Cliëntbegeleider cluster Moeilijk Verstaanbaar Gedrag te Echt
Pergamijn
Echt, Nederland
3 dagen geleden

Functieomschrijving

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking : thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg.

Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt.

Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur.

 • De kernwaarden van Pergamijn zijn : samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt;
 • groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

  Jouw werkomgeving

  De bewoners zijn allen bekend met een verstandelijke beperking, variërend van matig tot ernstig en daarnaast comorbiditeit met psychiatrische problematiek, te weten autismespectrumstoornis, hechtingsproblematiek etc.

  De sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd is bij deze doelgroep niet hoger dan 18 maanden. Alle bewoners zijn bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag dat tot uiting komt in destructief gedrag naar zichzelf in de vorm van automutilatie en / of naar materiaal of begeleiders en medebewoners.

  De begeleidingsintensiteit van de doelgroep is zeer hoog en de ondersteuningsbehoefte is in eerste instantie gericht op een gevoel van basisveiligheid en van daaruit kan vervolgens gewerkt worden aan ontwikkeling.

  Er is dagelijks een zeer duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen. De mate van het aankunnen op een bepaald moment bepaalt de mate van het kunnen.

  Er dient continu afgestemd te worden op de cliënt. Uitgangspunt is normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig’. Bewoners worden zoveel als mogelijk betrokken bij huishoudelijke taken en zelfredzaamheid wordt gestimuleerd.

  De behoefte van de bewoner staat hierbij centraal. Tevens wordt er getracht cliënten zoveel als mogelijk binnen de maatschappij te betrekken.

  Wat bieden we?

  Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

  Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

  Verder bieden wij :

 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35 / 40 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier