Fellow MSK Radiologie
Isala Diaconessenhuis
Zwolle, Belgium
11 dagen geleden

De afdeling / Het specialisme

Isala is een groot topklinisch STZ-opleidingsziekenhuis met regionale en supraregionale functies waardoor de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde meer dan gemiddeld topklinische zorg en topreferente zorg biedt.

De afdeling is dan ook uitstekend geoutilleerd met state-of-the-art apparatuur.

 • Isala heeft ongeveer 6500 medewerkers waarvan er 450 medisch specialist zijn. Isala is één ziekenhuisorganisatie op vijf locaties;
 • Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. De fellow zal voornamelijk werkzaam zijn op de locatie Zwolle.

  De vakgroep Radiologie / Nucleaire geneeskunde bestaat uit 22 radiologen en acht nucleair geneeskundigen. Zij maken deel uit van het Medisch Specialisten Bedrijf (MSB) Isala.

  De vakgroep is sinds 2015 erkend voor de volledige opleiding Radiologie inclusief vrijwel alle differentiaties (met uitzondering van de kinderradiologie) Deze radiologie opleiding vindt plaats in het regionale opleidingscluster Noordoost-Nederland.

  Er wordt binnen de vakgroep actief wetenschap bedreven. Er zijn meerdere onderzoekslijnen en promotietrajecten, deels in samenwerking met de Isala Academie, TU Twente, UMCU en AMC.

  De functie

  Opleiding op maat tot de MSK radioloog van morgen

  Binnen Isala is per direct plaats voor een fellow MSK Radiologie (0.8 - 1 fte) voor de duur van 1-2 jaar afhankelijk van de vooropleiding.

  De fellow volgt het lokale opleidingsplan fellowship MSK radiologie dat gebaseerd is op de regelgeving vanuit de sectie musculoskeletale (MSK) Radiologie van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVVR).

  Het doel van het fellowship is het voorbereiden van de radioloog op een carrière waarin een aanzienlijk deel van diens tijd aan MSK radiologie besteed zal worden.

  Gedurende het fellowship zal de fellow voor 60% werkzaam zijn binnen de MSK Radiologie. De overige tijd kan besteed worden aan een verdere ontwikkeling binnen de algemene (spoed) radiologie en indien gewenst aan een tweede aandachtsgebied.

  Er is binnen Isala een groot en gevarieerd aanbod aan MSK Radiologie. Isala is één van de elf traumacentra in Nederland waardoor er een groot aanbod traumaradiologie is.

  Daarnaast heeft Isala het grootste hand- / polscentrum van Nederland en is Isala expertisecentrum voor Osteogenesis Imperfecta.

  Door de actieve vakgroep sportgeneeskunde heeft de fellow veel mogelijkheden sportgerelateerde pathologie te zien. Ook is er ruime aandacht voor MSK interventies.

  De fellow zal binnen de MSK Radiologie begeleid worden door de leden van de sectie MSK Radiologie.

  Voor de specialistische kennis en ervaring met betrekking tot (maligne) bottumoren wordt samengewerkt met het AMC. De fellow wordt in de gelegenheid gesteld om twee keer per kwartaal deel te nemen aan de bijeenkomst van de bottumorencommissie in het AMC.

  Contactpersoon binnen het AMC voor deze commissie is professor dr. M. Maas.

  Fellows die specifieke talenten of ambities hebben binnen actuele maatschappelijke en organisatorische onderwerpen (bijvoorbeeld medisch leiderschap, medisch onderwijs of wetenschappelijk onderzoek) krijgen waar mogelijk de kans om zich hier verder in te verdiepen en te bekwamen.

  Indien uiteindelijk aan alle eisen is voldaan, zal na beëindiging van het fellowship een certificaat door de sectie musculoskeletale radiologie van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie worden uitgereikt aan de fellow.

  Tevens wordt er binnen Isala naar gestreefd dat de fellow aan het eind van zijn / haar fellowship klaar is voor het ESSR examen.

  Het profiel

  U bent BIG geregistreerd radioloog, danwel u staat op het punt om uw opleiding af te ronden met aantoonbare belangstelling voor het radiologische MSK profiel.

  Belangrijke eigenschappen van de door ons gezochte fellow zijn : communicatief sterk, teamspeler, enthousiast, initiatiefrijk, resultaatgericht, goed eigen grenzen kunnen bewaken.

  Aantoonbare ervaring in wetenschappelijk onderzoek strekt tot aanbeveling.

  Het aanbod

  De salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Ziekenhuizen.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier