Manufacturing Engineer
GKN Aerospace
Papendrecht, NL
3 dagen geleden

GKN Aerospace is 's werelds toonaangevende multi-technologisch lucht- en ruimtevaartleverancier. Met 51 productielocaties in 14 landen bedienen we meer dan 90% van 's werelds vliegtuig- en motorfabrikanten.

Wij ontwerpen en produceren innovatieve slimme lucht- en ruimtevaartsystemen en componenten. Elke keer wannner u ter wereld met het vliegtuig reist, is het waarschijnlijk dat GKN u op weg helpt.

De vacature

Ter versterking van ons team op de afdeling Manufacturing Engineering binnen de productielocatie Papendrecht zoeken wij een Quality Engineer.

Jouw rol

Als Quality Engineer speel jij een sleutelrol op het gebied van kwaliteitszorg binnen engineering en productie.

Je ontwikkelt werkmethoden en kwaliteitseisen en stelt plannen op om de productiewerkzaamheden effectief c.q. efficiënt te beheersen.

Bij productwijzigingen of gemelde afwijkingen voer je root cause analysis uit en implementeer je nieuwe kwaliteits- en procesbeheersingstechnieken.

Verder houd je je bezig met het opzetten en geven van trainingen over kwaliteits- en verbetertechnieken.

Een onderdeel van je takenpakket is het initiëren van het non-recurring kwaliteitstraject, een onderdeel hiervan is het controleren van FAIs (First Article Inspections) op juistheid en volledigheid.

Jouw verantwoordelijkheden

De Quality Engineer moet zowel het geweten van de afdeling zijn als ook de verbetermotor om de kwaliteit (product en documentatie) te verhogen en voorspelbaarheid van de afdeling te vergroten.

Hiervoor moet je (kwaliteits) data kunnen analyseren en kwaliteitsverbeterplannen maken, zodat het aantal afwijkingen afneemt.

Uiteraard toets je of de ingevoerde verbeteracties effectief zijn.Tevens ga je aan de slag met delen die afwijkend zijn geproduceerd om daarbij de oorzaak te achterhalen.

Je initieert, definiëert en toetst hier ook de verbeteracties die zijn ingevoerd en of ze effectief zijn. Daarnaast organiseer jij trainingen in relatie tot kwaliteits- en verbetertechnieken.

Jouw werkzaamheden

 • Ontwikkelen en inrichten van werkmethoden en kwaliteitsstandaarden om engineering data te kunnen laten ontstaan die aansluiten op de eisen vanuit de klant, interne Productie en / of Supply Chain
 • Faciliteren / deelnemen aan FMEA-sessies en borgen dat de data door de verantwoordelijke afdelingen worden beheerd en geactualiseerd na productwijzigingen of gemelde afwijkingen
 • In overleg met Engineering en Operations bepalen van Product / Proces Key Characteristics en het ondersteunen bij de inrichting van procesbeheersing in de productie omgeving
 • Opmaken van Quality Control Plans voor een effectieve en efficiënte beheersing / inspectie van de productiewerkzaamheden
 • Begeleiden (KT-facilitator) en uitvoeren van root cause analysis n.a.v. non-conformances en klant klachten
 • Implementeren van nieuwe of gewijzigde kwaliteitstechnieken of procesbeheersing technieken
 • Wat breng je mee

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding Werktuigbouwkunde of aanverwant.
 • Enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van kwaliteitszorg binnen Engineering en / of Productie.
 • Kennis van kwaliteitssystemen en kwaliteit verbeteringsmethodieken (Advanced Quality Tools : APQP / FMEA’s / Quality Control Plan / Key Characteristic’s / Process Capabilities).
 • Ervaren met het uitvoeren van root cause analysis, bij voorkeur Kepner Tregoe methode (PSDM, coach, facilitator).
 • Goede communicatieve vaardigheden, ook in de Engelse taal.
 • Aanbod

 • Een functie in de innovatieve en internationale lucht- en ruimtevaartindustrie waarin gewerkt wordt met state of the art’ technologie.
 • Kansen om verder te bouwen aan jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.
 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring wordt het salaris ingeschaald in de junior, medior of senior schaal. De medior schaal voor deze functie betreft K : € 3.
 • 117,- tot € 4.525,- bruto per maand.

 • Ook bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden; o.a. 27 verlofdagen en 13 ADV dagen op jaarbasis, een (optionele) winstafhankelijke- en een jaarlijkse uitkering.
 • Plus een reiskostenvergoeding vanaf 10 km enkele reis.

  Vragen

  Neem contact op met Willem de Jong (Corporate Recruiter), via 06-46425500.

  Een evenwicht tussen culturen, etnische groepen en geslachten helpt GKN nieuwe ideeën en creativiteit te brengen. We hebben mensen met verschillende achtergronden nodig, met verschillende vaardigheden en perspectieven om originaliteit, verbeeldingskracht en creativiteit in onze teams over de hele wereld te stimuleren.

  We behandelen al onze werknemers en sollicitanten eerlijk en zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat er geen discriminatie of intimidatie is tegen een werknemer of gekwalificeerde sollicitant op grond van leeftijd, ras, credo, kleur, nationale afkomst, afkomst, burgerlijke staat, affectieve of seksuele geaardheid, geslachtsidentiteit of expressie, handicap, nationaliteit, geslacht of veteranenstatus of enig ander kenmerk dat door de wet wordt beschermd.

  Job Segment : Manufacturing Engineer, Engineer, Quality Engineer, Engineering, Manufacturing, Quality

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier