Technology Specialist Borculo
FrieslandCampina
Beilen, Netherlands
2 dagen geleden

Short description

Zet jij als Procestechnoloog graag je kennis van indampen, sproeidrogen, membraantechnieken of droog mengen in voor de verdere optimalisatie van de productieprocessen en investeringsprojecten op de productielocaties van Ingredients?

Performance Excellence Technology zoekt voor de productielocatie in Borculo een Procestechnoloog!

At FrieslandCampina, we aim to achieve breakthrough innovations in consumer products, ingredients and processes in a sustainable way.

Our people know that knowledge eventually leads to new technology, the key to future innovations. Moreover, they have an owner’s mind-

set, empowering them to make decisions on things that matter.

Job description

FrieslandCampina Ingredients ontwikkelt en produceert totaaloplossingen voor de kindervoedingsmarkt, geëncapsuleerde poeders en breed toepasbare melkeiwitten in klinische voeding, baby-

dieet- en sportvoedingen. De producten variëren van losse ingrediënten en basispoeders tot complete kindervoeding, inclusief consumentenverpakking.

Performance Excellence neemt als projectorganisatie binnen FrieslandCampina Ingredients de leiding bij innovatieve uitbreidings-

en optimalisatieprojecten van de productielocaties, van technologie tot commercieel product.

Als procestechnoloog weet jij de balans te vinden tussen het stroomlijnen van de dagelijkse operatie en het leveren van structurele optimalisatie de productieprocessen op onze productielocaties.

Uitbreiding van onze productielocatie en het opschakelen naar een kwalitatief nog hoger niveau staan centraal in de locatie Borculo.

Als procestechnoloog ben je om die reden bij verschillende projecten betrokken : procesoptimalisaties, new product development en lokale investeringsprojecten.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor :

 • De technologische ondersteuning bij investeringsprojecten, bijvoorbeeld het schrijven van procesomschrijvingen bij opstart en validatie;
 • Bij new product development projecten heb je een rol in de technologische begeleiding van proef- en validatieproducties bij wijzigingen in product of proces en werk je veel samen met de afdeling Development en Processing;
 • Je geeft leiding aan of neemt intensief deel aan continuous improvement projecten. Het kunnen overtuigen en meenemen van jouw omgeving in de continuous improvement strategie spreekt je dan ook erg aan;
 • Verder houd je je bezig met trouble shooting, waarbij je ervoor zorgt dat de grondoorzaak van de verstoring weggenomen wordt bij bijvoorbeeld procesafwijkingen, optimalisatie en modificatie van de productielijnen (bv.
 • Indampen en drogen). Door de data en processen te analyseren en te kijken naar trends kom je tot verbeteringen. Hierbij is de nadruk op kwaliteit doorslaggevend;
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van productie, R&D en de projectenorganisatie IPTEC en externe partijen en klanten.
 • Als Procestechnoloog, beschik je over :

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding in de richting Procestechnologie, zoals chemische technologie;
 • 1-5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare complexe procesomgeving, bij voorkeur Food, Pharma of Chemie;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk;
 • Kennis van en ervaring met indampen, membraantechnologie, sproeidrogen, droog mengen en / of procesbesturing;
 • Kennis van en ervaring met problem solving technieken en continuous improvement;
 • Ervaring met het leiden van en werken in investerings- en op optimalisatieprojecten;
 • De competenties oplossingsgericht, energiek, gedreven, overtuigend, analytisch, teamspeler.
 • In deze rol zul je als Procestechnoloog langere tijd / circa 3 jaar op één van de Ingredients productielocaties werken; momenteel zoeken we voor de productielocatie in Borculo een Procestechnoloog ter versterking van het technologie team.

  Na een aantal jaren zul je op een andere (nog te bepalen) Ingredients productielocatie aan de slag gaan.

  Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld.

  We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede.

  Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling.

  Zo leer je tenslotte het meest.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier