(Senior) Juridisch adviseur fysiek domein
Gemeente Amstelveen
Amstelveen, NL
2 dagen geleden

Senior) Juridisch adviseur fysiek domein

Ben jij gericht op resultaat en staat dienstverlening bij jou hoog in het vaandel? En zit jij helemaal op je plek in een dynamische omgeving?

Afdeling Services Sluitingsdatum

32 uur per week

Dan is dit jouw baan!

Onze kerntaken liggen op het gebied van de behandeling van bezwaar- en (hoger)

beroepsprocedures, interne juridische advisering, advisering op de specifieke terreinen van de Wet tijdelijk huisverbod, Privacy-, Subsidie-, Ambtenaren-, Aanbestedings- en Contractenrecht en tot slot de afhandeling van aansprakelijkheidstellingen.

De AA-organisatie kent een interne ambtelijke bezwaarschriftencommissie. Jij neemt zitting in de commissie, afwisselend als voorzitter of als secretaris.

Bij de behandeling van bezwaar- en beroepschriften zoeken wij via snel telefonisch contact actief de dialoog met bezwaarmaker, derde belanghebbende(n) en de interne afdeling, om het geschil buiten een officiële procedure om, op te lossen.

Dit alles maakt jouw werk afwisselend en betekenisvol.

Bovendien adviseer je als expert en ben je vraagbaak van de AA-organisatie, de twee besturen en directies van Amstelveen en Aalsmeer op het gebied van het fysiek domein en de APV.

Politieke sensitiviteit is daarbij jouw tweede natuur. Je bent een voortrekker en coördinator die in staat is om juridische, financiële en politieke risico's in kaart te brengen en nieuwe wetgeving en jurisprudentie te vertalen naar beleid.

Je geeft duiding aan ontwikkelingen binnen het fysiek domein en de APV en initieert acties als dit noodzakelijk is. Vanuit deze rol speel je een belangrijke rol bij de inbedding van juridische kwaliteitszorg binnen de organisatie.

Een geheel ander beleidsterrein waar het straf- en bestuursrecht elkaar raken is de behandeling van tijdelijke huisverboden.

Jij adviseert de burgemeesters van Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Diemen en Ouder-Amstel bij het opleggen, verlengen en intrekken van huisverboden.

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde HBO of WO-studie Nederlands Recht.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als juridisch adviseur binnen de publieke sector.
 • Aantoonbare proceservaring en adviesvaardigheden binnen het fysiek domein.
 • Kennis rondom de Algemene wet bestuursrecht, Wabo, de Omgevingswet, Ruimtelijke
 • Ordening is een must, alsmede kennis van handhaving, APV, woonfraude en de Wob / Woo.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent omgevingsbewust, politiek sensitief en organisatiegericht.
 • Onze ideale collega is enthousiast, gedreven en komt het team versterken bij de behandeling van bezwaar- en beroepschriften, juridische advisering en huisverboden.

  Je bent een communicatieve professional die in staat is om op diverse niveaus binnen een middelgrote bestuurlijke en juridische organisatie overtuigend te acteren en hebt affiniteit met het fysiek domein.

  Je hebt een gezonde dosis lef en overtuigingskracht en staat voor je zaak. Je kunt goed samenwerken, maar ook zelfstandig kun je goed uit de voeten.

  Bovendien beschik je over een scherp analytisch vermogen. De kernwaarden van de organisatie zijn klantgericht, resultaatgericht en betrouwbaar.

  Deze passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert.

  Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een hecht en collegiaal team, waar resultaat en humor hand-in-hand gaan.
 • Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal €5372,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Afhankelijk van ervaring behoort een aanloopschaal 10 tot de mogelijkheden.

 • Een functie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een hypermodern pand met nieuwe werkplekken, waar flexibel en hybride gewerkt wordt.
 • Een goede werksfeer en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
 • Collectiviteitskorting bij diverse zorgverzekeraars.
 • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.
 • Wie zijn wij?

  De afdeling Services, onderdeel van het domein in- en externe dienstverlening, werkt voor de

  uitvoeringsorganisatie Amstelveen en Aalsmeer (AA-organisatie) en bedient beide gemeentebesturen met in totaal ongeveer 120.000 inwoners.

  De afdeling Services bestaat uit de volgende vijf teams : Juridische Zaken (JZ), Belastingen, Communicatie, Facilitaire Zaken en Inkoop & aanbesteding.

  Het team JZ bestaat uit 15 juridisch adviseurs, 2 medewerkers frontoffice, 3 juridisch medewerkers, 1 DROP-beheerder en de teamleider.

  Als centraal juridisch team vervullen wij een spilfunctie binnen de organisatie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier