Specialist Chemical Management
Serendi
Bergen op Zoom, Netherlands
5 dagen geleden

Werken bij een bedrijf dat wereldwijd tot de top van de petrochemische bedrijven behoort? Dan zit je goed bij SABIC. Als medewerker maak je deel uit van een groep van 40.

000 collega’s. Professionals over de hele wereld, die met elkaar zijn verbonden om de ambities van onze klanten waar te maken.

Het succes van de klant is namelijk het succes van SABIC. SABIC maakt op de locatie Bergen op Zoom kunststofkorrels en platen.

Die worden door onze klanten verwerkt tot eindproducten. Producten in uiteenlopende toepassingen : van autobumpers tot injectiespuiten, van speelgoed tot verpakkingsmaterialen, van telefoononderdelen tot ruimtevaarthelmen, van stadiondaken tot pijpleidingen.

Iedere dag kom je materialen van SABIC tegen. Het Environmental & Responsible Care team is een onderdeel van de afdeling Environment, Health, Safety & Security (EHSS) van SABIC te Bergen op Zoom.

Het team is onder andere verantwoordelijk voor het aanvragen en onderhouden van de milieuvergunningen en ziet erop toe dat iedereen op het gehele fabrieksterrein, inclusief derden, voldoet aan wetgeving en de voorschriften van vergunningen.

Daarnaast stimuleert het team prestatieverbeteringen op alle aspecten van EHSS en worden wetgeving en voorschriften verwerkt in beleid.

Hieronder valt ook het gebruik van chemische stoffen. Krijg je energie van de onderstaande omschrijving, misschien ben jij dan de collega die we zoeken.

Solliciteer snel! Binnen het EHSS team zijn wij op zoek naar een fulltime : Specialist Chemical Management VERANTWOORDELIJKHEDEN Als Analyst ben je verantwoordelijk voor het toetsen van nieuwe chemische stoffen voor gebruik en opslag en het up-todate (laten) houden van het register van deze stoffen.

Voor alle aanwezige stoffen ga je met regelmaat na of ze volgens de actuele stand van regelgeving en technische mogelijkheden worden toegepast en of verbetering mogelijk is.

De veiligheid voor medewerkers, omgeving en milieu staat daarbij altijd voorop.Voor de genoemde werkzaamheden overleg je met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals Inkoop, Productie, Onderhoud en Product Stewardship, maar ook met derde partijen op het fabrieksterrein van SABIC, leveranciers enproducenten. FUNCTIE EISEN

 • HBO diploma in een chemische discipline met aanvullende opleidingen op het gebied van milieukunde;
 • Aanvullende opleidingen / trainingen op het gebied van arbeidshygiëne zijn een pré;
 • Kennis van relevante wetgeving op gebied van gebruik en opslag van chemicaliën, of bereid dit zich op korte termijn eigen te maken;
 • Vaardig in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Goede vaardigheid met applicaties zoals Microsoft Office (inclusief Access) en SAP;
 • Goede communicatieve vaardigheden en zelfstandig kunnen werken;
 • Een pro-actieve houding ten aanzien van EHSS (Cultuur) gecombineerd met doorzettingsvermogen, vermogen te anticiperen en besluitvaardigheid;
 • Een positieve mindset als team-speler;
 • Bereidheid tot het draaien van EHHS consignatiedienst (ca. eens per 7 weken).
 • WAT BIEDEN WIJ JOU?

 • Wij bieden jou een aansprekende, uitdagende functie, met veel afwisseling, waarin geen dag hetzelfde is, in een prettige, informele werksfeer.
 • Waarin ook jouw mening telt om veranderingen door te voeren.

 • Een marktconform salaris op basis van jouw ervaring, uitstekende secundaire arbeids-voorwaarden, reiskostenvergoeding en collectieve zorgverzekering.
 • Prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en bij ons krijg je ook de mogelijkheid toe te treden tot de bedrijfsbrandweer.
 • Fit worden of blijven kun je bij ons eigen fitnesscentrum op de site en onze focus ligt op duurzame inzetbaarheid, zoals flexibel werken.
 • Important notice : please be informed that a reference check, an employment verification and E-assessment is part of our recruitment process.

  A Certificate of Good Conduct can be requested depending the level of the role in our organization and / or function, allowing us to request dependent of local regulations.

  Responses from employment agencies will not be considered

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier