Leerling Elektromonteur
Alliander
Amsterdam
3 dagen geleden

Jouw energie

Per 1 september 2022 geven wij het startschot voor het gerichte opleidingsprogramma tot elektromonteur. Dit doen wij in samenwerking met het ROC.

Je krijgt hierbij één dag in de week theorieles op onze eigen opleidingslocatie in Harderwijk. Op de overige dagen ga je deze theorie gelijk in de praktijk brengen.

Dit ga je doen in de praktijklokalen en op het oefenveld waar je onder veilige spanning mag werken. We hebben deze locaties in Duiven, Haarlem en Leeuwarden.

De opleiding die je gaat volgen is op MBO 3 niveau, eerste monteur laag- en middensspanningsdistributie. Diploma in de pocket?

Dan ga je in de praktijk verder met het behalen van de juiste BEI certificaten zodat je veilig kan sleutelen aan ons energienetwerk.

Met deze opleiding, gecombineerd met de praktijkervaring kun je uiteindelijk doorgroeien naar allround monteur. Wil je ook nog je mbo 4 niveau behalen?

Ook dat is bij ons mogelijk! Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen.

Jouw werkdag

Als elektromonteur is geen dag hetzelfde. Via je eigen tablet zie je in de planning welke werkzaamheden er voor jou klaarstaan.

Je vertrekt vanuit huis met je bedrijfsauto naar de locatie in jouw werkgebied.De ene dag maak je een kabelmof voor laagspanning en de volgende dag los je een storing op in een middenspanningstation.

Altijd samen met je collega’s.

Kortom, jouw werkzaamheden bestaan uit het aanleggen, onderhouden en oplossen van storingen aan de de laag- en middenspanningsnetten, transformatorstations en openbare verlichting.

Daarnaast draai je eens in de 5 weken een wacht- en storingsdienst.

Wil je meer te weten komen over jouw werkzaamheden? Bekijk dan hier het filmpje van Elektromonteur Joshua.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet.

Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.

000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Binnen deze functie versterk jij de 3.000 collega’s bij netbeheerder Liander. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt.

Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van.

Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze gave baan kan je onder andere rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek) :

 • tot wel €2.847,- bruto per maand, ook tijdens de opleiding;
 • op fulltime basis een Individueel keuze budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of extra verlofdagen van kopen;
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%;
 • op jaarbasis 24,5 verlofdagen met de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen, b.v. vanuit opgebouwde overuren;
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van € 500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement of een cursus;
 • een laptop / tablet, mobiele telefoon en een eigen bedrijfsauto;
 • een stand-by vergoeding voor de wacht en storingsdienst van €312,84 bruto per volledige week. De gewerkte overuren tegen doordeweeks 150% en in het weekend 200%.
 • Bij Alliander verbaas je je over de fijne arbeidsvoorwaarden. We hebben ze hier voor je op een rij gezet https : / / werkenbij.

  alliander.com / arbeidsvoorwaarden.

  Jouw achtergrond

  Met jouw energie blink je uit als leerling elektromonteur . Ook ben je de persoon met :

 • een mbo-diploma niveau 2 richting elektrotechniek;
 • of een andere (technische) vooropleiding op mbo-niveau;
 • Geldig rijbewijs B
 • Twijfel je of jouw vooropleiding geschikt is? Stuur mij even een appje!

  Standplaats : Amsterdam

  Jouw actie

  We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature via de sollicitatiebutton.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier