Senior Financial (Business Controller | Data & Analytics)
Eiffel
Utrecht, Nederland
2 dagen geleden

WERKEN BIJ EIFFEL

Wij geloven erin om als financials bij EIFFEL elke dag van toegevoegde waarde te zijn als partner in bedrijfsvoering voor onze klanten en de status-quo te challengen.

Of het nou gaat om het neerzetten van een Excellente Finance organisatie, de rol van Data en Analytics te integreren in de Finance functie of op te treden als Finance Business Partner. Consider it done!

Elke dag een beetje beter, dát is de mentaliteit uit de Topsport die onze EIFFELaars meebrengen op project. Natuurlijk doe je dit niet alleen.

Je gaat deel uitmaken van Team Finance Excellence en in je ontwikkeling zal je worden bijgestaan door je teamleden.

DIT IS HET TEAM

Team Finance Excellence treedt op als de Finance Partner in bedrijfsvoering voor ondernemend Nederland in de profit sector.

Wij focussen daarbij op vier segmenten : Transport & Logistiek, Food & Retail, Chemie & Industrial en Bouw & Vastgoed.

Team Finance Excellence opereert als een zelfstandige Business Unit binnen EIFFEL en staat onder leiding van een Business Unit Directeur.

De Business Unit Directeur staat samen met de Business managers opgesteld voor de Klant-agenda. Zij staan dagelijks in contact met de verschillende opdrachtgevers waar onze Financials opdrachten uitvoeren en met nieuwe opdrachtgevers uit de profit sector.

De Performance Manager is verantwoordelijk voor de People-agenda in het team. Hieronder valt de persoonlijke ontwikkeling van de teamleden, maar ook HR en recruitment vraagstukken.

Het Team bestaat voornamelijk uit Finance Consultants met een bewezen trackrecord op verschillende finance thema’s, zoals accounting & reporting, control en risk.

Opgedaan in uiteenlopende finance & control posities. Daarbij zijn ze uitgerust met de expertise die van een moderne financial verwacht mag worden.

Bijvoorbeeld op het vlak van analytics, data, PowerBi en proces- en projectmanagement.

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij versterking in de vorm van een ervaren financial met een trackrecord als financial / business controller en interesse en aantoonbare affiniteit op het vlak van Finance Data & Analytics.

DIT GA JIJ DOEN

Als Senior Financial is het jouw taak om bij toonaangevende klanten aan tafel te komen. Je kan daarbij sterk leunen op je kennis en ervaring opgedaan in financiële rollen die je in het verleden hebt bekleed (bijvoorbeeld : Finance-, Business-, Group-, of Project Controller).

Daarnaast heb je ervaring opgedaan met Data Analytics, zodat je overstijgend over dit vakgebied kan adviseren. Je kan worden ingezet bij verschillende opdrachtgevers in zowel uitvoerende als analytische rollen, hiermee ben je een goede sparringpartner voor het management / CFO.

Je bent in staat om naast de operationele werkzaamheden verschillende financiële analyses te maken en op grond daarvan advies te geven in management-rapportages.

Je beschikt over een scherpe blik en je kijkt over projectgrenzen heen. Verder denk je mee hoe de operationele processen en financiële informatievoorziening optimaal ingericht kunnen worden.

Als Senior Financial is het aan jou om je slimme observaties te delen met de opdrachtgever. Je bent daartoe een goede communicator, weet gemakkelijk te schakelen tussen verschillende afdelingen, organisatielagen en verschillende stakeholders tijdig te informeren en te enthousiasmeren over jouw observaties en mogelijke innovaties waarmee jij samen met je collega’s bij de klant het verschil weet te maken.

Want samen met je teamleden werk je naast je projecten aan slimme oplossingen voor onze opdrachtgevers. Deze initiatieven worden samengebracht in de verschillende Expertise Teams van Team Finance Excellence.

Bij deze Expertise Teams staat kennisdeling, verbinding, en teamontwikkeling centraal. Je beschikt zo meteen over een uitgebreid kennisnetwerk en je kunt te allen tijde sparren met ervaren consultants om vanuit een ander perspectief te kijken naar een bepaalde uitdaging op jouw project.

Een Eiffelaars werkt immers nooit alleen.

Kortom, middels projectmatig werken dagen wij je uit op verschillende terreinen, in een variatie aan opdrachten bij uiteenlopende opdrachtgevers.

DIT BEN JIJ

Bij EIFFEL werken we projectmatig. Dit vraagt om flexibiliteit en eigen initiatief. Telkens weer een nieuw project, in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen.

Als Senior Financial wil jij dé specialist in jouw vakgebied zijn en daarom ben je continu op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in jouw markt.

Jij verbindt klanten vanuit je eigen inhoudelijke finance expertise en weet op die manier je bestaand relatienetwerk verder uit te bouwen en zelfstandig invulling te geven aan financiële rollen en opdrachten.

Het is jouw kracht op relaties op te bouwen en te onderhouden vanuit inhoud. Bij voorkeur heb je al een bestaand netwerk binnen de sectoren van Team Finance Excellence en anders zie je dit als een uitdaging om op te bouwen.

Naast dat je het als een uitdaging ziet om je eigen inhoudelijke projecten te vinden en tot een goed einde te brengen, vind je het ook een uitdaging om het team verder uit te bouwen.

Daartoe ben jij ondernemend en vind je het voeren van klantgesprekken en bijwonen van netwerkbijeenkomsten activiteiten waar je energie van krijgt.

Ook beschik je over actuele kennis en ervaring om de business managers te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe proposities op het gebied van data en analytics.

Je bent dus op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op het gebied van Finance, Data en IT.

Om de rol van Senior Financial bij EIFFEL goed te kunnen vervullen breng je verder nog het volgende mee :

 • Een afgeronde HBO of WO-opleiding op het gebied van Finance, Economie;
 • Een opleiding op het gebied van Data / Analytics is een pre;
 • 6 tot 15 jaar werkervaring binnen verschillende financiële functies;
 • Affiniteit met een van de sectoren van Team Finance Excellence (profit sector);
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en Engelse taal;
 • Ondernemende persoonlijkheid met uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht;
 • Passie voor het financiële speelveld en de marktontwikkelingen daar omheen;
 • EIFFEL werkt landelijk, maar een woonplaats over de as van midden Nederland is een pre (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem).
 • DIT KRIJG JE VAN ONS

  Bij EIFFEL moedigen we je aan om mee te denken, buiten je projecten andere dingen op te pakken en bij te dragen aan het Team.

  Bijvoorbeeld door een inhoudelijk artikel te schrijven, een propositie te ontwikkelen, bij een inhouse-dag potentiële nieuwe collega’s te vertellen over werken bij EIFFEL over inhoudelijke webinars te verzorgen.

  Zo creëer je niet alleen impact op de organisatie, maar ook op je eigen carrièreontwikkeling.

  Betrokken, warm en open; dat is EIFFEL. Een sociale organisatie met veel enthousiaste professionals, die naast vakinhoudelijke evenementen ook veel leuke activiteiten organiseert.

  ARBEIDSVOORWAARDEN

 • Een jaarcontract, met de intentie om naar een onbepaalde tijd contract te gaan;
 • Een marktconform salaris, passend bij aanwezige kennis en ervaring;
 • Mobiliteitsregeling : Leaseauto én OV-kaart;
 • Onkostenvergoeding : 110 euro netto per maand;
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
 • Zakelijke telefoon (ook voor privégebruik);
 • Premievrij pensioen;
 • Volop gelegenheid om jezelf te ontwikkelen via het aanbod aan training & opleidingen;
 • En niet te vergeten een leuk team van collega's om samen mee op te trekken, samen mee te ondernemen, om van te leren en om lol mee te hebben.
 • CONTACT

  Ben jij de ondernemende Senior Financial die graag een stap extra zet? Ben jij ondernemend genoeg om mee te bouwen aan ons Team Finance Excellence.

  Klik dan nu op de knop Solliciteren’ en stuur ons jouw cv.

  Heb je vragen? Neem dan contact op met Performance Manager Vera Dide van Oene via vvoene eiffel.nl of op 06-26564611.

 • Please only apply if Dutch is your native language!
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier