Solution Architect Infra Configuratie Data
ProRail
Utrecht, NL
4 dagen geleden

ProRail vraagt

 • Een WO denk / werk niveau, bij voorkeur afgeronde opleiding binnen ICT
 • Minimaal 5 jaar ervaring als architect of technisch ontwerper
 • Kennis met GIS en / of de spoorse wereld
 • Ervaring met toetsprocessen, Business Rules Engines, Agile en analytische vraagstukken
 • Communicatieve vaardigheden (verbaal als schrift) en oplossingsgerichtheid
 • ProRail biedt

 • Een werkomgeving vol kansen om jezelf te blijven ontwikkelen
 • Een baan waarin je een zinvolle bijdrage levert aan duurzame mobiliteit
 • Salaris tussen € 3.923 en € 5.947, schaal 9 (bruto per maand, o.b.v. 36 uur per week)
 • Een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt flexwerken
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals individueel keuzebudget, reisfaciliteiten en Railsport
 • Solliciteer

  Kun jij mooie vernieuwingen ook daadwerkelijk naar de praktijk brengen? En kun je dit goed verwoorden op papier? Dan willen wij jou!

  Als Solution Architect Infra Configuratie Data maak je de vertaling van klantwensen naar de solution op basis van de domein architectuur.

  Je werkt bij afdeling Infradata samen met Solution Architecten en GIS specialisten waar we aan de lat staan voor geïntegreerd inwinnen, toetsen en visualiseren van spoorse data.

  Er zijn veel gave projecten binnen belangrijke strategische thema’s waar je aan mee kunt werken.

  Denk bijvoorbeeld aan : de validatietooling voor European Rail Traffic Management System (ERTMS). Daar toets je de beveilingsontwerpen die ingenieursbureaus opleveren op basis van data.

  Voorheen toetsten we die ook al, maar gebeurde dit op een analoge manier. Nu zitten we als spoorbranche én als ProRail middenin een grote digitalisering operatie.

  En als Solution Architect pak jij daarin een belangrijke rol. Jouw taak binnen dit project is om een ICT ontwerp voor een systeem op te leveren voor het kunnen toetsen en visualiseren van de ERTMS-ontwerpen die worden aangeleverd door onze ingenieursbureaus.

  Jij vertaalt toetsregels op basis van (toekomstige) richtlijnen, eisen en voorschriften, naar slimme algoritmen voor de interpretatie van het geleverde ERTMS-ontwerp.

  Een ander voorbeeld is het strategische traject Geintegreerd Inwinnen (GI). We zijn volop bezig om spoorontwerpen in te winnen op basis van data in plaats van tekeningen.

  Hier werken wij nauw samen met de ingenieursbureaus. Binnen het project GI zorgen wij ervoor dat functionele, geografische en schematische informatie over de objecten in en rondom het spoor centraal vastgelegd en verstrekt wordt.

  Het speelveld is divers, uitdagend en bijzonder inspirerend. Samen met de Product Owner en Domeinarchitect zorg jij ervoor dat het kernsysteem Naiade wordt doorontwikkeld tot een duurzaam systeem op basis van business wensen en IT uitgangspunten.

  Je werkt nauw samen met de Projectmanager, Product Owner, Enterprise Architecten, Informatie Analisten en andere solution architecten binnen infra configuratie data.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier