Basispsycholoog
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen
Den Haag
1 dag geleden

Functie omschrijving

De penitentiaire inrichting Haaglanden is hét penitentiaire zorgcentrum van Nederland, waar psychiatrische en somatische zorg voor gedetineerden samenkomt.

Het is belangrijk dat gedetineerden met psychische problemen of psychiatrische stoornissen de juiste zorg krijgen. Voor henzelf én voor de samenleving.

Als basispsycholoog draag je daar volop aan bij. Jij gaat aan de slag in het penitentiair psychiatrisch centrum in Scheveningen.

Als basispsycholoog oriënteer je je op het gevangeniswezen en het forensisch- psychiatrische veld. De functie wordt op wisselende manier ingevuld.

Hierdoor is er veel variatie en verwachten we van je dat je flexibel bent. Jij bevordert (indirect) de lichamelijke en psychische gezondheid en het welbevinden van de justitiabelen.

Bij ons krijg je ook de mogelijkheid om ervaring op te doen als het gaat om gesprekstechnieken met de patiëntenpopulatie van de forensische psychiatrie.

Een zeer uitdagende omgeving, dus! Daarnaast krijg je de kans om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek via publicaties en congresdeelname.

En vervul je een rol bij de integratie van het risicotaxatie-instrument HKT-R binnen de behandeling in het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC).

Je geeft zowel schriftelijk als mondeling psychologische behandel- en / of begeleidingsadviezen. Je informeert, adviseert en ondersteunt de behandelcoördinator en de psychiater over de door jou uitgevoerde werkzaamheden.

Ook neem je waar nodig deel aan de afdelingsvergaderingen. Verder voer je gesprekken en verricht je psychologische onderzoeken.

Je verzamelt de gegevens die aansluiten bij de gevraagde prestatie-indicatoren die een PPC dient aan te leveren. Je rapporteert in je functie aan het hoofd behandeling.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma psychologie en hebt kennis van klinische psychologie.
 • Je bent bekend met de juridische aspecten van vrijheidsbeneming.
 • Je kunt goed omgaan met de doelgroep : gedetineerden met een psychiatrische stoornis, vaak in combinatie met andere problemen.
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met het verrichten van (wetenschappelijk) onderzoek.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Bijzonderheden

 • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier