Engineer
VDL Staalservice
Celsiusstraat 13, 6003 DG Weert
3 dagen geleden

Toe aan een vervolgstap in je carrière? VDL Staalservice in Weert zoekt een ervaren Engineer die direct van start kan gaan met het ontwerpen voor onze klanten.

In deze veelzijdige rol ben je van bezig met het totaal pakket voor onze klant.

Functieomschrijving

VDL Staalservice gaat steeds meer werkzaamheden vanuit eigen huis verzorgen. We hebben nog geen eigen engineeringsafdeling.

Maar willen wel steeds meer engineeringstaken gaan verzorgen voor onze klanten om zo nog beter de klanten te kunnen faciliteren.

Daar hebben we een ervaren engineer voor nodig die onze droom kan waarmaken. Als engineer ben je o.a. bezig met het maken van productiemiddelen zoals meetmallen.

Maar denk je ook mee met klanten over nieuwe ontwerpen.

Naast de rol als engineer werk je mee op de afdeling als werkvoorbereider. Een afwisselende functie waarbij je ook het aanspreekpunt bent voor de klanten.

Je trekt samen met verkoop op om de klant te overtuigen in het offerte traject, Nadat de order binnen is geef jij aan wat de optimale productiemethode is, je bepaalt de werkmethoden, bewerkingsvolgorde en machinetijden.

Je stelt hierbij kostprijzen vast en communiceert hierover met de verkopers. De tekeningen van de klant maak je gereed voor productie en je stemt met inkoop af wat er buitenshuis vervaardigd dan wel gekocht moet worden.

Kortom, je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de juiste productiewijze, kostprijs en inkoop. Daarnaast ben je de spil tussen verkoop / klant en productie.

Jouw profiel :

 • Gaat jouw hart sneller kloppen van pantservoertuigen en grote stalen constructies?
 • Je beschikt over een afgeronde hbo opleiding Werktuigbouwkunde aangevuld met enkele jaren werkervaring.
 • Jij behoudt het overzicht binnen de gestelde afspraken en onderhoudt het contact met de betrokken partijen.
 • Je bent in staat complete productcalculaties op te zetten, projecten voor te bereiden en te volgen.
 • Verder heb je kennis van plaatbewerking en lasconstructies,
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden bij voorkeur ook in Duits en Engels.
 • Je hebt ervaring met CAD systemen (Solidworks en / of Unigraphics).
 • Wat bieden wij?

 • Je bent onderdeel van het internationale, industriële familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat.
 • Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Bedrijfsinformatie

  Heb jij passie voor techniek? En gaat jouw hart sneller kloppen van mooie lassamenstellingen uit hogesterkte staal? Dan zijn wij op zoek naar jou! VDL Staalservice is gespecialiseerd in plaatbewerkingen en lassamenstellingen voor klanten in diverse niche markten.

  Wij bewerken samenstellingen van metaal in de breedste zin van het woord : van eenvoudig ijzer tot hoogwaardig pantserstaal, maar ook RVS en aluminium.

  Wij zijn een one-stop-shop leverancier, waarbij je zowel werkt aan repeat producten als aan eenmalige projecten zoals container haakarmsystemen en busonderdelen maar ook onderdelen ten behoeve van pantservoertuigen voor defensie en de civiele markt en lassamenstellingen ten behoeve van flight simulators.

  Bij ons is het werk altijd afwisselend en specialistisch. Dat vraagt van jou zelfstandigheid en vakmanschap. We bieden je uitdagingen op allerlei niveaus.

  Binnen een klein team van professionals krijg je alle kansen om je te ontwikkelen en door te groeien binnen een organisatie met continuïteit en een no-nonsense cultuur.

  LI-SS1

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier