Koninklijke Marine Reserve Manschap
Ministerie van Defensie
Den Haag, NL
2 dagen geleden

Dit ga je doen

Heb jij enige jaren geleden de marine verlaten en mis je het? Heb je tijd en ben je gemotiveerd om regelmatig in teamverband te worden ingezet voor zeer uiteenlopende ondersteunende activiteiten voor de Koninklijke Marine?

Dan zijn we op zoek naar jou!Als reservist ben je volwaardig onderdeel van de Koninklijke Marine en lever je een bijdrage met jouw kennis en ervaring.

De reservist is onze flexibele kracht die voor verschillende activiteiten kan worden ingezet.

Ben je eenmaal weer in dienst getreden bij de Koninklijke Marine Reserve dan heb je verschillende mogelijkheden. Het is mogelijke om structureel (parttime of fulltime) of incidenteel werkzaamheden te verrichten.

Wil je structureel aan de slag, dan gaan we onder de noemer Rejoin kijken of er mogelijkheden zijn. Wil je incidenteel aan de slag, dan worden er regelmatig oproepen verspreid onder alle reservisten.

Daarin wordt je gevraagd deel te nemen aan uiteenlopende inzetten. Denk hierbij aan de ondersteuning van grote publieksevenementen, fungeren als oefenvijand of ingezet worden waar er tijdelijke tekorten zijn aan beroepscollega’s.

Daarnaast kan je aansluiten bij verschillende eenheden voor incidentele inzetten. Op dit moment zijn er de volgende eenheden :

 • KMR Eenheid Ceremonieel; Dit is een zelfstandige eenheid die vele ceremoniële taken uitvoert voor het CZSK, waaronder inzetten van draagploegen bij militaire uitvaarten, ceremonieel bij het overhandigen geloofsbrieven en ontvangsten bij bezoeken aan het Koninklijk Huis.
 • KMR Eenheid Bureau Maritieme Zaken; Een groep reservisten die de marine ondersteunen bij de uitvoering van de NAVO-taak die ervoor zorgt dat de civiele scheepvaart wordt begeleid in zeegebieden waar (internationale) marine-eenheden actief zijn.
 • KMR Eenheid Back-up OPEMARNS; De meest operationele eenheid waarin reservisten, van zowel vloot als korps, inzetbaar willen zijn en ingezet willen worden in hogere geweldsniveaus en op die taken voorbereid worden door oefeningen en trainingen.
 • In deze eenheid actieve reservisten zijn fysiek in staat om in het veld te opereren.

 • KMR Rejoin, the Marines / Navy, Full Time!; Ben je geïnteresseerd om full time terug te keren bij het Korps Mariniers of bij de Vloot?
 • Dan is Rejoin mogelijk een optie voor jou. Na een bepaalde periode als reservist kom je in aanmerking voor een vast contract.

 • In de toekomst kunnen op basis van behoefte vanuit de organisatie meerdere verschillende eenheden worden gevormd.
 • Hier ga je werken

  Bij de inzet van reservisten maken we onderscheid tussen drie niveaus van gereedstelling van de reservist :

 • A. Minimaal; militaire basisvorming voltooid, niet meer jaarlijks bijgehouden
 • B. Basis; militaire basisvorming voltooid, en jaarlijks bijgehouden
 • C. Hoger geweldsniveau; militaire basisvorming en aanvullende opleidingen voltooid, en jaarlijks bijgehouden
 • Heb je korter dan een half jaar geleden de dienst verlaten dan kom je automatisch in B of C, is het langer geleden dan kom je in A.

  Als reservist krijg je de mogelijkheid je niveau te verhogen of op peil te houden.

  Afhankelijk van je gereedstellingsniveau kan je aanmelden / solliciteren voor verschillende taken en functies als reservist, of worden ingedeeld bij de reservisteneenheden.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Werkdag bij de baan buiten defensie Werkdag bij de baan buiten defensie Trainingsdag in Doorn : schieten Trainingsdag in Doorn : sport Trainingsdag in Doorn : militaire zelfverdediging Vrij Middag Werkdag bij de baan buiten defensie Werkdag bij de baan buiten defensie Trainingsdag in Doorn : panden betreden in groepsverband Theorie wapensystemen Vrij Avond Avondoefening : verplaatsen bij duisternis

  Jouw profiel

  VMBO Basisberoepsgericht, VMBO Kaderberoepsgericht, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, HAVO, VWO

  Minimale vooropleiding : een afgeronde initiële opleiding tot Matroos 1 of Marinier 1.Heb je een relevante MBO3 opleiding of hoger afgerond, solliciteer dan als onderofficier, relevante HBO of hoger, solliciteer dan als officier.

  Je bent tussen de 18 en 40 jaar

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je bent fit genoeg voor cluster 1

  Ben je benieuwd wat je moet doen om op dit cluster niveau te komen? Klik dan op het trainingsschema voor cluster 1

  Trainingsschema cluster 1

  Zo word je het

  Jouw sollicitatie Defensie opleiding

  Voorlichting Marine (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Eerste Militaire Vorming Mariniers (EMVM)

 • Om Marinier te worden volg je de opleiding in Rotterdam. De mariniersopleiding bestaat uit een basisdeel’; de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV MARNS) en een vaktechnisch deel’;
 • de Eerste Vakopleiding Marinier Algemeen (EVO MARNALG). Opleidingsweken op de kazerne wissel je af met veldoefeningen en een amfibische oefening op Texel

  Vaktechnische Opleiding (VTO)

  Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie.

  De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier