FIELD SERVICE ENGINEER QUALITY CONTROL SYSTEMS OOST NEDERLAND
ABB
Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
8 dagen geleden

Ben je op zoek naar een leuke uitdagende rol in de techniek? Houd je van afwisseling, vind je het leuk om analytisch bezig te zijn en je op zoek naar een echte uitdaging?

Vind je het boeiend om telkens in een andere omgeving te werken aan indrukwekkende installaties? In deze functie ga je zelfstandig op pad, kom je bij veel verschillende klanten over de vloer, bouw je een relatie op met je vaste klanten en ben jij degene die weet wat er speelt bij de klant.

Met jouw technische kennis en kunde los je niet alleen complexe storingen op, maar ben je ook de vraagbaak voor de klant en je collega’s.

Je bent de ambassadeur van ABB bij de klant. ABB is een wereldwijde onderneming die toonaangevend is op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces-

en productieautomatisering alsmede elektrische, elek tronische en installatietechnische producten en systemen. Industrial Automation is het onderdeel van ABB welke zich o.

a. richt op de marktsegmenten Utilities (water en infra), marine, metalen & mineralen, olie & gas, chemie / pharma, papier, levensmiddelen alsmede producten zoals analyse apparatuur en turbochargers.

Een van de business units binnen deze divisie is Process Industries. Zij leveren aandrijvingen en besturingen voor de papier en metaalindustrie.

Binnen deze afdeling is een vacature ontstaan voor de functie van : FIELD SERVICE ENGINEER QUALITY CONTROL SYSTEMS OOST NEDERLAND

Tasks :

Quality Control Systems zijn meet- en regelsystemen, die een aantal aspecten van het papier on-line’ meten en d.m.v. regelstrategieën en verstelorganen het papier productie proces zodanig beïnvloeden dat een optimale kwaliteit wordt verkregen met minimale productiekosten en met maximale output.

Als Field Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het onderhoud aan, verificatie van en storing zoeken in onze frames, sensoren, verstelorganen en boven liggende systemen (DCS systeem, 800Xa).

Dit betreft zowel mechanische als elektrische werkzaamheden maar ook werkzaamheden in een software omgeving.

In deze functie is het ook jouw rol om te zorgen voor een goed contact met de klant. Dit is op alle niveaus, zowel met productie, technische dienst, lab / kwaliteitsdienst, als ook met management.

Overige taken die onderdeel uitmaken van deze job zijn :

 • Meet en regeltechniek (tuning en optimalisatie) en het up to date houden van de software (zowel de Windows omgeving als de ABB applicatie).
 • Het uitvoeren van inspecties, preventief en correctief onderhoud, inclusief deelname aan standby-diensten na de inwerkperiode.
 • Het begeleiden van klanten om een optimaal rendement te halen uit de systemen.
 • Het opstellen van adviezen, rapportages en migratietrajecten.
 • Het opstellen, voorbereiden en geven van instructies.
 • Het leveren van assistentie bij de inbedrijfstelling van systemen.
 • Het leveren van technische ondersteuning aan de afdeling verkoop.
 • De klanten zijn vooral papierfabrieken. Deze bevinden zich met name in het Oosten van het land. De werkzaamheden kunnen hierdoor wel onder minder gunstige omstandigheden plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld werken onder warmte en lawaai en werken in de omgeving van bewegende delen.

  Onderhoud in België kan incidenteel ook plaatsvinden. Daarnaast kan het op termijn ook voorkomen dat je gevraagd wordt voor ondersteuning van service jobs in het buitenland.

  Requirements :

 • Je beschikt over een HBO-opleiding in een technische richting.
 • Een aantal jaren praktische ervaring is geen absolute noodzaak maar wel een pre.
 • Je bent in staat situaties analytisch te benaderen en je beschikt over de juiste communicatieve en sociale vaardigheden, teamspirit, en een klant-
 • en resultaatgerichte instelling zonder daarbij de commerciële belangen uit het oog te verliezen.

 • Je bent flexibel ten aanzien van werktijden, dus geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je bent bereid stand-by diensten te draaien.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent bekend met Office Software pakketten.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier