Herintreden: Korporaal (1) Genie
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
The Hague
2 dagen geleden

Vacature Landmacht

Herintreden : Korporaal (1) Genie

Solliciteren

 • €1.400 €2.600 salaris
 • 26 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie : DIVERSE PLAATSEN IN NEDERLAND
 • Meer info

  Salaris en voorwaarden

  Salaris

  Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

  Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages. Meer info

  Vrije dagen

  Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

  Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

  Rijbewijs

  Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

  Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

  Ontdek de bouwvakkers en vaklui van de weg- en waterbouw

  Bekijk de video

  Ontdek de bouwvakkers en vaklui van de weg- en waterbouw"

  Daan is timmerman én chauffeur bij de Landmacht

  Lees zijn verhaal

  Verleg je grenzen bij de Pantsergenie van de Landmacht

  Bekijk de video

  Video bekijken : "Verleg je grenzen bij de Pantsergenie van de Landmacht" 1

  Heb je recent (tussen nu en 6 jaar geleden) ontslag genomen als beroepsmilitair en was je destijds korporaal (der eerste klasse) bij het Wapen der Genie?

  En wil je weer terug? Het Bureau Bijzondere Instroom Koninklijke Landmacht kijkt graag of er mogelijkheden voor je zijn om terug te keren als beroepsmilitair.

  Dit ga je doen

  Je hebt naast je vooropleiding (een afgeronde opleiding VMBO (BB / KB / GL / TL) met basisprofiel Bouwen, wonen en interieur, Groen, Maritiem en techniek, Produceren, installeren en energie, of aantoonbare technische affiniteit / MBO 2 Techniek (alle richtingen) / HAVO met aantoonbare technische affiniteit) ook eerder al je initiële opleiding bij de Koninklijke Landmacht afgerond.

  Je kunt dus (na gebleken geschiktheid) direct weer aan de slag als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht.

  Hier ga je werken

  We hebben op dit moment meerdere plaatsingsmogelijkheden. Wanneer je een voorkeur hebt voor een bepaalde plaatsing dan kun je dit aangeven.

  Als het mogelijk is, houden we hier rekening mee bij de beoordeling van je sollicitatie.

  Als herintreder word je aangesteld in FPS fase 2, vanaf dat moment loopt ook je looptijd in rang weer verder (deze gaat dus niet weer opnieuw lopen, maar deze telt door).

  Je salarisnummer is afhankelijk van het salarisnummer dat je had ten tijde van ontslag, hoe lang geleden je met ontslag bent gegaan en wat je sinds die tijd aan werkervaring hebt opgedaan.

  Na heraanstelling zijn verder de vigerende regels en arbeidsvoorwaarden van toepassing.

  Om te kunnen solliciteren is het niet nodig om een voorlichting of een informatiedag bij te wonen. Je kunt direct solliciteren via onderstaande button.

  Na ontvangst van je gegevens en je CV (na sollicitatie ontvang je een mail met de vraag je CV te mailen) gaan wij aan de slag met je dossier.

  In de beoordeling wordt o.a. gekeken naar je militaire historie, referenties en functioneren, of je nog current genoeg bent om direct op functie te starten, de mogelijkheden om je in te passen in het Flexibel Personeelssysteem gezien je eerdere looptijd in rang en loopbaanperspectieven* en proberen we een match te vinden met een passende arbeidsplaats.

 • Om in aanmerking te komen voor een aanstelling als militair kijken we of we je nog voldoende loopbaanmogelijkheden kunnen bieden.
 • Daarnaast dienen we het evenwicht te bewaken tussen de leeftijd van de militair en de groep van functies waarvoor je bent bestemd om de operationele inzetbaarheid te waarborgen zoals opgenomen in het AMAR, art.

  5.a. Concreet betekent dit dat we bij manschappen, die aangesteld worden in FPS fase 2 en waar geen FPS fase 3 van toepassing is, kijken naar de resterende looptijd in rang en perspectieven voor doorstroom naar de onderofficiersopleiding in deze periode.

  Wanneer er een match is, nemen we natuurlijk zo snel mogelijk contact met je op om je te informeren over de arbeidsvoorwaarden, het te doorlopen selectie- en keuringsproces en het opstarten van een veiligheidsonderzoek.

  Vragen over herintreden bij de Koninklijke Landmacht kun je stellen via : bijzondere.instroom.kl mindef.nl

  Jouw profiel

  VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO

  Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 50 jaar

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Algemene Militaire Opleiding (AMO)

  Tijdens de gehele AMO staat je militaire vorming centraal. Je wordt onder meer getraind in de onderdelen bivak, je krijgt de gevechtsopleiding buddysysteem, je leert schieten, exercitie, hindernisbaan, kaartlezen, militaire ethiek, militair recht en natuurlijk veel sport.

  Ook wordt aandacht besteed aan mentaal en fysiek zware, grensverleggende activiteiten.

  Functie Opleiding (FO)

  Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 3

  De sollicitatie

  Voorlichting Landmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Kennismakingsdagen Landmacht

  Je komt langs bij de Landmacht om een paar dagen ervaring op te doen (hier word je voor uitgenodigd, hoef je dus niet zelf te doen).

  Hier kun je laten zien en zelf ervaren of werken bij de Landmacht iets voor jou is.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Solliciteren

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier