Onderofficier Verbindingsdienst (ICT)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
The Hague
1 dag geleden

Vacature Landmacht

Onderofficier Verbindingsdienst (ICT)

Solliciteren

 • €1.400 €2.650 salaris
 • €5.000 bonus p.j.
 • 26 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie : DIVERSE PLAATSEN IN NEDERLAND
 • Meer info

  Salaris en voorwaarden

  Salaris

  Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

  Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages. Meer info

  Vrije dagen

  Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

  Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

  Rijbewijs

  Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

  Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

  Bonus

  Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

  Video afspelen Video afspelen Video afspelen Video afspelen Video afspelen

  Heb jij ten minste VMBO TL, MBO-3 met aantoonbaar technische affiniteit, of een HAVO met profiel Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid (met profielvakken natuurkunde en / of natuur, leven en technologie) en interesse in communicatietechnologie?

  Via de opleiding tot Onderofficier ICT (Verbindingsdienst) leer je leidinggeven aan een groep militairen, die ervoor zorgt dat de juiste informatie veilig en op tijd bij hun collega’s terechtkomt.

  Dit ga je doen

  De Verbindingsdienst zorgt voor alle technologisch hoogwaardige communicatieapparatuur en verbindingen binnen de Landmacht.

  De Verbindingsdienst zorgt voor alle communicatieapparatuur en verbindingen binnen de Landmacht. Als Onderofficier bij de Verbindingsdienst geef je leiding aan een groep militairen die verantwoordelijk is voor het inzetten van diverse verbindingsmiddelen, zoals telefoon, radio, computernetwerken en satellietverbindingen.

  En dat kunnen ze waar ook ter wereld! In het vakgebied ICT ben je voornamelijk met servers en netwerken bezig, terwijl je je in het vakgebied Communicatie meer met radio’s en satellietverbindingen bezig houdt.

  Hiervoor mag je diverse technische opleidingen volgen binnen de Landmacht

  Hier ga je werken

  Afhankelijk van jouw voorkeur en de ruimte binnen de organisatie ga je werken bij het Verbindingsbataljon van het Operationeel Ondersteuningscommando Land, een eenheid van de Lichte Brigade in Oirschot, de Gemechaniseerde Brigade in Havelte of de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen of Assen.

  Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan bij de het Verbindingsbataljon van het 1e Duits- / Nederlandse Legerkorps. Bij elke eenheid neem je deel aan oefeningen.

  Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden.

  Maar eerst doorloop je de onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire School in Ermelo. Deze opleiding duurt acht maanden en ziet er als volgt uit :

 • Drie maanden Algemene Militaire Opleiding (AMO), waarin je alle basis militaire vaardigheden leert.
 • Vijf maanden Koninklijke Militaire School (onderofficiersopleiding)
 • Je opleidingsperiode wordt afgesloten met een vakgerichte opleiding bij de School Verbindingsdienst in Amersfoort.
 • Voor wie

 • De algemene leeftijdseis voor deze functie is ten minste 17 jaar en ten hoogste 30 jaar en bij aanvang van de opleiding.
 • Indien je in het bezit bent van een VMBO-diploma dan geldt de leeftijdseis van ten minste 21 jaar bij aanvang van de opleiding.
 • Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Bataljonsappel, aansluitend afleggen hindernisbaan Weekbespreking met pelotonscommandant Les camoufleren verzorgen in oefenterrein Onderhoud na velddienst begeleiden Voorbereiding ondersteuning tijdens schietserie in Duitsland Controleren van materiaal voor oefening Duitsland Middag Spullen bestellen voor oefening Voorbereiden les camoufleren verbindingsvoertuigen Les camoufleren verzorgen in oefenterrein Onderhoud na velddienst begeleiden Fitnessen Voorbereiding ondersteuning tijdens schietserie in Duitsland Start beladen voor oefening Bijzonder appel, bevordering van collega Avond

  Jouw profiel

  VMBO Theoretisch, MBO 3, MBO 4, HAVO

  MBO 3 (alle richtingen)HAVO - profiel Natuur & TechniekHAVO - profiel Natuur & Gezondheid (met profielvakkeuze natuurkunde en / of natuur, leven & technologie)

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 155 cm (man)

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  School Initiële Vorming Onderofficieren (SIVO)

  Om onderofficier bij de landmacht te worden volg je de basis- en algemene functieopleiding in Ermelo aan de School Initiële Vorming Onderofficieren (SIVO).

  De duur van deze opleiding bedraagt 40 weken.

  Vaktechnische Opleiding (VTO) Onderofficieren

  De specialistische vakkennis word je bijgebracht tijdens de vaktechnische opleiding (VTO) in een van de opleidingscentra van het Opleidings- en Trainingscommando.

  Deze opleiding duurt tussen de 4 en 12 maanden. Dit is afhankelijk van het wapen (gevechts- en gevechtsondersteunende eenheid) of dienstvak (ondersteunende eenheid) waar de onderofficier gaat werken.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Je begint als sergeant bij de verbindingsdienst meteen met leiding geven over een groep militairen, je krijgt dus veel verantwoordelijkheid

  Na een aantal functies ben je sergeant-majoor. Je bent de schakel tussen de jonge sergeanten en de pelotonscommandant

  De sollicitatie

  Voorlichting Landmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Opleiding Adviescommissie Onderofficieren (OAC)

  Toekomstige onderofficieren moeten tijdens het sollicitatieproces voor de (OAC) Opleiding Adviescommissie Onderofficieren verschijnen.

  De OAC bestaat uit een team van ervaren Onderofficieren. Het doel van deze commissie is om de kandidaat van advies te voorzien om zo een weloverwogen keus te maken binnen zijn / haar ambitie en mogelijkheden bij Defensie.

  Dat gebeurt door een duidelijk beeld te krijgen van jouw achtergrond en motivatie om te solliciteren bij defensie. Een van de documenten die hierbij worden gebruikt is je CV.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. jouw kennis over Defensie en de functie waarop je solliciteert, kennis en eventuele ervaringen op het gebied van leidinggeven, kennis over het door jouw gewenste opleidingstraject etc.

  Direct na dit gesprek krijg je een op maat gemaakt advies over de door jouw gewenste opleiding.

  Kennismakingsdagen Landmacht

  Je komt langs bij de Landmacht om een paar dagen ervaring op te doen (hier word je voor uitgenodigd, hoef je dus niet zelf te doen).

  Hier kun je laten zien en zelf ervaren of werken bij de Landmacht iets voor jou is.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Solliciteren

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier