Design Engineer (fulltime)
Vanderlande Engineering
Eindhoven, Noord-brabant, Nederland
3 dagen geleden

Wil jij bijdragen aan de logistieke resultaten van A-merken zoals Zalando en Amazon over de hele wereld? Systemen ontwerpen die een grote variatie aan producten kunnen handelen, variërend van levensmiddelen tot schoenen en kleding, samen met een enthousiast multidisciplinair team van Engineers?

Dagelijks uitdagingen aangaan zoals capaciteitseisen, variatie aan te sorteren producten, interactie met leveranciers van machines en tegelijk deadlines halen en binnen budget blijven?

Solliciteer dan nu als Mechanical Engineer in ons Warehousing team!

Wat ga je doen?

Na je inwerktraject, waar je hebt geleerd hoe wij onze systemen ontwerpen, zou je eerste project kunnen bestaan uit een logistiek centrum voor een klant met vele uitdagingen.

 • Bijvoorbeeld, het systeem passend krijgen in een bestaand gebouw is niet altijd eenvoudig. Daarnaast heeft de klant een variatie aan producten, zoals voedingsmiddelen in zakken, tot flessen shampoo;
 • daarnaast verkopen ze ook nog jojo's. Het ontwerp, dat jij maakt in samenwerking met een of meer Layout Engineers, Electrical Engineers en Controls Engineers, wordt voor akkoord getekend door de klant zodat we kunnen beginnen met de productie van het systeem.

  Omdat je een nieuwe sorter hebt geïmplementeerd in het systeem, wil je zeker weten dat de producten soepel worden uitgesorteerd.

  Daarom zet je een test module op in het Innovation Center, regelt wat producten van de klant, en test of alles werkt zoals verwacht.

 • Tijdens de inspectie van het gebouw van de klant, kom je er achter dat de gebouwkolommen niet op de positie staan zoals op de tekening en daardoor het systeem '
 • clasht' met een aantal kolommen. Samen met de Layout Engineer en leverancier van de platforms werk je aan een oplossing om deze clash op te lossen.

  Jouw verantwoordelijkheden

  Als Mechanical Engineer werk je binnen de Warehousing afdeling op ons kantoor in Veghel. Deze afdeling voert alle projecten in Europa, Midden Oosten en Afrika uit en ondersteunt ook onze Customer Centers in de rest van de wereld, zoals USA, China en Australië.

  Op dit moment werken in Veghel 150 collega's binnen Engineering aan Warehouse projecten in Retail, E-Commerce en warehouse operations.

  Je taken zijn :

 • Zorgen voor een perfect 3D ontwerp, van schets tot akkoord van de klant.
 • Opstellen van de Bill of Material (BOM), en zorgen dat de collega's van Supply Chain en Manufacturing op tijd kunnen leveren binnen klantspecificatie.
 • Ondersteunen van de site installatie teams met jouw kennis van het systeem (zowel op afstand als ook op site).
 • Oplossen van alle issues die je tegenkomt, zowel tijdens de ontwerpfase als tijdens de installatie en inbedrijfstelling fase van het project.
 • Wij bieden

  Bij Vanderlande krijg je de mogelijkheid om door de jaren heen aan een veelvoud van projecten te werken. Je krijgt de gelegenheid om op site te zien wat je ontworpen hebt, waardoor je dus ook meer van de wereld ziet.

  Vanderlande is een organisatie die al jaren op een rij verkozen is tot Beste Werkgever’. Met een open en informele sfeer, en alle ruimte om te groeien en je te ontwikkelen, hebben wij ons de afgelopen jaren ontwikkeld tot marktleider in Airport en Parcel Automation, en zijn we een belangrijke speler geworden in de Warehousing Automation markt.

  Wij bieden volop gelegenheid om in onze Vanderlande Academy en in ons internationale talentontwikkelingsprogramma te werken aan je kennis en vaardigheden.

  Onze Academy levert momenteel meer dan 800 trainingen en cursussen per jaar.

  Naast jouw vaste inkomen ontvang je de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden :

 • 27 vakantiedagen & 13 ADV dagen
 • Reiskostenvergoeding
 • Collectieve pensioenregeling en verzekeringen voor o.a. ziektekosten en WGA
 • Jaarcontract met intentie tot vast dienstverband
 • Volop doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld in de techniek, R&D, sales en in projectmanagement en leidinggevende functies
 • Jouw profiel

  Om succesvol te zijn in deze rol, heb je ten minste een HBO opleiding in een technische richting, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Autotechniek of soortgelijk.

  Daarnaast heb / ben je :

 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift in het Engels.
 • Een ondernemende geest; je ziet en minimaliseert project risico's, handelt issues af en voelt je thuis in een pragmatische omgeving.
 • Een coöperatieve instelling; je vindt het leuk om in multidisciplinaire, internationale teams samen te werken, en deelt graag je kennis met je collega's.
 • Bereid om internationaal te reizen (tot ca 25%).
 • Over Vanderlande

  Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten. Ook automatiseren we processen voor distributiecentra.

  In de wereld van technologie geloven wij in de kracht van onze mensen, vooral mensen die toegewijd, klantgericht en leergierig zijn.

  Werken bij Vanderlande betekent werken met teamspirit aan logistieke projecten voor wereldmerken.

  Enthousiast?

  Herken jij jezelf in dit uitdagende profiel van Mechanical Project Engineer? Solliciteer dan nu door het sollicitatieformulier in te vullen en je CV en motivatiebrief te uploaden.

  Voor meer informatie betreffende deze positie, neem je contact op met Charlotte Rooseboom.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier