Jeugdbeschermer – Diverse locaties
Partners voorJeugd
Utrecht, Nederland
6 dagen geleden

Iedere jongere, verdient een veilige jeugd, of het nu 11 of 17 jaar is. Jij zet alles in het werk om dit te realiseren. Je weet precies welke behandeling nodig is en waar je die regelt.

Pak jij de regie en geef je Milan een jeugd?

De rechter heeft een ondertoezichtstelling opgelegd, omdat Milan in zijn ontwikkeling wordt bedreigd. Als jeugdbeschermer zet jij vanuit het gedwongen kader alle hulp in die nodig is om Milans veiligheid te waarborgen.

Juist de afwisseling die hierin zit maakt voor jou het werk uitdagend. De ene keer praat je met Milans ouders, die beide een verstandelijke beperking hebben, de andere keer overleg je met een ambulant begeleider of de ingezette hulp bijdraagt aan verbetering van de thuissituatie.

Je pakt de regie, monitort ingezette hulp en bent daarmee ook de manager van je eigen zaken. Je betrekt alle benodigde partijen en richt je eigen agenda in.

Je neemt, samen met je team, belangrijke besluiten waarmee je Milan kan beschermen. Vanuit de ervaring die je al hebt, weet je precies welke hulpverlening je in moet zetten of wat een gezin nodig heeft.

Het lukt je om deze hulp te coördineren en aan te sturen. Naar de rechtbank en inspectie toe weet je helder te onderbouwen waarom je bepaalde besluiten hebt genomen of waarom inzet van specifieke hulp noodzakelijk is.

Een greep uit jouw werkweek

Er is een nieuwe ondertoezichtstelling binnen gekomen voor Milan. Jouw werkweek start je daarom met het inlezen in de raadsrapportage over dit gezin en met een huisbezoek aan Milan en zijn ouders.

Op basis hiervan, breng jij de zorgen en krachten van het gezin in kaart en begin je aan het Plan van Aanpak voor Milan.

Hierin stel je doelen op waar jij samen met het gezin aan gaat werken om de veiligheid in de thuissituatie te waarborgen.

De volgende dag heb je een afspraak bij Milan op school en heb je aansluitend een huisbezoek gepland staan bij een ander gezin.

Na de lunch bel je met een aantal professionals die al betrokken zijn bij Milan om een beter beeld te vormen van de gezinssituatie en eerder ingezette hulp.

Je sluit je dag af met een bezoek aan de rechtbank waar een verzoek tot uithuisplaatsing behandeld wordt voor een ander kind.

Tussendoor beantwoord je de mails en telefoontjes die je binnenkrijgt van ouders en professionals.

Woensdag heb je casuïstiekbespreking, waarin jij samen met je team belangrijke beslissingen neemt rondom de veiligheid van kinderen uit jullie caseload.

Daarin bespreken jullie ook de situatie van Milan. Je bespreekt met je team of Milan thuis kan blijven wonen. De zorgen rondom de opvoedsituatie zijn groot, maar niet zodanig ernstig dat hij niet meer thuis kan wonen.

Jullie besluiten om opvoedondersteuning in te zetten in de thuissituatie om ouders meer opvoedvaardigheden aan te leren.

En om een coach in te zetten, zodat Milan ondersteuning en aandacht krijgt en ouders soms even tijd hebben om op adem te komen.

Na afloop van de casuïstiekbespreking zoek jij uit welke organisaties het meest passend zijn om deze hulp te gaan bieden aan het gezin.

Je sluit je week af met het uitwerken van je huisbezoeken. Ook heb je nog een online overleg over een andere jeugdige, waarin jullie de gestelde doelen evalueren en bespreken wat er nog meer nodig is om te zorgen dat de jeugdige zich goed blijft ontwikkelen.

Aan het einde van de dag loop je nog een blokje om met een jeugdige, zodat jullie elkaar een-op-een kunnen spreken over hoe het met haar gaat.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier