(Extramuraal) kinderverpleegkundige ICK Transitie
Erasmus MC
Rotterdam, Netherlands
3 dagen geleden

Functie inhoud

De patiëntenpopulatie op de ICK-Transitie afdeling is divers. De ene keer verpleeg je een vrolijke baby, dan weer een eigenwijze peuter.

De meeste patiënten komen van de High Care en Intensive Care Kinderen. Hierdoor heb je te maken met zeer diverse en vaak complexe ziektebeelden.

Het betekent eveneens dat de patiënt en ouders veel hebben meegemaakt. Je hebt dan ook een belangrijke rol om te helpen met de verwerking en het geleidelijk teruggeven van de regie over hun eigen leven.

Je bent als verpleegkundige de spin in het web. Je werkt samen met een intensivist, een verpleegkundig specialist, vrijwilligers en verzorgenden.

Je bent samen met de verzorgende in the lead’ als het gaat om de coördinatie van het traject. Als je wilt overleggen met andere verpleegkundigen kun je altijd terecht bij je collega’s van de afdeling IC Kinderen.

Voor de Kindertransitie afdeling is geen complementaire opleiding nodig. Je krijgt een op maat gemaakt scholingsprogramma.

Werkomgeving

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen.

In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

De ICK-Transitie afdeling is een aparte unit van de kinderintensive care waar kinderen verzorgd worden die specifieke, technische zorg nodig hebben waarbij deze zorg aan ouders geleerd wordt.

Het gaat bijvoorbeeld om het aanleren van trachea canule zorg, het omgaan met totale parenterale voeding / centrale lijnen, sondevoeding, het geven van medicatie, stomazorg tot en met het instellen van neuskap- en tracheostomale beademing.

De ICK-Transitie afdeling is op een andere verdieping gelegen met een eigen uiterlijk en een eigen sfeer. Hier proberen we de vertrouwde omgeving van thuis zo dicht mogelijk te benaderen.

Zo kan het kind zoveel mogelijk gewoon kind zijn. Op dit moment kunnen 6 kinderen opgenomen worden. We breiden in de nabije toekomst uit naar 10 bedden.

We gaan op korte termijn nóg meer aandacht besteden aan de huiselijke sfeer. Hoe dat eruit zal zien? Dat kun jij mee bepalen.

De afdeling ontwikkelt zich continu. Jouw bijdrage is daarin van groot belang.

Profiel

Ben je gediplomeerd kinderverpleegkundige en geïnteresseerd geraakt? Dan gaan we graag met je in gesprek. We stemmen het gepersonaliseerde scholingstraject af op jouw ervaring.

Als (extramurale) kinderverpleegkundige heb je veel kennis en kunde in bezit. Zowel psychosociale- als vakinhoudelijke competenties.

Je bent leergierig, je hebt inlevingsvermogen en kan stress hanteren. Je bent van nature kritisch en brengt ideeën aan hoe wij de zorg voor onze patiënten nog beter kunnen organiseren.

De overgang van intramuraal naar extramuraal heeft vaak veel impact op de patiënt en ouders. Deze overgang kan jij verkleinen.

Wij kunnen samen de zorg beter maken.

Wil je nooit uitgeleerd raken en je blijven ontwikkelen? Dan is dit echt het ziekenhuis en de afdeling voor jou.

Wat bieden wij

 • Veel ontwikkelkansen waaronder de mogelijkheid om modules van de high care of intensive care opleiding te volgen. Mocht je in de toekomst één van deze opleidingen volledig willen volgen, dan kun je hierdoor vrijstellingen krijgen.
 • Een salaris passend bij kinderverpleegkundige maximaal € 3.403,- (schaal 8a).
 • Goede secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP waarbij de werkgever een grote bijdrage voor zijn rekening neemt.
 • Verschillende collectieve verzekeringen waarvan je gebruik kunt maken, waaronder een UMC-zorgverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • CRM-training; scenario training; scholingsdagen; e-learnings; proeven van bekwaamheid.
 • Actieve werkgroepen waaronder samenzorg’ (PFCC), ethiek, kwaliteit.
 • Na een gedegen inwerktraject behoort een duobaan tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld om de 3 maanden of 6 maanden rouleren van arbeidsomgeving.
 • Wij zijn bereid om hier creatief in mee te denken.

  Alle zijn conform de CAO Universitair Medische Centra.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier