Docent Scheikunde 1ste graads
Dendron College
Horst
4 dagen geleden

Functie beschrijving

Het Dendron College is een middelbare school die onderwijs verzorgt aan 1954 leerlingen, van vmbo tot en met gymnasium. Wij geven oprechte en individuele aandacht aan elke leerling.

We werken doordacht aan onderwijsinnovatie met als doel leerlingen leren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces te nemen.

Wij zijn een persoonlijke school, waar onderwijs wordt gegeven van hoogwaardige kwaliteit, voor iedereen op maat. Daarnaast willen wij als school nadrukkelijk deel uitmaken van de plaatselijke gemeenschap.

Dit doen we door onze leerlingen niet alleen binnen onze school voor te bereiden op hun rol in de maatschappij, maar ze ook steeds meer ín die maatschappij zelf te laten leren.

Hiervoor werken we nauw samen met bedrijven, instanties en projecten in onze regio als onderdeel van het zogenaamde buitenschools leren’.

Onze leerlingen van nu zijn immers de burgers van de toekomst!

Ben jij een échte bèta-professional die zelf nog steeds elke dag nieuwe dingen ontdekt? Weet jij als geen ander hoe je de chemie tussen onze leerlingen en het vak Scheikunde kunt vinden?

Ben jij dol op de wisselwerking tussen theorie en experimenten? Laat jij de leerlingen het liefst een veiligheidsbril op zetten om ze zelf wijn te laten destilleren?

Wij zoeken

Hoe kan ik het beste een vlek uit een broek verwijderen? Hoe worden nieuwe medicijnen gemaakt? Als je maar blijft experimenteren en onderzoeken, kom je tot de juiste oplossing of verklaring en als docent Scheikunde weet jij dit als geen ander.

Wij zoeken voor het Dendron College een gepassioneerde 1e graads docent Scheikunde. Iemand die de chemie tussen onze leerlingen en het vak weet te vinden.

Die leerlingen met plezier het vak Scheikunde laat volgen door abstracte theorie concreet te maken en toe te passen in de practica.

Je weet onze leerlingen te prikkelen een onderzoekende houding aan te nemen. Je geeft eigentijdse lessen, weet de verschillende behoefte van jouw leerlingen te onderscheiden en speelt hierop in met passende werkvormen.

Je hebt tevens oog voor de samenwerking met regionale partners om ook voor het vak Scheikunde het buitenschools leren’ in te kunnen zetten.

Je ontwikkelt nieuwe lesplannen en levert op een proactieve wijze een bijdrage binnen onze sectie Scheikunde en daarmee ook binnen onze organisatie als geheel.

Functie eisen

 • Een enthousiaste docent die het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor het vak;
 • Ervaring in het geven van lessen in het vak Scheikunde;
 • Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
 • Je bent vakinhoudelijk, pedagogisch en didactisch sterk;
 • Een eerstegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Scheikunde;
 • Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Scheikunde maar bent daarnaast ook flexibel, zelfstandig en ondernemend.
 • Bekendheid met regionale mogelijkheden om voor de sectie Scheikunde het buitenschools leren’ te stimuleren.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier