(GESLOTEN) Juridisch specialist gemeentelijke verordeningen en beleid
Daerom!
Zevenbergen,NL
5 dagen geleden

Opdracht

Het doen van een algehele juridische check (conform de VNG-normen voor regelgeving) op al onze verordeningen, nadere regels, uitvoeringsbesluiten en beleidsregels.

Hierbij dient gekeken te worden naar de rechtmatigheid en doelmatigheid en effectiviteit van de regelgeving. Tevens dient voor de beleidsregels bekeken te worden of deze aangepast moeten en kunnen worden aan de gewijzigde Wet elektronische publicaties.

Waar nodig wordt een omzetting uitgevoerd. Ook wordt onderzocht welke andere acties ondernomen moeten worden als gevolg van deze wet.

De opdracht dient zelfstandig uitgevoerd te worden. Het project zal naar verwachting 300 uren in beslag nemen en dient in het eerste kwartaal van 2021 afgerond te zijn door oplevering van een rapport van bevindingen, aanbevelingen en omzetting, waar nodig van beleidsnota’s naar beleidsregels, zodat aan de wettelijke eis wordt voldaan.

Profiel kandidaat

We zoeken iemand met een afgeronde opleiding Nederlands recht (WO), die meerdere jaren ervaring heeft in gemeentelijke organisaties en ervaring heeft met het opstellen en toetsen van regelgeving.

Verder is kennis van de (gewijzigde) Wet elektronische publicaties een pré.

De opdracht kan zelfstandig en dus grotendeels vanuit huis worden uitgevoerd. Dat neemt niet weg dat het mogelijk kan zijn dat er toch voor bepaalde zaken vanuit kantoor gewerkt moet worden.

Deze momenten worden in overleg gepland, ook in relatie tot de geldende Covid-19 richtlijnen.

 • Afgerond WO Nederlands Recht;
 • Ervaring met het opstellen en toetsen van regelgeving;
 • Ervaring binnen een gemeente;
 • Per direct beschikbaar;
 • Kennis van de (gewijzigde) Wet elektronische publicaties.
 • Over Daerom!

  Daerom! bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Vanuit ons organisch kennis en netwerkorganisatie werken samen met freelance professionals en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband, hetzij direct bij ons, of op basis van gewerkte uren via onze payroll partners.

  U krijgt van ons altijd feedback! Wij beoordelen elke aanmelding en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij vanzelfsprekend om meer informatie, vaak ook om referenties.

  Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt! Reacties ontvangen wij via de daarvoor bedoelde button graag voorzien van een CV in Word-formaat en een korte motivatie.

  Als wij verder met u het offertetraject ingaan kunnen wij u vragen om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken! Vanzelfsprekend krijgt u uw CV alvorens bij de opdrachtgever in te dienen nog een keer te zien, zodat u ook weet hoe u naar de opdrachtgever gepresenteerd wordt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier