Lead Engineer Werktuigbouwkunde
BAM Advies & Engineering
Bunnik, Nederland
4 dagen geleden

Houd je van complexe projecten, vind je het leuk om integraal te werken en wil je ook de verantwoordelijkheid dragen voor een ontwerpteam?

Ben jij de frontman die informatie ophaalt en belangen behartigt? Dan ben je als Lead Engineer Werktuigbouw bij Advies & Engineering aan het juiste adres!

Wat ga je doen?

Samen met een groep van engineers en modelleurs verzorg jij het volledige ontwerp en integratie van de installaties in een gebouw.

Voor deze installaties gelden stevige eisen op het gebied van maakbaarheid, energiezuinigheid, onderhoud en gebruiksvriendelijkheid.

Vanaf het eerste contact met de klant krijg je de kans om zowel technisch-inhoudelijk als op leidinggevende aspecten jouw ervaring en kennis van techniek en processen te delen.

Als Lead Engineer bij Advies & Engineering ben je dus betrokken vanaf het eerste ontwerp tot en met de realisatie. Waar moet je dan onder andere aan denken?

 • De volledige verantwoordelijkheid voor meerdere (deel)projecten.
 • Het vakinhoudelijk coachen van je collega’s.
 • Het begeleiden van de technische uitwerking van schetsontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en bestek.
 • Daarnaast ook het begeleiden bij het ontwerp gereed maken voor uitvoering : waarbij BIM ingezet wordt voor de uitvoeringsplannen waarbij maakbaarheid, haalbaarheid en bouwbaarheid centraal staan.
 • Als lead engineer begeleid je je team en heb je daarbij ook zeker aandacht voor tijd & budget. Je werkt niet alleen budget gestuurd, maar geeft ook de juiste engineeringsplanningen af met de bijbehorende milestones.
 • Risicoanalyses maken.
 • Wie zoeken wij?

  Je bent een ervaren Lead Engineer met een praktische insteek, die wil werken aan (grote), interessante utiliteitsprojecten om trots op te zijn.

  Als alles binnen de vooraf opgestelde planning en het budget wordt gerealiseerd, krijg jij daar energie van! Vaak is de praktijk weerbarstig als het gaat om voortgang, planning en budget, maar dat vind jij juist leuk! Omdat de engineering van projecten een dynamisch proces is moet je bestand zijn tegen tijdsdruk.

  Je mag best een beetje eigenwijs zijn in deze rol, maar tegelijkertijd ben jij ook een teamplayer die weet te motiveren en enthousiasmeren.

  Verder sta je open voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van BIM en weet je deze met enthousiasme te introduceren bij je collega’s.

  Tot slot zit je bij ons snel op je plek als je je herkent in de volgende zaken. Zo niet, geen probleem dan zijn wij uiteraard bereid om in jou te investeren als jij hiervoor open staat :

 • Je bent een ervaren lead engineer met hbo denk- en werkniveau. Je hebt bijvoorbeeld Hogere Installatietechniek (HIT) gestudeerd.
 • Behalve de technisch-inhoudelijke ervaring, breng je ook leidinggevende en coachende ervaring mee.
 • Je beschikt over een helicopterview.
 • BIM-ervaring : coördinatie Revit / Navis / Solibri. Software ervaring : Vabi Elements, geluidsberekeningen, evt. simulatie.
 • Kennis NEN / ISSO publicaties, relevante wet- en regelgeving.
 • Algemene kennis HVAC, sanitaire installaties, principeschema’s.
 • Je hebt ervaring in het opstellen en bewaken van budgetplanningen.
 • Contractvormen : UAV, DBMO en / of UAV-GC.
 • Wat bieden wij?

  Om onze collega’s te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen, biedt de BAM Business School vakopleidingen en trainingen.

  Muzikaal? Sluit je aan bij de BAM band! Sportief? We bieden je bedrijfsfitness als gezonde arbeidsvoorwaarde. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de cao.

  Over ons

  Je gaat werken voor bedrijfsonderdeel Advies & Engineering. Wij zijn het advies- en ingenieursbureau van en voor BAM-bedrijven en derden.

  Het maakt deel uit van BAM Bouw en Vastgoed Nederland. Onze klanten zijn ontwikkelaars, eigenaars / beleggers, bouwers en onderhoudsdiensten.

  Wij leveren aan hen adviezen, management en ontwerp- en engineeringdeskundigheid.

  Je doet je werk vanuit de afdeling Ontwerp & Engineering, die onderdeel uitmaakt van BAM Advies & Engineering. Wij bieden je een diversiteit aan projecten in verschillende markten! Je standplaats is Bunnik, maar we zijn actief in het hele land.

  Wat ons uniek maakt is onze integrale benadering van elk project. En het feit dat service en technologie de twee vaste pijlers vormen onder al onze projecten.

  Het primaire proces staat altijd centraal. Dat vormt de basis voor een technologisch kader inclusief installaties. Daaromheen bouwen we een schil, want een gebouw is in onze ogen niet langer alleen een combinatie van stenen en cement.

  Het gebouw van nu omvat de gehele infrastructuur die nodig is om het primaire proces optimaal te stroomlijnen.

  Wanneer ben je bij ons aan het juiste adres? Als je :

 • Uitdagende integrale projecten wil doen.
 • Vrijheid wil om de rol in te vullen zoals bij jou past.
 • Jouw kennis wil delen met het team van engineers, maar ook wilt leren van andere specialismes.
 • Een voortrekkersrol wilt op het gebied van techniek, planning en financiën.
 • Contacten met interne en externe stakeholders leuk vindt. Je zoekt afstemming met zowel de interne klant, als de adviseur VO / DO en de opdrachtgever.
 • Een mogelijkheid zoekt om je multidisciplinair-technisch te ontwikkelen (want we doen alles) als op leidinggevende aspecten verder te ontwikkelen.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier