Startend Assistent Accountant RA (september 2021)
BDO Nederland
Apeldoorn
1 dag geleden

Jouw uitdaging

Jouw ideale start van een carrière in de accountancy begint in de controlepraktijk van BDO. Waarom? Omdat je vanaf de eerste dag al direct met het team op pad gaat en werkt voor veel verschillende klanten uit diverse branches.

Denk aan MKB- / familiebedrijven en corporate cliënts zoals publieke organisaties, beursfondsen en internationaal opererende ondernemingen.

Je hebt zowel variatie in opdrachtgevers als je verantwoordelijkheden. Je krijgt snel inzicht in alle facetten van de bedrijfsvoering en ziet zaken in hun onderlinge samenhang.

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden

Een nieuwe week, een nieuwe controle. Deze week ga je samen met je team de jaarrekening van een handelsonderneming in schoenen controleren.

Jullie maken kennis met de controller en worden meegenomen in de belangrijkste ontwikkelingen in de jaarrekening. Vervolgens maken jullie een werkverdeling en start je jouw eerste controleonderdeel : overige bedrijfskosten.

Je neemt de opgeleverde documentatie door. Heeft de klant alle benodigde stukken opgeleverd? Zijn de aangeleverde analyses duidelijk te volgen?

Je ziet direct dat de marketingkosten fors zijn toegenomen en klopt aan bij de controller. Hij vertelt je dat het bedrijf vorig jaar een enorme reclamecampagne heeft gelanceerd en laat je de facturen zien.

Deze en alle andere uitkomsten van je controle op de overige bedrijfskosten verwerk je in het controledossier.

Na de lunch stap je in de auto en rijd je naar kantoor, je hebt een voorbespreking van een controle die volgende week plaatsvindt.

Het betreft de controle van een goededoelenorganisatie. Samen met het team op deze opdracht bespreek je de recente ontwikkelingen bij de klant, de risico’s in de controle en de controleaanpak.

Tevens bespreken jullie elkaars persoonlijke leerdoelen en de planning voor volgende week.

Je werkdag is bijna ten einde en je opent nog even je mailbox. Nog een aantal mailtjes beantwoorden en snel je auto in, want het is sportavond!

De werkomgeving

Je bent onderdeel van een team van ongeveer 40 collega’s. Het team is professioneel en gefocust om de beste resultaten neer te zetten voor de opdrachtgever.

De teams wisselen per klant maar we zorgen er altijd voor dat je goed begeleid wordt door een ervaren collega. Daarnaast heb je een mentor die je coacht in je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

We vinden het erg belangrijk dat je jezelf kunt zijn en jezelf continu blijft ontwikkelen. Wij hebben een open, professionele en sociale cultuur.

Regelmatig zijn er sportactiviteiten, borrels en is er een jaarlijkse ski-trip.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier