Juridisch begeleider ongedocumenteerden
VluchtelingenWerk Nederland
Zuid-Nederland
6 dagen geleden

Je bent in deze functie verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van asielzoekers waaraan geen verblijfsvergunning verleend wordt.

De werkzaamheden bestaan uit dossieronderzoek voor aanknopingspunten voor kansrijke, nieuwe procedures.

Als je kansen ziet dan begeleid je de cliënt richting de nieuwe procedure. Je werkt dan samen met advocaten en andere specialisten.

Als je geen kansen ziet, begeleid je jouw cliënt bij het vinden van een nieuw toekomstperspectief. Goed kunnen luisteren is voor deze functie, waarbij de toekomst van de cliënt centraal staat, van groot belang.

Je werkt systematisch en doelgericht, zowel zelfstandig als in teamverband. Als begeleider ben je betrokken én nuchter en heb je een respectvolle houding naar je cliënt.

Herken jij jezelf in bovenstaande rol en ben jij :

Twee dagdelen per week beschikbaar gedurende een half jaar, bij voorkeur beschikbaar op vrijdag

Juridisch onderlegd (minimaal HBO-niveau)

Iemand die goed kan luisteren

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bieden jou :

Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.

Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional.

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding.

Wij vragen daarnaast al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier