Hoofd Verkoop Binnendienst
Pipelife
Enkhuizen, Nederland
1 dag geleden

Omschrijving

Wij zoeken een daadkrachtige teammanager, een geboren leider die in staat is andere het aller beste uit zichzelf te halen.

Iemand die voldoening haalt uit het bouwen aan een team en bijdraagt aan de verbetering van de dienstverlening naar klanten.

Als Hoofd Verkoop Binnendienst stuur je de commerciële binnendienst binnen Pipelife Nederland dagelijks aan. Het team bestaat uit 10 personen en is verantwoordelijk voor de customer service en order verwerking.

De afdeling vormt in de organisatie de spin in het commerciële web. Externe en interne informatiestromen uit binnen- en buitenland komen hier bij elkaar.

Samen met jouw team vorm je het aanspreekpunt voor uiteenlopende klanten. Dit zijn bijvoorbeeld technische groothandels en bedrijven actief in de Infra (water- en energie distributie) en Agri markt.

En ook de zusterbedrijven van Pipelife uit heel Europa. Het realiseren van verkoopdoelstellingen en klanttevredenheid staat hierbij centraal.

Hiervoor werk je intensief samen met Accountmanagement, Supply Chain, Finance en Logistiek. Tevens neem je deel aan diverse interne projecten om de organisatie verder te versterken en processen te stroomlijnen.

Zo draag je zelf concreet bij aan het realiseren van de groeistrategie van Pipelife.

Verantwoordelijkheden

 • Effectief en efficiënt verloop van team werkzaamheden, zodanig dat de orders conform richtlijnen verwerkt en geleverd worden.
 • Zorgdragen voor het uitvoeren van contract- en prijsafspraken.
 • Toezien op een juiste logistieke afhandeling van dagelijkse orders i.s.m vervoerder.
 • Door ontwikkelen forecast en planning processen met klanten i.s.m. afdeling Supply Chain
 • Realiseren van adequate en tijdige afhandeling van klachten en aanspreekpunt voor Key Accounts
 • Leidinggeven en coachen van het team.
 • Daarnaast ondersteun je de Business Managers en Accountmanagers en neem je deel aan diverse interne projecten.

  Vereisten

  Wij zoeken een communicatief vaardige, klantgerichte en enthousiaste leider. Iemand die er voldoening uit haalt om medewerkers te coachen en te laten groeien als individu en als team.

  Daarnaast vind je het leuk om je te verdiepen in de marktontwikkelingen van de verschillende klantgroepen. Ook ben je in staat om intern afdelingen te verbinden met elkaar en processen te verbeteren.

  Tot slot ben je goed met data en onderbouw je graag beslissingen op basis van analyse.

  Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau met technische affiniteit en ervaring met veranderingsprocessen.
 • Ervaring m.b.t. het dagelijks aansturen van een Binnendienst of Sales team
 • SAP ervaring
 • Commercieel en klantgericht
 • Managerial en organisatorisch sterk, een verbinder en teamspeler.
 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen een innovatief bedrijf waar men samen een mooi product produceert en waar jij onderdeel van gaat uitmaken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier