Manager Finance, Inkoop & Control
ZorgvisieBanen
Rotterdam, NL
3 dagen geleden

Ben jij de verbindende manager die onze afdeling Finance, Inkoop en Control weet te sturen naar een duurzame en effectieve samenwerking?

Heb jij ruime ervaring als Manager Finance, binnen de zorg of heb je altijd al interesse gehad om in de zorg aan de slag te gaan? Lees dan verder!

Als manager FI&C geef je richting aan het opstellen, ontwikkelen en uitvoeren van het financiële beleid en de strategie en ambitie van het Maasstad Ziekenhuis.

Je bent verantwoordelijk voor de jaarplanning, begroting, forecast, interne en externe financiële verslaglegging en financiële stuurinformatie.

Je denkt mee aan procesoptimalisaties en je biedt eenduidige vormgeving en structuur binnen de afdeling. Je stuurt op de ontwikkeling en verbetering van zowel de financiële organisatie als de processen.

Je bent aanspreekpunt voor externe stakeholders zoals de accountant, banken en de belastingdienst. Daarnaast monitor je de business performance in relatie tot de doelstellingen en ambitie van het Maasstad Ziekenhuis en ben je adviseur voor de rvb.

Dit doe je door de (integrale) realisatie van jaarplannen te volgen aan de hand van vastgestelde en verder te ontwikkelen KPI’s.

De financiële processen en risico’s op een objectieve, kritische, realistische wijze te bewaken. Indien nodig weet je de juiste beheersmaatregelen toe te passen.

De kwaliteit en tijdigheid van management rapportages te waarborgen, proactief te anticiperen op mogelijke risico’s, implicaties van strategische keuzes te analyseren, inclusief de bijhorende financiële consequenties en risico’s.

Je neemt zitting in de stuurgroep Value Based Healthcare en hebt een actieve rol in het Santeon netwerk. De afdeling bestaat uit verschillende teams met sterk variërende achtergronden.

Als people manager fungeer jij als spil tussen de teams waarbij jouw uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden goed van pas komen.

Jij weet jouw collega’s te boeien en te inspireren o.a. met pakkende presentaties en een duidelijke visie op het financiële domein.

Zo begeleid, stuur en motiveer jij jouw medewerkers in de uitvoering van hun werkzaamheden en weet jij een werkklimaat te creëren waarin zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.

Ziekenhuiservaring is een pré, maar meer dan dat zijn wij opzoek naar jouw frisse en innovatieve blik die zowel de afdeling kan doen verstevigen als een overall blik heeft voor de organisatie.

Je geeft leiding aan onze FI&C afdeling die bestaat uit 6 teams : Inkoop, Orderadministratie, Zorgadministratie, Financiële administratie, Business Control, en Concern Control / Concern Audit (totaal circa 80 medewerkers).

Het Management team van de afdeling bestaat uit 8 personen (1 manager, 5 teamleiders, 1 concern controller en 1 concern auditor).

Wij hebben professionaliteit en klantgerichtheid als de twee belangrijkste pijlers van ons werk.

 • Een veelzijdige, dynamische en fijne werkomgeving midden in de maatschappij.
 • Een salaris conform CAO Ziekenhuizen FWG 75.
 • Een contract voor 36 uur per week.
 • Veel mogelijkheden tot scholing, bijscholing of trainingen (inclusief de mogelijkheden binnen het MD programma voor (medisch) management).
 • Een jaarovereenkomst met zicht op vast dienstverband.
 • Een dynamische, collegiale en resultaatgerichte afdeling waar je jouw kennis en kunde maximaal kunt inzetten en verder kunt ontwikkelen
 • Jij hebt een afgeronde WO- opleiding met bedrijfseconomische achtergrond.
 • Jij hebt tenminste 10 jaar ervaring in het managen van een grote complexe afdeling.
 • Jij hebt affiniteit met de zorg.
 • Als persoon herken je jezelf in onderstaande kenmerken :

 • verbindend, mensgericht, inspirerend, zichtbaar en zakelijk;
 • analytisch en conceptueel ingesteld;
 • sterk in resultaatgericht plannen en organiseren;
 • je hebt oog voor de verschillende belangen tussen partijen;
 • proactief en kritisch klankbord;
 • communicatief vaardig op alle niveaus;
 • teamspeler met uitstekende leidinggevende en coachende vaardigheden;
 • jij hebt een hands on mentaliteit en een pragmatische instelling;
 • jij beschikt over een proactieve, resultaatgerichte en creatieve houding met oog voor risico's en haalbaarheid.
 • Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis in Rotterdam-Zuid. Met ruim drieduizend medewerkers werken we elke dag aan hoogwaardige en veilige zorg voor onze patiënten.

  We zijn geaccrediteerd door JCI, een prestigieus internationaal kwaliteitskeurmerk. Als topklinisch Santeon ziekenhuis leiden wij daarnaast graag op.

  We gaan voor groei, ontwikkeling en innovatie. We zijn daarbij gastgericht, verbindend, ambitieus, betrouwbaar en deskundig.

  En boven alles Rotterdams.

  Neem dan contact op met Peter Langenbach (voorzitter raad van bestuur), via .

  Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. De eerste gespreksronde vindt plaats op 21 september. De vervolggesprekken vinden plaats op 23 september.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier