Senior Obstetrie verpleegkundige
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
6 dagen geleden

Functie inhoud

Ernstige cardiovasculair gecompromitteerde zwangere vrouwen, zwangerschapscomplicaties zoals pre-eclampsie, het HELLP syndroom of foetale groeirestricties : als obstetrieverpleegkundige kom je op de afdeling Verloskunde heel wat ziektebeelden tegen die je alleen in de derdelijnszorg ziet.

Naast het verlenen van specialistische verpleegkundige zorg ben je een vertrouwd gezicht voor patiënten die soms een lange periode van hun zwangerschap verblijven op de unit Zwangeren.

Tijdens je dienst op de unit Acute Zorg ben je een belangrijke steun voor vrouwen die gaan bevallen. En op de Obstetric Critical Care Unit is jouw klinische blik doorslaggevend.

Samen met een team van medici, verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden ben je continu bezig om de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid verder te verbeteren.

Ook wachten je veel ontwikkelkansen. Zo kun je de specialistische vervolgopleiding voor de Obstetrische Critical Care Unit (OCCU) aan onze eigen Erasmus MC Academie volgen.

Maar je kunt ook onderzoek doen. Momenteel promoveren er meerdere verpleegkundigen binnen de sector Verloskunde en IC Neonatologie, onder andere op het gebied van neonatologie en medisch ethische besluitvorming.

Op de afdeling Verloskunde vind je volop uitdagingen om alles uit je vakkennis te halen.

Werkomgeving

Er wacht je een dynamische werkomgeving waar je komt te werken in een professioneel team met aandacht voor elkaar. De afdeling is ingericht met state-of-the-art apparatuur en faciliteiten.

Naast de 36 obstetrische high care bedden hebben we 3 obstetric critical care units (OCCU) en een nieuw verloskamercomplex met 5 verloskamers, inclusief een nieuwe operatieve spoedinterventiekamer.

De afdeling Verloskunde is volop in beweging want er staat een verbouwing van het Sophia Kinderziekenhuis voor de deur. De planning is dat deze in 2026 is voltooid.

In de nieuwe situatie op de afdeling blijven moeder en kind na de geboorte bij elkaar. De afdelingen Verloskunde en IC Neonatologie zullen nog meer met elkaar samengaan.

We zijn nu al bezig zijn om ons daarop voor te bereiden. Met opleidingen, bijvoorbeeld, zodat je als (obstetrie)verpleegkundige breed inzetbaar bent.

Maar ook door de afdeling nu al anders in te richten. Jij kunt echt meedenken en meebouwen aan hoe het Moeder- en Kindcentrum er straks komt uit te zien.

De afdeling Verloskunde is onderdeel van het Erasmus MC-Sophia en gevestigd in het centrum van Rotterdam. Voor de deur stoppen de tram, metro en bus.

Vanaf Rotterdam Centraal ben je er al met een kwartiertje. We hebben een ruime parkeergarage en er zijn voldoende P+R’s bij metrostations in de buurt waar je de auto kunt parkeren

Profiel

Je bent een gediplomeerd obstetrieverpleegkundige en BIG-geregistreerd. Voor de specifieke kennis die je voor deze functie nodig hebt, bieden we je een gepersonaliseerd opleidingstraject.

Volledig afgestemd op jouw vooropleiding en ervaring.

 • Je bent een vrije denker. Je bent kritisch en niet bang om je stem te laten horen. We leren ook graag van jou.
 • Je kunt de dynamiek van de afdeling aan en weet snel te schakelen tussen jouw patiënten.
 • Je staat stevig in je schoenen.
 • Je bent leergierig. Je houdt ervan om je te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied, zowel qua ziektebeelden als qua techniek.
 • Je haalt veel energie uit de dynamiek van de verloskunde.
 • Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

  Wat bieden wij

 • Een omgeving waar je vakinhoudelijk en persoonlijk groeit.
 • Je ontvangt een contract met uitzicht op een vast dienstverband. Als we goed bij elkaar passen, dan vinden we het belangrijk dat je dat terugziet in een vast dienstverband.
 • Je kunt zowel fulltime als parttime werken. Samen bespreken we jouw inzetbaarheid op de afdeling. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk.
 • Een bruto maandsalaris maximaal € 3.505,- (schaal 8-a) bij een volledige werkweek. Je ontvangt een toeslag bij onregelmatige diensten.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen ca. 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Verschillende collectieve verzekeringen waarvan je gebruik kunt maken, waaronder een UMC-zorgverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is zelfs een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.
 • Een goede werksfeer met collega’s die altijd voor je klaarstaan en die jouw stem net zo belangrijk vinden als die van ieder ander.
 • Er zijn diverse actieve personeelsverenigingen en netwerken.

  Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier