Onderofficier Hondengeleiding (MBO 3)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Rijen
2 dagen geleden

Vacature Luchtmacht

Onderofficier Hondengeleiding (MBO 3)

Solliciteren nu niet mogelijk

Hou me op de hoogte

 • €1.400 €2.650 salaris
 • 26 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie : Leeuwarden, Volkel, Rijen, Hoogerheide, Uddel, Vredepeel
 • Meer info

  Salaris en voorwaarden

  Salaris

  Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

  Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages. Meer info

  Vrije dagen

  Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

  Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

  Rijbewijs

  Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

  Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

  Bewakings- en speurhonden van de Luchtmacht

  Bekijk de video

  Bewakings- en speurhonden van de Luchtmacht"

  Ontdek waarom werken bij Defensie bijzonder is

  Ontdek meer

  Jeroen Geneeskundige Dienst Landmacht

  Bekijk de video

  Video bekijken : "Jeroen Geneeskundige Dienst Landmacht"

  Emily Hoog Risico Beveiliging Marechaussee

  Bekijk de video

  Video bekijken : "Emily Hoog Risico Beveiliging Marechaussee"

  Kayleigh Directie Materiële Instandhouding Marine

  Bekijk de video

  Video bekijken : "Kayleigh Directie Materiële Instandhouding Marine"

  Thimo Logistieke Dienst Marine

  Bekijk de video

  Video bekijken : "Thimo Logistieke Dienst Marine" 1

  Onze vliegtuigen, helikopters en luchtverdedigingsystemen behoren tot de beste ter wereld en ze zijn kostbaar. Je begrijpt dat wij dan ook heel ver gaan in de bewaking ervan.

  Het bewaken gebeurt ook met honden. Dit wordt gedaan door onze hondengeleiders.

  Dit ga je doen

  Als Onderofficier Hondengeleider kun je worden ingedeeld bij een Bewakingsvlucht op de Vliegbasis Volkel of bij een van de vluchten Object Grondverdediging (OGRV) op de Vliegbasis Leeuwarden of Gilze-Rijen.

  Je kunt ook geplaatst worden bij de Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie (DBBO).Bij de Bewakingsvlucht geef je leiding aan een team hondengeleiders en patrouilleer je zelf met je hond op (een deel van) de vliegbasis.

  Maar je kunt ook worden ingezet als wachtcommandant of commandant Initieel Reactieteam. Als wachtcommandant geef je leiding aan een bewakingsteam dat diverse posten bezet en patrouilles loopt, terwijl jij toezicht houdt op de alarmcentrale.

  Als commandant van het Initieel Reactieteam (IRT) word je door de wachtcommandant bij een alarmering erop uit gestuurd om een eerste verkenning te doen, verdere schade te voorkomen en eventuele indringers aan te houden en over te dragen aan personeel van de Koninklijke Marechaussee.

  De vliegbasis wordt 24 uur per dag bewaakt, dus je werkt in ploegendienst. Bij een OGRV-vlucht geef je leiding aan hondengeleiders bij het bewaken en beveiligen van wapensystemen van de Luchtmacht in binnen- en buitenland (tijdens internationale oefeningen en uitzendingen).

  Je coacht je groep en geeft les en instructie. Bij trainingen wordt de nadruk gelegd op het inzetten van de honden, waarbij je regelmatig een speciaal pak draagt waar een hond in mag bijten.

  Waar je ook wordt ingezet en bij trainingen is een goede conditie zeer belangrijk, dus je moet regelmatig sporten. Daarnaast oefen je met wapens en met het aanhouden van indringers met je hond.

  Hier ga je werken

  Je gaat werken op Vliegbasis Volkel, Leeuwarden of Gilze-Rijen of bij de Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie die in heel Nederland en het Caraïbisch gebied werkt.

  Maar eerst volg je in Woensdrecht de militaire opleiding en de vakopleiding.

  MBO 3, MBO 4

  MBO 3 / 4, alle sectoren. Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hebt een rijbewijs nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Onderofficiersopleiding Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Voordat je aan de slag gaat krijg je eerst je militaire opleiding tot onderofficier aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Functie Opleiding (FO) Luchtmacht

  Na het behalen van je militaire opleiding op de KMSL volgt de Functie Opleiding (FO). Deze opleiding volg je (afhankelijk van je gekozen richting) aan de KMSL, op een ander Luchtmacht onderdeel of in het buitenland.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 4

  Jouw loopbaan

  Wanneer je doorgroeit tot Sergeant Hondengeleiding ben je verantwoordelijk voor het opleiding van zowel de nieuwe Korporaals als de honden

  Als Sergeant-Majoor Hondengeleiding ben je eindverantwoordelijke van een team hondengeleiders bestaande uit Korporaals en Sergeanten

  De sollicitatie

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier