Financieel Directeur
ZorgvisieBanen
Haarlem, NL
4 dagen geleden

Voor meer informatie en het uitgebreide functieprofiel zie :

Financieel Directeur

Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen

De Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen (SAHZ) bestaat uit een moderne ziekenhuisapotheek en 3 poliklinische apotheken, samen vormend de apotheek van het Spaarne Gasthuis, één van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland.

SAHZ biedt farmaceutische patiëntenzorg aan cliënten die de locaties van het Spaarne Gasthuis bezoeken. Daarnaast levert SAHZ zorg op maat aan enkele zorginstellingen in de regio.

SAHZ fungeert als de 24-uurs apotheek voor inwoners van Kennemerland / Meerlanden, een regio met ca. 500.000 inwoners.

SAHZ beschikt over een geavanceerde productieomgeving waar geneesmiddelen state-of-the-art op maat worden bereid voor een groot aantal klanten in Nederland.

SAHZ is dan ook grootbereider en VTGM-dienstverlener en beschikt over een GMPz en GMP-licentie. SAHZ is zowel ISO 9001 : 2015 als ISO 15189 gecertificeerd.

SAHZ is een professioneel, kostenbewust en transparant bedrijf. Wetenschappelijk onderzoek en innovatie leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

Er wordt veel geïnvesteerd in onderwijs, onderzoek en opleiding.

Bij de SAHZ werken ruim 170 medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim € 58 miljoen.

Toekomstige aansturing van de organisatie

Het bestuur van de SAHZ wordt gevormd door 2 leden van de Raad van Bestuur van het Spaarne Gasthuis. Mede op basis van goede ervaringen elders is in overleg met de huidige ziekenhuisapotheker-

directeur besloten om voor zijn opvolging een directieteam aan te stellen. Dit team zal bestaan uit een gevestigd apotheker van de ziekenhuisapotheek als eindverantwoordelijke directievoorzitter, een directielid tevens ziekenhuisapotheker en een financieel directeur.

Alle leden van het directieteam hebben een gezonde hands-on instelling en manier van werken.

De organisatie bestaat uit drie Business Units : Farmaceutische Dienstverlening, Regionale Bereidingsunit en Onderwijs, Onderzoek & Opleiding.

Deze Business Units worden ondersteund door 4 Service Units : Kwaliteitsbeheer, Logistiek & Inkoop, Finance, Control & ICT en HR.

De managers van de Business Units en de Service Units maken deel uit van het MT.

Meer informatie, waaronder het jaarverslag, is te vinden op

Het jaarverslag 2018 zal op korte termijn beschikbaar worden gesteld.

Profiel Financieel Directeur

De financieel directeur is verantwoordelijk voor en belast met het financieel beheer, de planning en control cyclus en draagt zorg voor de financiële continuïteit van de SAHZ.

U verzorgt en controleert de rapportages van de SAHZ aan het bestuur, het MT, de klanten en relevante stakeholders.

U bent een daadkrachtige, ondernemende en inspirerende teamspeler. U heeft een goed oog voor de (toekomstige) financiële-

en rendementseisen van de SAHZ.

U geeft leiding aan de Service Unit Finance, Control & ICT. Vanzelfsprekend draagt u zorg voor optimale afstemming en informatie-

uitwisseling binnen de directie en het MT. In totaal geeft u direct leiding aan 14 medewerkers.

Resultaatgebieden

 • Verantwoordelijk voor een gezonde en transparante financiële organisatie.
 • Verantwoordelijk voor een valide en heldere management rapportage.
 • Verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur / onderhoud en de coördinatie van het applicatiebeheer.
 • Doorvoeren van verbetermogelijkheden op basis van sluitende business cases.
 • Voeren van een stimulerend en innovatief beleid op het terrein van administratie, planning, control, rapportage en ICT.
 • Fungeren als coach en aanspreekpunt op het gebied van financiën en verhogen van de opbrengsten van de levering van goederen en diensten.
 • Medewerkers stimuleren, enthousiasmeren en motiveren om verantwoording af te leggen t.a.v. de financiële gevolgen van hun doen en handelen en zich daarin verder te blijven ontwikkelen.
 • Onderhouden van diverse externe contacten met banken, externe accountant, verzekeraars, de manager financiën van het Spaarne Gasthuis en collega financiële professionals van klanten.
 • Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding als bedrijfseconoom met een brede financiële basis en aanvullende RC opleiding.
 • Kennis van de financiële kant van de gezondheidszorg in het algemeen en van de farmacie in het bijzonder is een duidelijk pre.
 • Kennis en ervaring om met het juiste gevoel voor verhoudingen de opbrengsten van de bedrijfsvoering / bedrijfsprocessen in een competitieve markt te optimaliseren.
 • Een leiderschapsstijl gericht op vertrouwen, respect, delegeren en faciliteren, in combinatie met aanspreken op verantwoordelijkheden en resultaten.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Kerncompetenties en persoonskenmerken

 • Stevige, daadkrachtige en inspirerende persoonlijkheid,
 • Sterk in financiële en zakelijke analyses, een scherp oog voor goede ICT toepassingen, flexibel en creatief in een werkveld met vele soms dure en niet eenvoudige farmaceutische geboden en verboden.
 • Resultaatgericht, planmatig, houdt overzicht, bewaakt en controleert de financiële haalbaarheid en de kostenontwikkeling van de processen in de apotheek.
 • Teamspeler, toegankelijk, tactvol, beweegt zich gemakkelijk in verschillende gremia.
 • Duidelijk, helder en consistent in denken en handelen.
 • Goed kunnen luisteren, diplomatiek en een goed gevoel voor de behoefte van de organisatie en haar klanten.
 • Integer, oprecht, behandelt iedereen gelijk en met de menselijke maat.
 • Arbeidsvoorwaarden

  De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met het niveau van de functie.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier