Projectleider
Quest4
Assen, NL
3 dagen geleden

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Projectleider op basis van 36 uur per week.

Wij zoeken een projectleider die een prestatie neerzet. Die eigenstandig verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders.

Binnen de afdeling Informatie- en Procesmanagement is behoefte aan een projectleider. De projectleider is procesverantwoordelijke (regie en coördinatie) voor de inhoudelijke en / of beheersmatige planning, sturing en bewaking van projectmatige werkzaamheden, gericht op het realiseren van verbetering, vernieuwing of uitbreiding van de informatievoorziening binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen.

Wat wij zoeken :

De ambitie van RVO is om de toonaangevende overheidsdienstverlener van Nederland te zijn. Om dat te bereiken wordt veelal projectmatig hard gewerkt aan optimale geautomatiseerde ondersteuning van de dienstverlening.

Wij zoeken een projectmanager die zijn vak verstaat, die weet wat gedegen projectvoorbereiding, uitvoering en implementatie inhoudt.

Ervaring met Agile-Scrum werken is daarbij een must. Je hebt aantoonbare ervaring met digitalisering van Klantgerichte en data-gedreven dienstverlening.

Je wordt gewaardeerd als teambuilder, je motiveert en inspireert je collega’s. Als projectmanager ga je de uitdaging aan om samen met onze externe ICT-leverancier resultaten neer te zetten.

Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden en kunt dat ook overbrengen aan je team. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten.

De hoofdtaken van de projectleider zijn :

 • Opstellen (overall)planning, inclusief voortgangsbewaking;
 • Bewaken kwaliteit en uniformiteit;
 • Maandrapportages (uren en voortgang) opstellen;
 • Afstemmen met IMP-regisseur (senior supplier);
 • Afstemmen met business, regelingsteams en DICTU de ICT (software) delivery organisatie ;
 • Opstellen Plan van aanpak ten aanzien van realiseren oplossingroute voor overgang TVS 3 naar 4;
 • Het inrichting en actualisering van het projectdossier, inrichting van werkzaamheden conform Toolbox Projectmanagement RVO.
 • Achtergrond opdracht :

  Binnen RVO wordt veelal projectmatig hard gewerkt aan optimale geautomatiseerde ondersteuning van de dienstverlening. In de afdeling Informatiemanagement en Procesontwerp (IMP) is daartoe behoefte aan een projectmanager.

  De projectmanager valt hiërarchisch onder de teammanager KPM en wordt functioneel aangestuurd door de opdrachtgever of programmamanager.

  Voor de overgang van TVS (toegagsvoorzienings systeem) 3 naar TVS 4 zoeken we een zeer ervaren Project manager. 4. Daarvoor zal in ieder geval een oplossing naast TVS 4 ontwikkeld moeten worden om SSO te blijven ondersteunen, de requerements daarvan zullen beeld gebracht moeten worden als mede doorlooptijd en kosten.

  Er moet gewerkt worden aan een oplossing om te komen tot een situatie waarin de gewenste functionele vragen van RVO zoals het gebruik van SSO (maar ook het bewaken van sessies, digitale ondertekening en single sign off etc) Hiervoor is een route besproken die door Dictu wordt ondersteund om een losse component te bouwen tegen TVS aan zodat het ook separaat beheerd kan worden.

  Vanuit eigen middel en ook aantal andere scenario’s zoals Single sign off, digitale ondertekening etc moet ook gekeken worden of dit een werkbare oplossing is.

  Onderzoek uitvoeren langs 2 sporen :

 • Analyse van impact van TVS 3 naar 4, welke systemen worden hierdoor geraakt maar ook welke andere gebruikte functionaliteiten zoals het bewaken van sessies, ondertekening, integratie Eigen middel etc.
 • moet worden meegenomen. Ook moet hierin nadrukkelijk worden gekeken naar de toekomstige wensen vanuit de portalen strategie;
 • Oplossingsroute nader uitwerken hoe een losse component er uit moet komen te zien.
 • Beide sporen kunnen deels gelijktijdig worden opgestart waarbij uiteindelijk de requirements voor de oplossing natuurlijk pas in beeld gebracht kunnen worden als hele speelveld in beeld is gebracht.

  Naast de uit voeren analyse kan er ook een start worden gemaakt met het neerzetten van een goede projectorganisatie en moet er vroegtijdig afgestemd worden met alle andere spelers zodat de overgang van TVS naar 4 ook op de roadmaps bij andere ontwikkelteams komt.

  Het zal impact hebben op alle op TVS aangesloten voorzieningen.

  Maken van een ruwe eerste planning om het kritieke pad te kunnen bepalen ten aanzien van TVS upgrade waarbij ook zeer nadrukkelijk de risico’s meegewogen moeten worden.

  Organisatie :

  Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

  Een duurzame, economisch sterke samenleving : daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika.

  Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening.

  Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland.

  Ook voor jou zijn er kansen!

  Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten.

  Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft.

  Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn.

  Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

  Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

  Eisen en wensen voor de functie

  Harde eisen :

 • IPMA-C of hoger of IPMA-Agile;
 • Rijksacademie voor Project- en Programmamanagement Business Information Management Foundation Agile Scrum Foundation MSP;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring bij een grote overheidsorganisatie in de rol van projectleider;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met inrichting van processen gericht op dienstverlening aan klanten;
 • WO werk- en denkniveau.
 • Wensen :

 • Competenties : Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project. Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt.
 • Betrokken teambuilder die het beste uit de teamleden haalt door te motiveren en te waarderen. Heeft focus : resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit Is procesbewaker : zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief Zorgt voor een haalbare fasering.

 • Is in control : Effectief (belang, doel en bijdrage aan de organisatie, verwachtingen gemanaged) Realistisch, efficiënt (Richten : tijd, geld, kwaliteit, resultaat) Overzicht (Inrichten : structuur, aanpak, mijlpalen, bemensing) Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, logboek) Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde);
 • Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht); Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven);
 • Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier