Verpleegkundige MPU
VU medisch centrum
Amsterdam, Netherlands
2 dagen geleden

Wat ga je doen

Als MPU-verpleegkundige verleen je zowel somatische als psychiatrische zorg aan patienten met zeer uiteenlopende ziektebeelden.

Voor deze specifieke groep patiënten zijn de standaard protocollen vaak niet toereikend waardoor je over moet gaat tot een creatievere benadering.

Hierin wordt van jou eigen initiatief gevraagd maar ook overleg en samenwerking aangemoedigd. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor patiënt, familie en voor alle betrokken disciplines.

De somatische hoofdbehandelaar en de psychiater zijn er altijd bij betrokken maar ook veel andere paramedische disiplines : dietist, fysiotherapeut ergotherapeut maar ook pastoraal medewerker.

Iedere patiënt heeft zo een eigen uiteenlopend behandelteam maar de verpleegkundige is de centrale coördinator van zorg rondom de patiënt.

Daarnaast geef je ook regelmatig voorlichting aan andere disciplines om ze meer te leren over de MPU-patiënt. Deze voorlichting gaat vaak over de juiste benadering om goede zorg te optimaliseren.

Kennis van de psycho-pathologie zorgt voor de juiste aanpak of benadering van onze MPU patiënten. Onze verpleegkundigen hebben vaak een benadering gevonden die doeltreffend is en de voorlichting die zij geven draagt sterk bij aan de bijzondere samenwerking die er op de MPU heerst.

Naast de verpleegkundige zorg, begeleid je studenten en draag je bij aan de kennis van je directe collega’s met je eigen aandachtsveld.

Wat we van je verwachten

 • Je hebt een HBO-V diploma en je bent BIG geregistreerd;
 • Klinische werkervaring in de psychiatrie is een pré, affiniteit is een vereiste;
 • Je bent bereid om te werken als generalist en werkt graag in een betrokken team.
 • Waar ga je werken

  Er komt een patiënt van de IC met een hoog energetisch trauma. Patiënt is gesprongen onder invloed van een psychose en denkt nog steeds dat hij achtervolgd wordt.

  Om die reden kan deze patiënt niet naar de afdeling traumatologie. Gelukkig zijn wij er! Ben jij er ook klaar voor?

  Patiënten met psychiatrische problematiek die in het ziekenhuis terecht komen, vallen vaak tussen wal en schip. Deze patiënten kunnen op locatie VUmc terecht op onze Medisch Psychiatrische Unit (MPU) .

  De MPU is een zelfstandige zorgunit met acht bedden. Het verpleegkundig team bestaat uit circa 13 medewerkers met kennis van de zowel somatische als psychiatrische aandoeningen.

  Wat we je bieden

  Salarisschaal 7 : 2422 tot 3280 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

 • Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen?
 • Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud).

 • Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt 70% van deze premie bij.
 • Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten en bieden daarnaast een fietsregeling.
 • Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • In eerste instantie bieden wij jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier