Uitvoerder Vliegtuigmonteur (MBO 4)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Hoogerheide
3 dagen geleden

Dit ga je doen

Opmerking : als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld met als functietitel Onderofficier Vliegtuigmonteur B1’.

De geavanceerde (gevechts)helikopters en -vliegtuigen van de Luchtmacht zijn dag en nacht onder alle weersomstandigheden inzetbaar, zowel in Nederland als in het buitenland.

Het is zeer belangrijk dat de luchtvaartuigen in perfecte staat verkeren en daarom ben jij, als Onderofficier Vliegtuigmonteur B1, verantwoordelijk voor het onderhoud van de toestellen.

Je analyseert klachten, repareert of vervangt componenten, test systemen na de reparatie en voert preventief onderhoud uit.

Dit doe je bij line maintenance , dicht op de operatie, of bij base maintenance waarbij je wekenlang bezig bent met een grote onderhoudsbeurt om het vliegtuig of de helikopter na een groot aantal vlieguren weer zo goed als nieuwe te maken.

Jouw werk is hoe dan ook van levensbelang.

PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

 • Salaris : je bruto basissalaris levert door toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling netto een aangename verrassing op.
 • Werksfeer : nergens vind je zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
 • Doorgroeimogelijkheden : Defensie is naast werkgever ook een groot opleidingsinstituut, waar je (betaald) opleidingen kunt volgen om persoonlijk en professioneel te groeien.
 • Hier ga je werken

  Als je voor eerstelijns onderhoud kiest, word je gestationeerd bij een van de squadrons in Gilze-Rijen, Volkel, Leeuwarden of Eindhoven.

 • Als je je liever bezighoudt met base onderhoud’ ga je werken bij het Logistiek Centrum in Woensdrecht. Je werkt niet alleen in hangars;
 • tijdens oefeningen werk je in de openlucht onder alle mogelijke weersomstandigheden. Daarnaast kun je worden uitgezonden naar crisisgebieden en deelnemen aan oefeningen in het buitenland.

  Na de militaire basisopleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht volg je een opleiding voor een type luchtvaartuig.

  Welk type dit is, wordt in overleg met jou bepaald. Dit bepaalt ook waar je vervolgens komt te werken.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Bespreking werkweek
 • Onderhoudswerkzaamheden
 • Inspecteren luchtvaartuig
 • Logboek bijwerken
 • Controleren reparatiewerkzaamheden
 • Klein onderhoud
 • Middag

 • Vergadering met monteurs
 • Sport
 • Klein onderhoud
 • Controle onderhoudswerkzaamheden
 • Reparatiewerkzaamheden
 • Sport
 • Verhelpen klachten luchtvaartuig
 • Logboek bijwerken
 • Afsluiting week
 • Avond

 • Reparatiewerkzaamheden
 • MBO 4

  Je bent in het bezit van een MBO niveau 4 diploma in de richting van Vliegtuigonderhoud - Technicus Mechanica (Cat B1). Bij voorkeur aangevuld met 'PART-66 Cat.

  B1' certificaten. Of je hebt een BASIC TRAINING COURSE afgerond bij een 147-organisatie die goedgekeurd is door ILNT of MLA.

  Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Nederlands (of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I) en een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Engels.

  Heb je een vergelijkbaar diploma òf heeft jouw diploma veel raakvlakken met een van de bovenstaande diploma's? We kijken dan graag alsnog naar jouw diploma of deze in aanmerking komt voor deze functie.

  Je bent tussen de 17 jaar en 49 jaar en 11 maanden

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Onderofficiersopleiding Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de militaire opleiding tot Onderofficier aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht.

  Functie Opleiding (FO) Luchtmacht

  Na het behalen van je AMO volg je de zogenaamde Functie Opleiding (FO). Deze opleiding volg je aan de KMSL, op een andere luchtmachtbasis of in het buitenland, bijvoorbeeld op het Amerikaanse Fort Sill in Oklahoma.

  Lees hier meer over onze opleidingen.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Als Onderofficier Vliegtuigmonteur B1 werk je aan de luchtvaartuigen van de Luchtmacht. Het werk loop uiteen van inspecties voor en ná de vlucht, tot het verhelpen van storingen in vliegtuigmechanische onderdelen.

  Wanneer je als onderofficier doorgroeit, geef je leiding aan een team monteurs en word je verantwoordelijk voor hun reparatiewerkzaamheden.

  Later in je carrière krijg je de mogelijkheid om zelf nieuwe onderofficieren en korporaals op te leiden.

  Video afspelen

  Alles over de sollicitatie

  2 : 48

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier