(Afstudeer)stages Ecologie
Arcadis
Amsterdam, Nederland
4 dagen geleden

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar stagiairs en afstudeerders die vanaf begin 2022 aan de slag gaan met interessante ecologische vraagstukken!

De adviesgroep Natuur & Biodiversiteit is een groep binnen Arcadis Nederland die bestaat uit gedreven ecologen. We voeren projecten uit op allerhande gebieden die aan natuur en biodiversiteit raken.

Wij zijn op zoek naar stagiairs en afstudeerders. Benieuwd naar wat wij doen? Luc Haverhals, ecoloog, vertelt in zijn blog over zijn dagelijkse bezigheden en ervaringen waar hij bij Arcadis allemaal mee te maken krijgt.

Hij hoopt daarbij zijn gedrevenheid voor de natuur over te brengen.

Wij bieden vier verschillende stage- / afstudeerplekken in onze adviesgroep aan :

 • Soort Management Plan, de praktijk!
 • Wat kan jij betekenen voor de lokale ecologie? Ervaar hoe theorie, toepasbaarheid en praktijk samenkomen in een maatschappelijk relevant project (aardbevingen Groningen).

  Kijk en werk mee met een team en leer alle aspecten van de uitvoering van een Soort Management Plan (SMP). Voor deze meewerkstage zoeken wij bij voorkeur iemand die bereid is om vanuit kantoor Assen te werken.

 • Modelleren aan de vergroening van onze steden
 • Heb jij kennis van modellen en vind je het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden voor het puntensysteem natuurinclusief bouwen?

  Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze unit stadsecologie willen wij graag het ontwikkelde puntensysteem voor natuurinclusief bouwen uitbreiden naar andere themas zoals klimaat en gezondheid.

  Ook zou het puntensysteem gebruikt kunnen worden als waarderingsmethode voor vervanging en compensatie van maatregelen. Voor deze stage zoeken wij bij voorkeur iemand die bereid is om vanuit kantoor Assen, Amersfoort of Maastricht te werken.

 • Stadsecologie op de kaart door database en communicatieplan
 • In het kader van digitalisering en het open source maken van documenten, willen wij graag onze bronnen over stadsecologie in een digitale database zetten.

  Ook willen wij onze kennis van stadsecologie beter presenteren via een communicatieplan. Heb jij ervaring met het opzetten van een digitale database en heb je een achtergrond in communicatie, dan horen wij graag van jou! Voor deze stage zoeken wij bij voorkeur iemand die bereid is om vanuit kantoor Assen, Amersfoort of Maastricht te werken.

 • Verder ontwikkelen van ons huismusmodel
 • In 2021 is een eerste versie van een Individual Based Model (IBM) voor de huismus opgezet. Niet iedere mus is hetzelfde en maakt dezelfde keuzes, en dat hebben we modelmatig benaderd.

  IBM geeft de mogelijkheid individuele huismussen eigenschappen mee te geven en hun gedrag modelmatig te bestuderen. We vragen jou het IBM-model voor de verspreiding van huismussen in een woonwijk verder te gaan ontwikkelen.

  Voor deze stage zoeken wij bij voorkeur iemand die bereid is om vanuit kantoor Assen, Amersfoort of Arnhem te werken.

  Wat vragen wij?

  Om in aanmerking te komen voor deze afstudeeropdrachten vragen wij het volgende :

 • Onderwerp 1 : Je volgt een hbo- of wo opleiding met als specialisatie ecologie, architectuur, bouwkunde, of rechten en je hebt affiniteit met de regio (Noord-Nederland).
 • Onderwerp 2 : Je volgt een wo opleiding met als specialisatie ecologie en modelleren.
 • Onderwerp 3 : Je volgt een hbo- of wo opleiding met als specialisatie communicatie.
 • Onderwerp 4 : Je volgt een wo opleiding met affiniteit voor ecologisch modelleren en bij voorkeur kennis van / ervaring met IBM.
 • Voor alle onderwerpen geldt :

 • Je bent een zelfstandige werker die graag iets opbouwt;
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als tekstueel;
 • Je bent beschikbaar vanaf januari, februari of maart 2022 voor ten minste 3 maanden.
 • Wij vragen studenten om 1 dag per week voor andere projecten te werken dan hun eigen (afstudeer)onderwerp. Dat moet dus vanuit je opleiding mogelijk zijn.

  Dit geldt niet voor onderwerp 1, dit is een stage waarbij je 100% van de tijd meeloopt met het project.

  Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis biedt jou de kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. De inhoud van de opdracht bepalen we samen.

  Tijdens je stage mag je je werk flexibel indelen op verschillende locaties en werktijden. Daarnaast leer je collegas beter kennen door deel te nemen aan activiteiten van bijvoorbeeld de actieve jongerenvereniging The Young Part.

  Veel stagiairs / afstudeerders groeien door naar een junior positie. Leren bij Arcadis betekent ook dat je een stagevergoeding krijgt.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier