Head of CoE | Digital Assets
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
1 dag geleden

In het kort

Als Head of CoE Innovation Assets ben je de visionair en specialist op jouw thema, je begrijp relevante technologieën en hebt veel ervaring met het bouwen van nieuwe business modellen.

Je hebt kennis van banken en met jouw drive vergroot jij onze innovatiekracht. Je hebt bewezen impact te kunnen maken op schaal.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Wat je gaat doen?

Simpel gezegd : je bouwt een succesvol portfolio van 15-20 innovatie experimenten op een van de ABN AMRO innovatie thema’s en realiseert hiermee nieuwe business voor de bank, dat wil zeggen minimaal twee initiatieven die akkoord worden bevonden voor scale up’.

Hiervoor selecteer en coach je ook de juiste innovatie profielen. Je jaagt disruptieve innovatie aan, zodat onze organisatie sneller met nieuwe businessmodellen komt.

Je bent met jouw team verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe waarde proposities. Over welk thema hebben we het dan?

Assets

Optreden als vertrouwd bewaker van waardevolle digitale gegevens (belangrijkste focus : RCX). Als bank bewaken wij van oudsher het geld en andere bezittingen van onze klanten.

De definitie van monetaire middelen is echter breder aan het worden. Alternatieve middelen zijn in opkomst : tijd, hulpbronnen, zakelijke / persoonsgegevens enz.

worden nieuwe ruil- of betaalmiddelen. Kan jij nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkelen rond het beheer en de bewaking van deze alternatieve middelen?

Voorbeelden zouden kunnen zijn : digitale diensten voor het beschermen en delen van identiteitsgegevens, gegevensbeveiliging als dienst (voor het MKB).

Je baan in een aantal steekwoorden :

 • Bouwen aan een innovatie portfolio binnen het thema en daarmee impact realiseren voor de bank.
 • Coachen van 15-20 teams tot volwassenheid’.
 • Nieuwe business realiseren en daarmee op termijn nieuwe fee inkomsten.
 • Brengen beta’ oplossingen naar de markt en deze begeleiden naar schaal.
 • Het bouwen en onderhouden van partnerships met leveranciers en universiteiten om de laatste ontwikkelingen op jouw thema vroeg in beeld te hebben.
 • Woordvoerder namen ABN AMRO op jouw thema, en voorzitten van de Thema Board.
 • Je werkomgeving

  Group Innovation richt zich in de eerste plaats op het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen buiten of in aansluiting op de businesslines van ABN AMRO.

  Hierbij worden nieuwe en innovatieve groeimogelijkheden benoemd en wordt geïnvesteerd in de groeikansen. In de tweede plaats dient Group Innovation als expertisecentrum voor het versnellen van de innovatiekracht en -

  snelheid van onze kernactiviteiten, door kennis, methodologie en best practices met betrekking tot innovatie te ontwikkelen, ondersteunen en verspreiden.

  In deze rol kijkt Group Innovation, via haar technische expertisecentra, ook naar aangrenzende technologieën voor het realiseren van groei.

  Jij bent :

  Iemand die zeer sterke analytische skills combineert met daadkracht om nieuwe proposities at scale te bouwen. Je weet een sterk team om je heen te bouwen.

  Je communiceert duidelijk binnen een breed speelveld van senior management, business experts en technische experts. Je realiseert buy-

  in en enthousiasme op voorgestelde oplossingen. Je luistert ook goed naar input en weet dit te integreren in je aanpak.

  Checklist :

 • Bewezen track record van ontwikkeling van nieuwe succesvolle en minder succesvolle business modellen.- Je bent specialist in één van de thema’s met een goede naam in de markt en je hebt de capaciteit om als woordvoerder op te treden namens ABN AMRO op jouw thema.
 • Je hebt zeer succesvolle teams gebouwd.- Je hebt een bewezen staat van dienst met het opbouwen van goede relaties met business counterparts, wetenschappers en externe partners.
 • We bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een bruto jaarsalaris op basis van 36 uur tussen EUR 98.645 en EUR 140.911
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een jaarlijks vervoersbudget van EUR 10.320
 • Een goede pensioenregeling
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier