Vakspecialist elektrotechniek / procesautomatisering
Gemeente Amsterdam
Amsterdam, NL
13 dagen geleden

De gemeente Amsterdam heeft meer dan 100 beweegbare bruggen en zo’n 25 sluizen. Als vakspecialist elektra zorg jij dat al deze assets goed werken.

De functie

Dit betreft een vacature voor 2 fte.

Amsterdam telt 1.600 bruggen en 35 sluizen, en vele daarvan hebben beweegbare onderdelen. Als vakspecialist elektrotechniek en procesautomatisering zorg jij dat de beweegbare assets goed werken.

En dat ze bovendien gereed zijn voor de toekomst. Zo maak je de stad met jouw expertise steeds een beetje mooier en veiliger.

Dit ga je doen

Je houdt je bezig met de elektrotechniek van onze beweegbare bruggen en sluizen in de breedste zin van het woord. Zo adviseer je over vervanging en groot onderhoud van bestaande installaties.

Maar je bent ook een belangrijke adviserende partij bij nieuwbouw- en vervangingsprojecten. Je verricht zelf onderzoek of laat dit uitvoeren, signaleert in-

en externe ontwikkelingen en stelt op basis hiervan adviezen en rapportages op. Daarbij let je op risico’s, feitelijke invulling, planning en realisatie.

Jouw adviezen vormen de basis waarop de assetmanager afwegingen maakt over de wijze van beheer voor de korte én lange termijn.

Van begin tot eind blijf je bij een project betrokken. Het ene moment woon je een gesprek bij over de overdracht van een nieuw gebouwde sluis, vervolgens beantwoord je vragen van collega’s of analyseer je installaties die we op noodbruggen hebben geplaatst.

En ook ’s avonds ga je soms op pad. Als een nieuwe brug in bedrijf gesteld wordt bijvoorbeeld. Daar wil jij natuurlijk bij zijn om te checken of alles ook naar behoren werkt.

Het leukste van je werk? Dat geen dag hetzelfde is. Dat komt onder meer door de veelheid aan assets die we beheren. En dan verandert de techniek ook nog continu.

De uitdaging is om aansluiting te blijven houden bij alle ontwikkelingen. We werken bijvoorbeeld al acht jaar aan het project centrale objectbediening.

Van het ter plaatse bedienen van bruggen schakelen we over op een centrale bediening. Daar is de ombouw van zo’n 65 objecten mee gemoeid.

En ja, de techniek is in acht jaar tijd enorm veranderd. Dus bewegen we in de uitvoering met die ontwikkeling mee.

Dit is jouw kracht

Vanwege het dynamische werkveld van de gemeente Amsterdam is snel kunnen schakelen een must. Voor jou geen probleem, toch?

Jij anticipeert tenslotte makkelijk op veranderingen. Je noemt jezelf gekscherend een vakidioot’ en je enthousiasme werkt aanstekelijk.

In relevante netwerken weet jij snel de weg, je legt verbindingen en bouwt relaties verder uit. Samenwerking is voor jou vanzelfsprekend, maar je onderneemt ook makkelijk zelfstandig actie, signaleert kansen en doet op basis hiervan verbetervoorstellen. Verder heb je :

 • Een hbo-diploma, bij voorkeur in een (elektro)technische richting;
 • Ervaring op het gebied van beheer en onderhoud van bruggen en sluizen;
 • Kennis van relevantie normen zoals NEN 1010 en NEN 3140;
 • Kennis van machinerichtlijnen, en bij voorkeur ook van brug- en sluisinstallaties;
 • Bij voorkeur werkervaring bij de gemeente Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag.
 • Dit bieden wij je

 • Minimaal € 2.795,- en maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • De mogelijkheid om thuis te werken en flexibele werktijden te hanteren, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering.
 • Een individueel keuzebudget om extra verlofuren mee te kopen, opleidingskosten van te betalen of te laten uitbetalen in de vorm van extra inkomen.
 • Complexe, afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zoals officetrainingen, mindfulness en vakspecialistische opleidingen.
 • Hier ga je werken

  Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.

  000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil.

  Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden.

  Dit is de taak van onze afdeling Stedelijk Beheer. Om alle uitdagingen in de openbare ruimte het hoofd te bieden, richten wij ons op diverse transities.

  Zo verschuift onze focus van taakgericht naar procesgericht werken. In het dertigkoppige team Civiele Constructies zijn we betrokken bij elkaar, elkaars werk én bij de stad.

  Onze mensen weten wat speelt in de stad en de wereld, net als jij.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier