Wijkcoördinatoren collecte (Vrijwillig)
Rode Kruis district Gooi & Utrecht
Maarn, NL
1 dag geleden

Wijkcoördinatoren collecte (Vrijwillig)

Geplaatst op : 8 oktober 2021

Locatie : Driebergen Doorn Leersum Amerongen Maarn Overberg Maarsbergen, Utrecht

Tijd : Onbepaalde tijd

Type : Collecte en fondsenwerving

Deel vacature :

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan.

Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt.

Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp.

We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen : menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

De jaarlijkse collecteweek, ieder jaar in de 3e week van juni, wordt georganiseerd door de verschillende locaties van het Rode Kruis.

Met jouw inzet kunnen we mensen blijven steunen in tijden van nood. Het werkgebied van locatie Utrechtse Heuvelrug is groot en er is niet overal iemand om de collecte te organiseren, vandaar dat we op zoek zijn naar wijkcoördinatoren om het collecteteam compleet te maken.

Voor locatie Utrechtse Heuvelrug zijn wij per direct op zoek naar een vrijwilliger :

Wijkcoördinatoren collecte

Voor + / - 2 uur per week. We zoeken wijkcoördinatoren in : Driebergen Doorn Leersum Amerongen Maarn Overberg Maarsbergen.

Je hoeft niet in deze plaats te wonen.

Wat ga je doen

In januari / februari start de organisatie van de collecte. Van februari tot juli ben je als wijkcoördinator ongeveer 2 uur per week actief voor het Rode Kruis.

Je belt de collectanten, vraagt of ze dit jaar weer mee willen doen en koppelt ze aan de juiste wijken. Voorafgaand en in de collecteweek ben je hier vanzelfsprekend wat drukker mee en vragen we je wat vaker beschikbaar te zijn om de collectebussen te overhandigen en in te nemen.

Daarnaast ben je telefonisch beschikbaar voor de collectanten in je wijk. Uiteraard werk je samen met de collectecoördinator en de andere wijkcoördinatoren van jouw locatie.

Wat breng je mee?

 • Je kunt goed organiseren en hebt oog voor wat er moet gebeuren.
 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk nieuwe contacten aan te gaan en locale netwerken te versterken.
 • Je kunt goed overweg met Excel en je hebt zelf een computer met toegang tot internet.
 • Je bent ca. 2 uur per week beschikbaar vanaf januari / februari t / m juni, plus een extra tijdsinvestering in de periode rondom de collecteweek.
 • Wat krijg je?

  Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten.

  En dat werkt aanstekelijk!

  Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen.

  Daarnaast ontvang je begeleiding en professionele ondersteuning. Uiteraard krijg je een reis- en onkostenvergoeding en ben je aanvullend verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent.

  Als vrijwilliger kun je tevens gratis lid worden van het Rode Kruis.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier