(GESLOTEN) Senior Beleidsmedewerker Corona
Daerom!
Naaldwijk,NL
2 dagen geleden

Opdracht

Vanuit de sector Cultuur, Sport, Zorg en aanverwante terreinen op het brede gebied van Welzijn zijn er door Corona veel extra vragen om steun.

Omdat door een gemeente niet zomaar steun en coulance kan worden verleend is er extra inzet nodig om onze organisaties in de sociaal maatschappelijk infrastructuur van Westland steun te kunnen verlenen.

Dit kan niet zomaar. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het maken van strategische voorstellen voor het college en indien nodig Raad, het maken van bijbehorende subsidieregelingen en de uitvoering van deze regelingen.

Hierbij kijk je uiteraard goed naar de financiële aspecten en de rechtmatigheid. Je hebt dus de regie van strategie tot uitvoering.

Ook ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden van de bestuurlijke vragen rondom Corona van informatieverstrekking tot koersbepaling.

Uiteraard maakt monitoring en verantwoording onderdeel uit van deze functie. Je houdt overzicht over alle maatregelen van het rijk en vertaald deze naar de Westlandse situatie.

Hierbij ben je in control op de financiële aspecten, monitort deze en legt vast wat nodig is om verantwoording af te kunnen leggen aan bv.

accountant en of rijk. In deze functie ben je daarnaast eerste aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot Corona van onze samenwerkingspartners op het gebied van cultuur, sport en het brede terrein van zorg en welzijn.

Dit in nauwe samenwerking met de beleidsmedewerkers van deze sectoren. Je werkt ook samen met de werkgroep steunmaatregelen Corona van de gemeente.

Zo nodig pak je ook andere zaken op die niet Corona gerelateerd zijn. In deze functie werk je in een politiek bestuurlijke omgeving.

Daarom stem in je in deze functie voortdurend af met de verantwoordelijk wethouder, college en raad, niet alleen mondeling maar ook zoals gezegd via college- en raadsvoorstellen.

Ook draag je bij aan de P&C-producten zoals voortgangsrapportages, jaarrekening en begroting.

De vacature staat ook gelijktijdig intern uit.

Vereisten / knock-outcriteria

1. Uurtarief maximaal € 99,61 (schaal 12) inclusief reiskosten, exclusief BTW.

2. Je beschikt over een gevolgde wo master opleiding.

Gunningscriteria (weging)

3. Je beschikt over een afgeronde wo master opleiding (15 punten).

4. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsmedewerker in de afgelopen 6 jaar (30 punten).

5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 5 jaar (25 punten).

6. Aantoonbare werkervaring met beleid binnen juridisch en / of financieel vlak waarin je de regie van strategie tot uitvoering vorm hebt gegeven in de afgelopen 2 jaar (20 punten).

7. Aantoonbare werkervaring met subsidieregelingen in de afgelopen 5 jaar (10 punten).

Competenties

 • Je begrijpt wat er nodig is om snel te kunnen handelen op vragen.
 • Je kan hierin onafhankelijk denken.
 • Je weet samenwerking efficiënt en effectief vorm te geven en toont hierin leiderschap en een hands-on-mentaliteit.
 • Je kan omgaan met belangentegenstellingen.
 • Samenwerking staat bij jou voorop, je bent een verbinder en weet op basis van gelijkwaardigheid d.m.v. co-creatie resultaten te boeken.
 • Buiten het feit dat je prima zelfstandig kunt opereren, treed je op als vertegenwoordiger van de gemeente en adviseer je management en het bestuur.
 • Je bent communicatief vaardig en resultaatgericht, hebt ruime kennis van de gemeentelijke context, de stukkenstroom en het schrijven van bestuurlijke voorstellen.
 • Je hebt bewezen soepel te kunnen acteren in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier