Registeraccountant milieubelastingen grote ondernemingen
Rijksoverheid
Arnhem
3 dagen geleden

Functie omschrijving

Alle energiedistributiebedrijven, én een aanmerkelijk deel van de grote industriële ondernemingen en multinationals die actief zijn in Nederland.

Dat zijn de klanten van het landelijk milieubelastingenteam Arnhem. Een schatkamer voor accountants die met mij een duik willen nemen in de complexe administraties van deze toonaangevende ondernemingen.

Gert Jan Vegt - Vaktechnisch coördinator controle milieubelastingen.De Belastingdienst is in beweging en op weg naar de toekomst! Ons werk is belangrijk en we zijn altijd op zoek naar een nóg betere dienstverlening en performance.

Precies om die reden zijn we op zoek naar registeraccountants! Het landelijk milieubelastingenteam is dynamisch, niet in de laatste plaats omdat milieu in de samenleving een hot topic is.

Het team bestaat uit zo'n 25 collega's en samen zijn we verantwoordelijk voor de fiscale behandeling. Onze standplaats is Arnhem, maar Nederland is onze regio en dat betekent dat je regelmatig kunt werken vanuit een kantoor dicht bij huis.

Je hebt breed en uiteenlopend contact met klanten en hun adviseurs, maar ook met landelijke collega's. De belangen zijn groot en de lijnen naar het ministerie kort.

In jouw rol van registeraccountant milieubelasting bij de directie grote ondernemingen ben je als controlespecialist betrokken bij overleg met bedrijven.

Je voert boekenonderzoeken uit, bent betrokken bij de behandeling van complexe fiscale vraagstukken van grote ondernemingen en de fiscale consequenties van hun activiteiten en plannen.

Daarbij werk je intensief samen in behandelteams onder de regie van een klantcoördinator. Dat doe je met collega's van diverse belastingmiddelen en de invordering.

Dit zijn collega's met een heffings- en controleachtergrond. Het behandelteam is samen verantwoordelijk voor een adequate en actuele klantbehandeling.

Kortom, wil je werken in een specialistisch team, waarin je onderscheidend kunt zijn en je talenten op diverse vlakken kunt inzetten en ontwikkelen?

Heb jij al een groen hart? Dan zit je bij ons helemaal op je plek om maatschappelijk het verschil te maken. Is je hart nog niet zo groen?

Geen probleem! Bij ons krijg je alle ruimte om je hart te vergroenen; daar zorgt het werkveld wel voor.Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe registeraccountant milieubelastingen van de Belastingdienst?

Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Alle energiedistributiebedrijven, én een aanmerkelijk deel van de grote industriële ondernemingen en multinationals die actief zijn in Nederland.

Dat zijn de klanten van het landelijk milieubelastingenteam Arnhem. Een schatkamer voor accountants die met mij een duik willen nemen in de complexe administraties van deze toonaangevende ondernemingen."

Arbeids voorwaarden

 • Je bent registeraccountant en staat ingeschreven in het register.
 • Je hebt uitstekende en actuele kennis van het controlevakgebied.
 • Overige arbeids voorwaarden

  Jouw competenties?

  Salaris niveau schaal 11, schaal 12 en schaal 13 Salaris omschrijving

  Inschaling binnen de range van de genoemde salarisschalen is afhankelijk van het aantal jaren recente en relevante werkervaring.

  Zie ook de informatie bij overige arbeidsvoorwaarden. Ben jij een registeraccountant met minder dan 4 jaar ervaring dan vindt in beginsel de inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats.

  schaal 10; € 2683,- - € 4313,-) Bij aanwezigheid van relevante kennis of ervaring kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden.

  Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en / of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

  Ben jij een registeraccountant met ervaring (>

  4 jaar) dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is groepsfunctie I (€ 3.192,- - € 6.249,-).De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald.

  Bijzonderheden

 • zelfontwikkeling
 • Interne kandidaten (medewerkers van de Belastingdienst en van het Ministerie van Financiën) worden bij benoeming direct geplaatst in de genoemde range van salarisschalen.

  Je wordt daarbij een trede hoger ingeschaald dan je huidige salaris. Het is hierbij mogelijk dat de periodiekdatum wordt aangepast.

  Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.

 • samenwerken
 • klantgerichtheid
 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

 • overtuigingskracht
 • Herken jij jezelf ook hierin? Het werk vereist een groot probleemoplossend vermogen en een hoge mate van vasthoudendheid.

  Je bent een gelijkwaardig en representatief gesprekspartner en je houdt je hoofd koel, ook als de druk toeneemt. Kennis deel je met je collega's en je begeleidt hen enthousiast.

  Verder ben je flexibel, toon je initiatief en heb je inlevingsvermogen. Uiteraard ben je ambitieus. En natuurlijk ben je integer!

  Herken jij jezelf ook hierin?

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

  Daarna beoordelen we aan de hand van jouw cv en motivatiebrief of je voldoet aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, word je uitgenodigd om een online persoonlijkheidsvragenlijst te maken.

  Daarna willen we je graag uitnodigen voor een selectiedag. Op die dag doorloop je met een aantal andere sollicitanten alle stappen in het selectieproces op één dag.

  Maand salaris Min €3.192 Dienst verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling Contract duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling

  De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 5 augustus en donderdag 8 augustus. Mocht je verhinderd zijn op deze dagen kan je dit vermelden in je sollicitatiebrief of contact opnemen met Kay van Emstede, Adviseur werving & selectie, 06-

  18304261. Wij kijken dan, in overleg met jou, naar andere mogelijkheden.

  Minimaal aantal uren per week 24 Maximaal aantal uren per week 36

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

  De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen.

  Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

  Een online persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten).

  Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier