Quality Assurance
Ministerie van Defensie
Utrecht, NL
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als voornaamste taak zet jij je in om wijzigingen op gecontroleerde wijze te laten plaatsvinden waarbij naast het technische aspect ook gekeken wordt naar een goede borging zodat een (wijziging aan een) product of dienst the first time right geïmplementeerd en in beheer genomen kan worden.

Je signaleert structurele problemen in de afhandeling van operationele wijzigingen en draagt verbetervoorstellen aan. Je stelt planningen op voor het controleren van technische ruimten waarbij je taken aanmaakt en toekent aan je collega’s voor de uitvoering van kwaliteit controles.

De verwerkte resultaten bespreek je verder met beheerders en specialisten in de beheerorganisatie en leg je actie- en verbeterpunten vast.

In overleg met projectmanagers stem jij de door jou opgestelde acceptatiecriteria af voor het in beheer krijgen van IT diensten.

Je bewaakt de voortgang in het project, de inrichting van de beheer & monitoring aspecten van de dienst en rapporteert daarover.

Je controleert operationele wijzigingen op de netwerkdiensten op technische aspecten, juist omschreven impact en te volgen procedures en geeft autorisatie op de uitvoering daarvan.

Je neemt deel aan het wekelijkse Change Plan Board overleg als materiedeskundige op je vakgebied voor de wijzigingen die je beoordeeld hebt.

Nadat een operationele change is uitgevoerd, evalueer je de uitvoering en administratieve mutaties of ondersteun je je collega beheerders in eventuele inconsistenties in de afhandeling van de changes.

Wat vragen we?

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur afgeronde opleiding op het gebied van Informatica, Computertechniek of Telecommunicatie gerelateerd kennisgebied;
 • Ervaring met de taken die beschreven worden in deze vacature
 • Meer dan drie jaar ervaring in de functie van eerste beheerder ICT;
 • Algemeen theoretische kennis van ondersteunende processen in de ICT, projectbesturingsmethodieken, werkzaamhedenregistratiesysteem, kwaliteitszorg, beveiliging en gestructureerd testen;
 • Inzicht in de bouwstenen, het procesmodel van JIVC;
 • Vaardigheid in het opstellen van adviezen en rapportages, communicatieve en leidinggevende vaardigheden;
 • Je bent in bezit van rijbewijs B;
 • Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 10

  Minimum salaris : €2.750 bruto per maand

  Maximum salaris : €4.400 bruto per maand

  Contractduur Het betreft een tijdelijke functie met uitzicht op een vaste aanstelling.

  Aantal uren per week 38

  Plaats Huis Ter Heide, Utrecht

  Overige arbeidsvoorwaarden

  Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

  Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering.

  Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

  Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans.

  En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en / of ADV-uren op te bouwen.

  De organisatie Ministerie van Defensie, Defensie Materieel Organisatie

  Over Defensie

  Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland.

  Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

  Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

  Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

  Voor Defensie is het helder : gelijke kansen voor iedereen en een open organisatie waar mensen zich prettig en veilig voelen.

  We zijn ervan overtuigd dat we met een inclusieve organisatie onze taak, Beschermen wat ons dierbaar is, het beste kunnen uitvoeren en voorbereid zijn op ontwikkelingen in maatschappij en de wereld.

  Als het gaat om de afkomst, geloofsovertuiging, sekse of gender van onze militairen en burgermedewerkers willen we zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van ons veelzijdige land.

  Defensie Materieel Organisatie

  De DMO ondersteunt de verschillende krijgsmachtonderdelen bij de aan- en verkoop van materiaal, instandhouding, logistiek en IT-dienstverlening.

  Denk daarbij aan aanschaf en instandhouding van onderzeeboten, vliegtuigen en landvoertuigen, maar ook het aanleveren van brandstof, munitie en kleding.

  Wil je meer weten over DMO? Bekijk de video van DMO hier : https : / / www.defensie.nl / organisatie / dmo.

  De afdeling Defensie Materieel Organisatie JIVC / ITCC / SSO

  Waar ga je werken?

 • De afdeling Acceptatie & Controle maakt deel uit van de Service Support Office (SSO) van JIVC / ITCC, binnen deze afdeling is A&C verantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van de ondersteunende ITIL processen.
 • De afdeling is sinds haar oprichting betrokken bij het waarborgen van een functiescheiding binnen het ITIL change proces.

  Door rollenscheiding toe te passen wordt voorkomen dat een IT-wijziging (change) door dezelfde persoon wordt geautoriseerd, uitgevoerd en geaccepteerd, en dat vergroot de objectiviteit waarmee naar een wijziging wordt gekeken.

  A&C kreeg de taak van autorisator en acceptant, terwijl de taak van uitvoerder bij Engineering bleef.

  Bijzonderheden :

 • De selectiegesprekken zullen vooralsnog plaatsvinden in de eerste weken van februari ; het zou kunnen dat de externe gesprekken op een later tijdstip gepland worden aangezien de interne selectieronde eerst gehouden gaat worden.
 • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).
 • Door jouw sollicitatie vergroot jij de diversiteit in het team; wij kijken hiervoor naar je persoonlijkheid, ervaring en vaardigheden, maar ook naar andere kenmerken als leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking.

  Voel je dus altijd vrij om te solliciteren!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier