Customer Service Export representative
Koppert Biological Systems
Berkel en Rodenrijs
5 dagen geleden

Koppert is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Wereldwijd zetten wij ons in voor gezonde, weerbare en vitale gewassen.

Houd jij van dynamiek en staat de klant bij jou centraal? Voor onze afdeling Customer Service Export zijn wij op zoek naar een :

Customer Service Export Representative

40 uur per week, Berkel en Rodenrijs, omgeving Rotterdam.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Customer Service Export is een team dat in beweging is! De afdeling bestaat op het moment uit 14 personen en is verdeeld in een business unit welke haar focus heeft binnen Europa en een unit welke de bestemmingen buiten Europa bediend.

De afdeling is het gezicht en aanspreekpunt vanuit de corporate BV naar de dochterbedrijven, distributeurs en enkele eindklanten op het gebied van export.

Enerzijds vertegenwoordigen zij verkoop en daarmee de (eind)klant naar de operatie, anderzijds zoeken ze in samenwerking met de internationale partners naar de beste mogelijkheden om onze afnemers zo goed mogelijk te bedienen.

Onze Export afdeling draagt zorg voor de juiste orderverwerking en begeleiding van zendingen van uiteenlopende (levende) producten naar het buitenland op basis van specialistische kennis.

Hiermee is de afdeling essentieel in zowel het begin als het einde van de logistieke keten. We werken veelal met kort houdbare producten welke onder specifieke omstandigheden en met begeleiding van de juiste documentatie verscheept dienen te worden.

Dit maakt dat er een uitdagende taak ligt om met veel variabele er steeds weer voor te zorgen dat we onze klanten op het juiste moment weten te bedienen met producten en service van topkwaliteit.

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een enthousiaste export specialist die zijn of haar kennis wil combineren met onze specifieke biologische markt en zich wil verdiepen in de soms complexe supply chain die hier bij komt kijken.

Jij bent verantwoordelijk voor het hoog houden van onze klantgerichte manier van werken en het correct exporteren van onze producten naar de afnemers in het buitenland.

Je hebt intensief contact met onze dochters, distributeurs, expediteurs en met de interne afdelingen binnen Supply Chain en Sales.

Omdat je werkt met levend materiaal met een beperkte houdbaarheid, is de druk om de zendingen met hoge kwaliteit en op tijd te verzenden, extra groot.

Ondanks de dynamiek werk jij accuraat, behoud je overzicht en blijf jij servicegericht naar je klant en partners.

Voor de verwerking van de zendingen draag je zorg voor het opmaken van de benodigde exportdocumenten, waaronder documenten van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en Kamer van Koophandel.

Je past de actuele wet- en regelgeving omtrent export en Incoterms correct toe.

Je verwerkt de administratieve processen en stemt pro actief af met de lokale dochter of distributeur om gezamenlijk de klanttevredenheid te waarborgen.

Waar nodig zoek je creatieve oplossingen voor situaties die ontstaan en deelt deze met je stakeholders. De afdeling werkt in vroege en late diensten (tussen 8 : 00 uur en 18 : 00 uur) en in een roulatiedienst op (delen van) zaterdagen en feestdagen om zodoende continu onze wereldwijde klanten te kunnen bedienen.

Een proactieve, positieve en open houding helpt je bij het verbeteren van processen en het uitvoeren van je veelzijdige takenpakket.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring;
 • Je hebt tenminste HBO werk- en denkniveau;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift;
 • Daarnaast is de beheersing van de Franse, Duitse of Spaanse taal (vooral in woord) een pré;
 • Ervaring met een ERP / CRM pakket is een pré
 • Je bent bereid om in een wisseldienst met collega’s op zaterdagen en feestdagen (vanuit huis) te werken tegen een aanvullende vergoeding.
 • Het schema hiervoor wordt in onderling overleg opgesteld.

  Over welke competenties beschik je?

 • Je bent klantgericht;
 • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen;
 • Je bent oplossings- en servicegericht;
 • Accuratesse is essentieel en behoort tot jouw vaardigheden;
 • Onder druk presteer jij het beste en dynamiek geeft jou energie;
 • Je bent een echte teamplayer met een can do mentaliteit!
 • Wat kun je van ons verwachten?

  Onze organisatie groeit en je komt te werken in een familiebedrijf in een internationale omgeving. Geen dag is hetzelfde en dynamiek en vooruitgang staan voorop.

  Je krijgt bij ons veel ruimte om je ideeën en plannen neer te zetten. Ook investeren we veel in de ontwikkeling en groei van onze medewerkers.

  Zo hebben wij bijvoorbeeld onze eigen Koppert Academy die continu bezig is met het faciliteren van trainingen en talent-ontwikkeling van ons waardevol personeel.

  Hier kun je meer informatie vinden over de pijlers van onze cultuur en onze kernwaarden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier