Handhavingsjurist - Amsterdam
Brunel
Amsterdam, NL
4 dagen geleden
source : Werkzoeken.nl

Jij bent misschien klaar voor de nieuwe Omgevingswet, maar dat is lang niet iedereen. Met jouw ervaring breng jij daar binnen no time verandering in.

Als overheidsjurist omgevingsrecht bij Brunel zorg jij er namelijk voor dat overheidsplannen nu én in de toekomst juridisch strak zijn, voor welke instantie je ook werkt.

Over deze functie

In deze functie verdien jij je sporen bij gemeentes, waterschappen, omgevingsdiensten en bij de (Rijks)overheid. Je bent het eerste aanspreekpunt voor juridisch technische vragen, maar je acteert vooral proactief in de omgevingsprocedures van jouw organisatie.

Met jouw adviezen heb je dus een strategische positie in nieuwe en bestaande projecten!

Hoe jouw dag eruitziet? Dat hangt af van je opdrachtgever. Maar we kunnen wel een voorbeeld schetsen. Stel je voor, je werkt bij een gemeente.

s Ochtends start je gelijk met een meeting. Een projectleider geeft een korte heads up over de zakenlunch die hij gisteren had bij het architectenbureau dat de nieuwe brug over het kanaal ontwerpt.

De ontwerpen staan nog in de kinderschoenen, en het is handig als je ze deze week juridisch doorlicht. Dan kunnen zij dat weer meenemen in hun volgende ontwerp.

Je spreekt af dat je bij de volgende architectenvergadering even aansluit.

Na de meeting heb je een belafspraak met de gemeentelijke monumentencommissie. Laatst kreeg je een vergunningaanvraag binnen van een boekwinkel die is gevestigd in een monument.

Ze willen graag een koffiecorner openen, en daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. Jij en de monumentencommissie zijn het eens : dit vraagt om een uitgebreide procedure.

Je besluit jouw collega’s hier pas vanavond over in te lichten, want er ligt nog een flinke stapel bezwaar- en beroepschriften op je te wachten.

Bovendien heb je nog huiswerk voor jouw aanvullende cursus milieurecht

Over jou

En, ben jij onze nieuwe overheidsjurist omgevingsrecht? Dan heb je uiteraard een hbo- of wo-diploma in de rechten. Daarnaast heb je kennis van :

 • Bezwaar- en beroepsschriftprocedures m.b.t. het omgevingsrecht
 • Vergunningverlening en / of handhavingsprocedures
 • Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht
 • Groene wet- en regelgeving, zoals de Wet natuurbescherming
 • Beleid binnen een overheidsorganisatie
 • Wat wij bieden

  Successen moet je vieren. Daarom krijg je bij ons niet alleen een passend salaris, je maakt ook kans op een lekkere bonus.

  Daarnaast kan je bij ons aanvullende cursussen volgen, bijvoorbeeld over de actualiteiten omtrent ruimtelijke ordening, of je gaat voor een cursus afval- en grondstoffenmanagement.

  Al met al hebben we een aanbod van tientallen cursussen, dus je hebt het voor het kiezen! Daarnaast bieden we je nog :

 • Coaching on the job
 • De zekerheid van een contract
 • Een gunstige pensioenregeling
 • Korting op individuele verzekeringen
 • Leuke culturele en sportieve extra’s
 • Functie-eisen :

  Bedrijfsomschrijving :

  Bij Brunel gaan we alleen voor het beste van het beste. Als jij een ervaren specialist bent met een bewezen track record, dan verwelkomen wij je heel graag in onze organisatie.

  Samen met jou gaan we op zoek naar de volgende stap in jouw carrière.Wij brengen interessante opdrachtgevers en talentvolle specialisten bij elkaar.

  De afgelopen 40 jaar hebben wij hierin een sterk en wereldwijd netwerk opgebouwd. Wij bieden je een grenzeloze dienstverlening met uitdagende kansen.

  Dit doen we binnen de vakgebieden Engineering, IT, Finance, Legal, Marketing & Communicatie en Sales. Ook internationaal zijn er volop mogelijkheden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier