DevOps teams direct aan de ontwikkelingen van deze module, is er een hoog ambitieniveau en worden de teamleden continue uitgedaagd om de processen optimaal te ondersteunen.

  Wat heb / ben jij : ruime ervaring met SAP FS-CD, ervaring met de financiële sector, (geautomatiseerd) testen, Agile, Nederlands en Engels sprekend, kwaliteitsgericht, resultaatgericht, klantgericht, flexibiliteit, initiatief, analyseren & oordeelvorming.

  Je nieuwe collega’s nemen je alvast mee in hun ervaring bij NN :

  Onze gezamenlijke purpose bij NN

  Wij maken onze financiële dienstverlening persoonlijker en relevanter voor onze klanten. Dankzij jouw kennis en ervaring kunnen wij de meest optimale service bieden.

  We geloven in maximale klanttevredenheid en bedienen onze klanten dan ook op de best mogelijke manier. Zij zijn de kern van onze bedrijfswaarden en onze belangrijkste motivatie om het goed te doen.

  Zo zetten we als organisatie iets bijzonders neer vanuit al onze labels : NN, NN Investment Partners, Nationale-Nederlanden, OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, BeFrank, Zicht, AZL en Movir.

  Clear conditions

  In elke fase van je carrière spelen een rol. Dus zijn we financieel goed georganiseerd : vakantiegeld en 13de maand ontvang je elke maand bij je salaris.

  Je werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam wat perfect is gesitueerd naast Centraal Station en midden in het centrum van de stad.

  Vanwege het corona virus werken alle NN collega’s op dit moment volledig digitaal en vanuit huis. Op dit moment is nog onduidelijk wanneer we weer op kantoor kunnen werken.

  Voor jou goed om te weten dat de officiële standplaats voor deze functie Rotterdam is.

  Critical Skills : Wat neem je mee?

  Je bent iemand die al jaren hands-on ervaring heeft binnen het SAP domein. Je bent hierin een voorbeeld voor onze junioren en kunt deze opleiden en coachen.

  Jij steekt tijd en energie in het bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen en wilt blijven groeien in je vak. Je bent een persoon die anderen op een goede manier kan overtuigen, helder is in zijn communicatie en een prettig persoon is om mee samen te werken.

  Je hebt de capaciteit om kansen te herkennen, concepten te bedenken en daarin je omgeving goed mee te nemen. Die concepten vertalen naar slimme oplossingen is je tweede natuur.

  Klantgerichtheid staat hoog op jouw agenda. Goed luisteren naar de wensen en behoeftes van de business is jou dan ook niet vreemd.

  Daarnaast neem je makkelijk de leiding wanneer je aanvoelt dat dit nodig is. Feedback zie je als tool om met je hele team te blijven verbeteren.

  Engels spreken en schrijven gaat je erg goed af, wat handig is in deze internationale setting.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier