Test Automation Engineer Douane
Belastingdienst
Apeldoorn
1 dag geleden

Functie omschrijving

Geweldig dat ik kan bijdragen aan ICT-ontwikkelingen waar de Douane wat aan heeft! Ik krijg de ruimte om bezig te zijn met innovatieve ontwikkelingen en werk nauw samen in een klein team.

Ik blijf leren en dat geeft veel energie en voldoening. Harm, tester binnen de informatievoorzieningsketen van de Douane.

De informatievoorzieningsorganisatie (IV) van de Douane is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Deze IV-organisatie ontwikkelt, onderhoudt en beheert het merendeel van de applicaties op dit moment zelf, in het eigen datacenter.

De afdeling IV Douane werkt dagelijks aan het aanpassen en ontwikkelen van nieuwe geautomatiseerde systemen, zodat de Douane aan de Nederlandse en EU-wetgeving kan blijven voldoen.

Ook ondersteunen de IV-collega’s bij de handhaving van invoerrechten en accijnzen, dragen ze bij aan het Douane-toezicht en zorgen ze voor de digitalisering van de communicatie tussen de Douane en bedrijven.

De werkzaamheden op de afdeling zijn verdeeld over vijfentwintig multidisciplinaire scrum-teams die werken volgens de agile-methodiek en business rule management.

De teams bestaan uit ontwerpers, ontwikkelaars, testers, beheerders en praktijkdeskundigen. Ieder team heeft ook een scrum-master en product-owner.

Op dit moment loopt er een ontwikkeltraject voor de Douane Vervoer Applicatie (DVA). DVA is een applicatie die geautomatiseerde ondersteuning biedt voor het proces Douanevervoer.

De nieuw te ontwikkelen applicatie wordt door een externe leverancier ontwikkelt, waarbij samenwerking gezocht wordt met het multidisciplinaire team van Douane.

De applicatie wordt ontwikkelt met het Douaneaangiften-managementsysteem als basis. De applicatie DVA ondersteunt het proces vervoer waarbij Douanegoederen (goederen waarvoor nog geen belasting is betaald) onder Douanetoezicht blijven tijdens het vervoer binnen de EU.

Het Douaneproces vervoer werkt met berichtuitwisseling. Omdat de bestemming van goederen buiten Nederland kan liggen vindt er ook internationale berichtuitwisseling plaats.

De applicatie kent koppelvlakken met diverse andere Douanesystemen op het gebied van onder meer vergunningadministratie, klantadministratie, risicoselectie en zuiveren.

Als Test Automation Engineer Douane ben je nauw betrokken bij dit ontwikkeltraject en ben jij de senior lead tester. Jij bent de kartrekker en treedt op als coach en vraagbaak voor je collega-testers.

Dankzij jou ligt er een heldere test- en uitvoeringsstrategie voor functionele testen, regressietesten, integratietesten en ketentesten.

Ook richt je je op het opzetten van continuous testen, het opstellen van geautomatiseerde testscenario’s en het continu verbeteren van het testproces.

Als actief deelnemer aan het scrum-team draag je bij aan het verfijnen van backlog-items, het plannen van iteraties en het meten en verbeteren van de uitgevoerde werkzaamheden.

Je werkt samen met andere scrum-teams en zorgt er zo voor dat de keten altijd optimaal functioneert. Ook ondersteun en vervang je daar waar nodig collega’s binnen het scrum-team.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Harm? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden?

Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-masterdiploma, bij voorkeur in informatica of een vergelijkbare richting.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met het uitdragen van agile-principes en de agile- werkwijze op basis van teamverantwoordelijkheid.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met het naar een of meerdere teams uitdragen van visie en strategie op basis van de test automation piramide.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met het uitdragen van geautomatiseerd testen op UI-laag, API-laag en Code-laag.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met frameworks, bijvoorbeeld met Robot Framework.
 • Je hebt aantoonbare ervaring als senior lead tester en kennis van scriptingtalen als Python en Apache ANT.
 • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceren in het Nederlands.
 • analyseren
 • omgevingsbewustzijn
 • overtuigingskracht
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • Herken jij jezelf ook hierin?

  Proactief en initiatiefrijk : dat ben jij zeker. Je gaat oplossingsgericht te werk en bent prima in staat om kennis te delen en over te dragen.

  Hoofd- en bijzaken kun je goed van elkaar scheiden. Je bent een doortastende, zorgvuldige en nieuwsgierige collega. Altijd wil jij jezelf blijven ontwikkelen in ons mooie vak.

  Overige arbeids voorwaarden

  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren).

  Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen.

  Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

  Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

  Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

  De selectiegesprekken vinden (uiterlijk) medio mei plaats. Gezien de huidige maatregelen (COVID-19) vinden sollicitatiegesprekken plaats via video-bellen.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

  De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen.

  Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

  Een (online) voorselectietest en / of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier