Teamleider Contract-
ZorgvisieBanen
Leiden, NL
2 dagen geleden

Teamleider Contract- en Leveranciersmanagement

Leiden, 36 uur

Teamleider Contract- en Leveranciersmanagement, de functie

De teamleider contract- en leveranciersmanagement geeft leiding aan de afdeling Contract- en leveranciersmanagement (CLM) van het LUMC.

De afdeling CLM bestaat uit 7 medewerkers (6 contractmanagers en een contractbeheerder).

Hoofdtaak van de afdeling CLM is het zorgen voor de implementatie, de uitnutting en het bijsturen van de afgesloten Inkoopcontracten.

De afdeling heeft daarin een adviserende en faciliterende rol richting de lijnorganisatie.

De afdeling CLM is een afdeling in ontwikkeling. Het contract- en in het bijzonder het leveranciersmanagement moet nog verder vorm krijgen.

Als teamleider draag je bij aan het CLM-beleid en zorg je voor implementatie en consolidatie van het beleid. Je bent sparringpartner op het gebied van Contract- en leveranciersmanagement voor collega’s, medewerkers en lijnmanagers in het LUMC.

Gevraagd en ongevraagd adviseer je de interne stakeholders over CLM. Je draagt zorg voor de juiste managementinformatie en acteert daarop.

Je rapporteert aan de Manager Inkoop en maakt deel uit van het MT van de afdeling Inkoop.

De kerntaken van de teamleider CLM zijn :

 • Leidinggeven :
 • Op een coachende wijze leiding en sturing geven aan de afdeling. Je zorgt voor een goede communicatie en samenwerking binnen de eigen afdeling teneinde doelstellingen te kunnen realiseren.

 • Beleid Contract- en leveranciersmanagement :
 • In afstemming met het afdelingsbrede beleid van de afdeling Inkoop, stel je het CLM-beleid vast. Je zorgt voor de implementatie en evaluatie van het beleid.

  Je maakt jaarplannen en bent verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van de juiste managementinformatie en rapporteert hierover.

 • Adviseren :
 • Je adviseert interne stakeholders gevraagd en ongevraagd over CLM-vraagstukken en beleid.

 • Uitvoering :
 • Je bent verantwoordelijk voor het doelmatig en rechtmatig uitvoeren van de werkzaamheden van de afdeling. Je evalueert regelmatig met interne stakeholders de kwaliteit van de dienstverlening van de afdeling en onderneemt zo nodig acties om deze te verbeteren.

  Je zorgt voor een goede samenwerking binnen de afdeling en met de andere teams van de afdeling inkoop.

  Teamleider Contract- en Leveranciersmanagement, het profiel

  Geschikte kandidaten herkennen zich in het volgende profiel :

 • Een hbo + / wo - werk - en denkniveau ; heeft inzicht en overzicht.
 • Kennis van en ervaring met contract - en leveranciersmanagement .
 • Kennis van inkooptrajecten en de relevante wet - en regelgeving , richtlijnen en procedures.
 • Kan verschillende leiderschapsstijlen hanteren; als leidinggevende goed in staat om anderen te coachen, ontwikkelen en te motiveren.
 • Klantgericht : je stimuleert en faciliteert medewerkers om de dienstverlening aan klanten te optimaliseren. Je laat hierin het juiste voorbeeldgedrag zien.
 • Ervaring met het werken in een grote en complexe organisatie.
 • Communicatief vaardig op diverse niveaus.
 • Streeft continu naar verbetering en borgt zaken.
 • Een stevige en verbindende persoonlijkheid.
 • Resultaatgericht en weet zaken te realiseren.
 • Proactief en neemt initiatief.
 • Kan omgaan met weerstand.
 • Besluitvaardig en weet anderen mee te krijgen; zorgt voor draagvlak en commitment in besluitvormingsprocessen.
 • In staat om zowel intern als extern een relatienetwerk op te bouwen en te onderhouden.
 • Het LUMC

  Het Leids Universitair Medisch Centrum werkt continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Het LUMC investeert in baanbrekend, internationaal onderzoek en er wordt met de nieuwste apparatuur gewerkt.

  Samen met de artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en het ondersteunend personeel streeft het LUMC naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek.

  Binnen het LUMC worden studenten voorbereid op een leven lang innoveren en leren. Onderzoekers laten zich inspireren en toetsen hun bevindingen direct in de praktijk.

  Patiënten kunnen erop vertrouwen dat zij volgens de meest actuele stand van de wetenschap geholpen worden. Het LUMC gelooft hierbij in genezen, maar ook in voorkomen.

  Door bedrijven en organisaties in de regio en daarbuiten te betrekken, maakt het LUMC innovaties en nieuwe toepassingen daadwerkelijk mogelijk.

  Op deze manier wil het LUMC een voorstrekkersrol spelen in het ontwikkelen van oplossingen van gezondheidsvraagstukken. Werken bij het LUMC is dan ook meer dan alleen een salaris.

  Het is uitdagend, veelzijdig en betekenisvol. Het LUMC zet zich in voor een goede balans tussen werk en privé, en zorgt voor een prettige werkomgeving.

  In 2019 is het LUMC voor de vierde keer uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland in de non-profit sector.

  Solliciteren

  Terra Management Search begeleidt de sollicitatieprocedure voor deze vacature. Op de site van Terra Management Search : kun je een informatienotitie downloaden over deze vacature en de sollicitatieprocedure.

  Je kunt je sollicitatie uploaden via het .

  Voor resterende vragen kun je ons bellen of e-mailen. Dianne Kurvers, search Consultant, telefoon .

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier