Stagiair Modelleur Constructieve Waterbouw
Sweco NL
De Bilt, Netherlands
6 dagen geleden

Functieomschrijving

Onze waterbouwkundige kunstwerken houden onze omgeving veilig en leefbaar. Klimaatontwikkeling en bevolkingsgroei vragen om voortdurende zorg en aandacht voor deze kunstwerken.

Om ook in de toekomst deze veiligheid en leefbaarheid te kunnen garanderen, zullen we moeten blijven investeren in het opleiden van toekomstige experts op dit werkveld.

Ik ben op zoek naar enthousiaste stagiairs die zich willen verdiepen in een van de mooiste en belangrijkste aspecten van het ontwerpwerk van onze waterbouwkundige constructies : het in 3D modelleren en visualiseren.

In je stageperiode brengen we je de basiskennis en -vaardigheden van dit mooie vak bij.

Jan-Hein Poodt Teammanager

Voor de afdeling waterbouw zijn we op zoek naar een stagiair die graag waterbouwkundige constructies zou willen modelleren.

Als lid van de vakgroep Ontwerp & Visualisatie leer je hoe je de constructies die onze omgeving veilig een leefbaar houden, virtueel kunt bouwen.

Als stagiair maak je deel uit van het team en werk je onder begeleiding van 5 ervaren ontwerpers mee aan toffe projecten.

Onze engineers werken aan projecten als de renovatie van de Vizierstuwen in de Nederrijn en Lek, de grootste polder- en boezemgemalen van Nederland, de nieuwe zeesluizen in IJmuiden en Terneuzen, de Maasdeltatunnel en de Fehmarn Belt Tunnel tussen Denemarken en Duitsland.

Voor dit soort projecten modelleer je de constructies volledig in 3D waarbij je gebruik maakt van softwarepakketten als Nemetschek Allplan, Inventor en Civil3D.

Vanuit het 3D model genereer je onder andere de benodigde ontwerp- en constructietekeningen voor alle fases binnen een project.

Gezamenlijk met collega’s en onze opdrachtgevers creëer je de meest toonaangevende waterbouwkundige constructies in Nederland en daarbuiten!

Naast het ontwerpen en engineeren van indrukwekkende projecten worden ook andere werkzaamheden opgepakt vanuit deze vakgroep, zoals het maken van visualisaties en VR / AR omgevingen voor de projecten en het maken van 3D geprinte modellen.

Wij zoeken

 • Je hebt affiniteit met ontwerpwerkzaamheden in de waterbouw in relatie tot 3D en BIM
 • Je bent bezig met een hbo-opleiding in de richting van Civiele Techniek;
 • Je bent beschikbaar voor een periode van minimaal 20 weken;
 • Je kunt zelfstandig werken, maar vindt het ook leuk om in teamverband te werken;
 • Je bent proactief en ondernemend.
 • Geïnteresseerd?

  Solliciteer dan direct via de button solliciteer’. We kijken uit naar je cv en motivatie!

  Neem bij inhoudelijke vragen of interesse in Sweco contact op met Jan-Hein Poodt, Teammanager, via + 31 6 21 80 62 48 of jan-hein.

  poodt sweco.nl. Vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Daniëlle Tins-Olthof via +31622214292 of danielle.tins-olthof sweco.nl.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier