Coördinator Acties en Campagnes (vrijwilliger)
Voedselbank Rotterdam
Rotterdam
2 dagen geleden

Ons verhaal

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbank Rotterdam helpt de armsten binnen deze groep door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.

Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren.

Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Met als motto : Oog voor voedsel, hart voor mensen .

De Voedselbank Rotterdam is de oudste voedselbank van Nederland. Van hieruit is de landelijke organisatie ontstaan die momenteel met de inzet van 12.

000 vrijwilligers wekelijks vanuit 172 lokale voedselbanken uitdeelt en ongeveer 151.000 Nederlanders van voedselpakketten voorziet.

In Rotterdam werken ongeveer 400 vrijwilligers, die samen zorgen dat er voedsel kan worden verstrekt aan 8.000 huishoudens in de Rotterdamse regio.

De Voedselbank Rotterdam heeft in navolging van voedselbanken elders in het land besloten om haar 32 uitdeelpunten te gaan samenvoegen in 6 supermarktachtige winkels.

Op deze manier krijgen onze cliënten meer vrijheid in de keuze van de inhoud van voedselpakket (incl. non-food) en het moment waarop zij dit op kunnen halen.

Wat ga je doen

Je initieert en begeleidt acties en campagnes en voert waar nodig acties ook zelf uit. Je bent het gezicht van de supermarktacties vanuit de Voedselbank Rotterdam.

Je regelt samen met jouw team van vrijwilligers (deels nog op te bouwen) acties bij lokale supermarkten om zo extra aanvoer van producten te krijgen voor onze cliënten.

Dit betekent ook schakelen met onze afdeling Transport met betrekking tot de logistiek rondom zo’n actie.

In de aanloop naar de feestdagen, zoals Sint en Kerst, wordt onze hulp regelmatig ingeroepen door andere organisaties die een extra bijdrage willen leveren ten behoeve van de door ons ondersteunde gezinnen.

Ook deze acties vallen onder jouw aandachtsgebied. Je hebt een hele grote vrijheid om te kiezen voor je eigen aanpak, maar het belangrijkste is, afspraak afspraak, en dat geldt voor alle partijen.

Het is een zelfstandige functie maar wel binnen het team Voedsel- en Fondsenwerving, een hecht team van enthousiaste vrijwilligers die niets anders willen dan het onze cliënten zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Wat vragen wi j

We zijn dus naar iemand op zoek met hands-on’ mentaliteit. Je bent communicatief sterk en schakelt snel.

Het is handig als je in het bezit bent van een rijbewijs en auto. Ook kennis van MSOffice en met name Excel is een pré.

Ben jij een echte teamspeler en zijn plannen en organiseren je tweede natuur en ben je minimaal twee dagen per week beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat krijg je er voor terug

De Voedselbank Rotterdam is een dynamische organisatie met ambitieuze vrijwilligers. Deze functie biedt de mogelijkheid aan (gepensioneerde) professionals om hun kennis en ervaring met ons te delen en of verder uit te breiden.

Daarbij bouw je nieuwe contacten op en lever je een waardevolle bijdrage aan de Voedselbank. Je ontvangt een reiskostenvergoeding.

LET OP; DIT IS VRIJWILLIGERSWERK, DUS ONBETAALD!

Interesse Stuur dan je CV samen met een korte motivatie naar solliciteren voedselbank.nl.

Heb je op voorhand nog vragen? Mail dan even naar Anton van Beusekom, Hoofd afdeling Voedsel- en Fondsenwerving op avanbeusekom voedselbank.nl

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier